EA osti Titanfall-tiimin

EA ilmoitti ostaneensa Respawn Entertainmentin, kaikki oikeudet Titanfall-pelisarjaan ja tekeillä oleviin kolmeen peliin. Respawn on parhaillaan tekemässä jatkoa Titanfall-sarjaan, Star Wars -lisenssipeliä ja vielä julkistamatonta VR-peliä.

"Johdan edelleen Respawnia ja olen lisäksi osa studiojohtoryhmää EA:lla. Irtisanomisia tai isoja organisaatiomuutoksia ei ole tulossa Respawnilla. Kaikki nykyiset projektit jatkuvat suunnitelmien mukaan", Vince Zampella vakuutta blogipäivityksessä.

Kauppasummaksi ilmoitetaan 151 miljoonaa dollaria käteisenä ja enintään 164 miljoonaa dollaria osakkeina, jos Respawn-tiimi täyttää neljän vuoden aikana sopimuksessa määrätyt tavoitteet. Lisäksi EA sitoutuu maksamaan tavoitteisiin sidottuja rahabonuksia vuoteen 2022 asti. Bonusten maksimisummaksi ilmoitetaan 140 miljoonaa dollaria. Kaupan pitäisi tapahtua vuoden 2017 loppuun mennessä.

Respawn Entertainmentin perustivat keväällä 2010 kaksi Infinity Wardin perustajajäsentä eli Vince Zampella ja Jason West, kun Infinity Wardin johto ajatui välirikkoon Activisionin kanssa. Call of Duty -sarja on alunperin Infinity Wardin tekemä, ja osa Infinity Wardin avaintekijöistä siirtyi aikanaan Respawn Entertainmentiin. Jatkossa Respawn toimii osana EA Worldwide Studios -organisaatiota.