Die by the Sword [2]

Hahmokohtaisia taktiikoita

Örkki: Örkin iso kirves leikkaa lihaa mainiosti osuessaan. Jotta sillä myös osuisi, koeta huitoa suorissa kulmissa, eli ylhäältä alas ja sivulta sivulle. Örkillä luultavasti tehokkain taktiikka on kuitenkin rynnistys (tuplanäpäytys liikkumissuuntaan), sivuittain huitominen ja välitön peräytyminen.

Mantis: Ketteränä ryökäleenä mantiksella kannattaa tehdä erityisesti nopeita hit&run-hyökkäyksiä, ja ogren niittaajana mantis on ainoa laatuaan. Ilman omatekoisia liikkeitä ei tosin pärjää, eikä sivuittain huitova mantis tunnu osuvan kuin takana oleviin vihollisiin. Kannattaa hyödyntää liike-editoria ja tehdä liike, jossa mantis huitoo kummallakin kädellä alhaalta ylös, kädet ojennettuina (weapon extend), sekä pari variaatiota tästä hypyn ja pyörimisen kera.

Nämä pyörimisliikkeet ovat hyviä ylivoimaa vastaan, sillä voit hypätä joukon yli ja huitoa näitä päihin. Ogret lakoavat helposti kun ojennat raajasi ja osoitat ylöspäin (keypad 8). Kun ogre rynnistää päin, hyppää sen yli ja huitaise mennessäsi sitä päähän lyömällä nopeasti alas (keypad 2). Hommassa pitää kuitenkin varoa, ettei hyppää nuijaa päin, sillä se tekee vahinkoa, vaikka Ogre ei olisikaan lyömässä.

Ogre: Ogren valtti on mahtava lyöntivoima, jonka ansiosta se pärjää mainiosti ylivoimaa vastaan. Sivuttaisliike nuijalla sinkoaa viholliset yleensä pitkän matkan päähän, ja voit keskittyä toiseen ennen kuin edellinen hyökii uudestaan päälle. Weapon extend kannattaa myös, mutta ei läheltä, niin kuin ei millään muullakaan hahmolla. Jos vihollinen torjuu nuijasi, älä päästä irti vaan yritä painaa suojasta läpi pitämällä lyöntiä pohjassa.

Iskun voima riittää joskus kaatamaan vihollisen. Jos ympärilläsi alkaa olla tungosta, yritä karkuun millä keinolla hyvänsä. Ogre nimittäin häviää hitautensa vuoksi liian kiihkeässä lähitaistelussa nopeasti. Jos olet tarkka, voit myös huitaista alas-ylös-liikkeellä viholliset ylöspäin, ja jos olet vielä tarkempi, huitaise näitä pesäpallotyyliin kun ne tulevat alas.

Muuta: Jos haluat ottaa kaikki vastaan kaikki-otteluita areenalla, valitse muutama vihollinen, mutta älä ota itsellesi mitään hahmoa. Anna vihulaisten hieman mätkiä toisiaan ja lopeta peli. Aloita uusi taistelu, mutta tällä kertaa ota itsellesi hahmo, ja viholliset käyvät edelleen myös toistensa kimppuun.

Lisää aiheesta