Diablo 2: Lord of Destruction

Kun katselee aloittelevia pelaajia Diablo II Fin-1 kanavalla, tulee väkisinkin mieleen kysymys, miksi nuo eivät ota asioista selvää. On liian työlästä kertoa kaikille yksitellen, joten kannan korteni kekoon tällä pienellä oppaalla joka ei käsitä kuin jäävuoren huipun. Jos jokin askarruttaa, varsin hyvä sivusto on www.diabloii.net.

Jos haluaa saada sankarilleen kokemusta paljon ja nopeasti, kannattaa ensimmäiset neljä näytöstä ohittaa niin nopeasti kuin mahdollista. Viidennessä Actissa tulee kokemusta huimaa vauhtia eikä vastuksetkaan ole Bloody Foothillseilla pahoja. Blizzard on tehnyt ehkä vähän tahattomasti Bloody Foothillsista pelin yhden parhaista kokemuspaikoista.

Yksin ei kokemuspisteitä kuitenkaan juuri kerry, joten kannattaa pyrkiä peleihin, joiden nimi on jotain tyyliin Bloodrun, Bloodyrun tai muu sellainen. Näissä peleissä on Foothillseillä pelaavia pelaajia paljon, ja kokemuspisteitä virtaa vauhdilla, jos pelaat ryhmässä muiden kanssa.

Tyypillinen aloittelijan virhe on tappaa Bhaal heti kun se on mahdollista. Kannattaa harkita tarkkaan ennen kuin tappaa Bhaalin, sillä sen jälkeen kaikki pelit, jotka ilmestyvät Join Game -ikkunaan ovat Nightmare-vaikeustasolla, ja siellä tulee nopeasti seinä vastaan.

Valitettavasti Bloodhillseilta ei saa juuri mitään kivaa tavaraa, ja huonoilla kamoillahan ei kukaan jaksa pelata. Ennen kuin suuntaat muualle, kannattaa tarkistaa että Chance of Finding Magical Items (MF) on kunnossa. Riittävä ja helposti saavutettava on noin 200 MF, mutta en käsittele sitä tässä enempää. Paras paikka korkeille hahmoille etsiä tavaraa on Nightmaren Act 3:n loppu. Mene waypointista ensin Travincialiin, tapa High Council, joka on keskellä ylhäällä. Sen jälkeen mene waypointin kautta Durance of Haten toiselle tasolle. Etsi nopeasti rappuset alas ja mene tappamaan lisää High Councilia sekä Mephisto.

Muista että kannattaa vaihdella muiden pelaajien kanssa tavaraa, koska yksinäsi et varmasti löydä kaikkea mitä haluat. Kaman vaihto on yksinkertaista. Mene kanavalle LoD Trading ja ala kaupankäynti.

Kukaan ei jaksa läiskiä typeriä tekoälymömmöjä kovin kauan, ja tässä vaiheessa kaksintaistelut (duel) astuvat mukaan. Kaksintaistelu on kuitenkin kiinni etenkin omista varusteista ja hahmon tasosta, joten se karkottaa helposti kaikki uudet pelaajat.

Pelasit millä hahmolla tahansa, aina kannattaa yrittää kerätä kokonaisia settejä, koska niistä saa lisäbonuksia, jotka ovat erittäin tehokkaita. Toisin sanoen kun keräät settejä ja varustat esimerkiksi kaksi esinettä samasta setistä, saat tavarabonukset ja pari lisäbonusta ja mitä enemmän samaan settiin kuuluvia esineitä löydät, sitä enemmän saat lisäbonuksia.

Kun löydät PUL-nimisen riimun, se kannattaa säästää Act 5:en, koska kun olet suorittanut ensimmäisen tehtävän niin Larzuk (kylän seppä) takoo reikiä valitsemaasi esineeseen. Jos aseesi tekee paljon vahinkoa, koeta liittää siihen PUL-riimu, niin teet 175 prosenttia enemmän vahinkoa demoneille ja päävastuksethan ovat kaikki demoneja, joten niiden rankaiseminen Hell-tasolla ei tuota ongelmia.

Jos sinulla on palkollisia, ne kannattaa varustaa hyvillä ethereal-esineillä silloin kun esineissä on vain 1 durability-piste jäljellä tai kun et enää tarvitse niitä. Palkolliset eivät kuluta durabilityjä koskaan ja näin esine säilyy kauan ja palkollinenkin pärjää.

Pelatessasi druidilla kannattaa panostaa shapeshiftingin werewolf-muotoon, koska se on karhua nopeampi ja se lisää Attack Ratingia ja nopeutta. Ensin laitat yhden pisteen werewolf muotoon ja sen jälkeen säästät niitä niin kauan kunnes saat feral ragen, jonka laitat täyteen. Tämän jälkeen voit keskittyä werewolf-muotoon ja lycanthropyyn.

Päivityksen 1.09 myötä muuttuu myös kolmen riimukiven nimet. Eli nyt Shae = Shael, Po = Io ja Jo = Jah.

Jos haluat saada rahaa, etsi pyhättö (shrine), josta saa potioneita (esimerkiksi Poison Shrine). Pidä Inventory päällä ja nosta jokainen potion eri ruutuun. Mene kaupunkiin, korjaa ne kaikki niin saat jokaisesta täyden hinnan.

Lisää aiheesta