Escape from Monkey Island, osa 1/2

Seuraavassa ohjeet pelin ensimmäiseen kahteen näytökseen.

ACT I: Things to Do on Melee Island When You're Dead

Kun palaat takaisin Melee Islandille, saat selville että Elainea on luultu kuolleeksi ja kartanoasi ollaan parhaillaan pommittamassa kivikatapultilla. Sinun kaksi tehtävääsi on pysäyttää katapultti ja hankkia itsellesi laiva sekä miehistö ja matkata Lucre Islandille.

Suunnista aluksi kohti Scumm Baria ja yritä saada tikanheittäjät osumaan ilmapalloon rakennuksen perällä. Kun ilmapallo on puhjennut, ota suolakeksit (pretzels) sammuneen merimiehen vierestä. Kun olet vielä rakennuksessa, puhu piraatille nimeltä I. Cheese. Sitten pyydät tätä liittymän miehistöösi, jos voitat hänet insult-arm wrestling -kilvassa. Voitat hänet samoilla lausahduksilla kuin muissakin Monkey-sarjan peleissä.

Sen jälkeen on vuoro mennä ylipuhumaan Carla ja Otis liittymään miehistöösi (löytyvät pihalta lähellä patsasta).

Lähde kohti satamaa ja poimi popped innertube -esine maasta. Voit myös puhua Harbor Mistressille laivasta, mutta sinun pitää saada ensin lupa laivan lainaamiseen.

Palaa kartanoosi ja käytä popped innertubea hauskan näköiseen kaktukseen kartanosi oikealla puolella. Anna suolakeksit katapulttimestarille, ja kun hän menee syömään niitä, ala räplätä katapulttia. Katapultin pitäisi olla muutamien sekuntien päästä tuhannen atomeina.

Nyt voit astua kartanoosi ilman pelkoa katon rysähtämisestä niskaasi. Pöydän perällä on dokumentti. Ota se ja anna se Elainelle allekirjoitettavaksi. Puhu hänelle myös laivasta, jolloin hän antaa sinulle gubernatorial symbol of authority -esineen.

Käy puhumassa Carlalle ja Otikselle uudestaan. Tällä kertaa näytä heille dokumentti, jonka Elaine allekirjoitti. Palaa sitten satamaan ja näytä Satamatädille gubernatorial symbol of authority. Nyt olet valmis lähtemään kohti Lucre Islandia!

Lucre Island

Mene law officeen ja lue kirje, jonka saat lakimiehiltä. Mene sitten kohti pankkia ja kysy safe deposit boxista. Katso miten tavarasi varastetaan ja sinut lukitaan sisään.

Nosta maasta hanky, sword ja sponges -esineet. Ota myös grog sekä music box -esineet lokerosta. Käytä miekkaa alimmaiseen oven saranaan, ja se hajoaa. Siinä on nyt halkeama, joten käytä hajalla olevaa miekkaasi siihen. Käytä myös sponge -esinettä halkeamaan ja lisää grog päälle. Sen jälkeen sinun pitäisi olla vapaana pidätykseen.

Putkassa nosta maasta chicken grease -esine, minkä jälkeen lähde todistamaan viattomuutesi pankkiryöstöstä.

Etsi kylästä hajuvesikoju ja poimi pullokasasta empty spritzer bottle, sekä cologne. Sen jälkeen on vuoro mennä House of Sticks -taloon ottamaan wood shavings -esine mökin lattialta.

Mene Bait Shopiin ja poimi syötti altaasta, jossa on kyltti "free bait". Puhu kauppiaalle ja muista ottaa kyytiin ankka talon ulkopuolelta.

Sitten on aika mennä Palace of Prostheses -kauppaan ja puhua Davelle. "Näytä" hänelle hanky -esine, mutta hän ei voi haistaa hajua, koska on vilustunut. Ota empty spritzer bottle inventaariostasi ja mene lähteelle täyttämään se vedellä. Lisää seokseesi wood shavings.

Mene sitten kohti Bait Shoppia ja laita pulloosi bait -vettä. Tämän jälkeen mene Lucre Islandin kartalle ja etsi kartano. Sen pihalta pitäisi löytyä kukka. Lisää se parfyymiisi. Seuraavaksi mene Mystes 'O Tymeen ja käytä parfyymiäsi suovedessä. Hajun pitäisi nyt vastata hanky-esineen hajua.

Palaa takaisin Daven luo Palace of Prostheses -kauppaan ja suihkuta häneen uutta parfyymiäsi. Sen seurauksena hän kertoo kenelle haju kuuluu. Nimi on satunnainen, joka pelissä on eri nimi. Hän kertoo sinulle etu-, keski- ja sukunimen. Sinun täytyy käyttää filing contraption -laitetta löytääksesi kyseisen nimen. Kolme kuvaa esittää eri kirjaimia:

Jänis: A-D; Puu: E-H; Kurpitsa: I-M; Apina: N-T; Banaani: U-Z. Esimerkiksi Sir Heaven Gift olisi: Apina, Puu, Puu. Nyt sinulla pitäisi olla ohjeet Pegnose Peten erakkomajan luokse. Mutta ennen kuin menet Mystes 'O Tymeen, mene soittamaan Davelle music box -esinettäsi, ja musiikin soidessa varasta tekokäsi (prosthetic hand) laatikosta vierestäsi.

Mene puhumaan shakin pelaajille. Ala häiritä isompaa pelaajaa, kunnes hän suuttuu. Yritä myös saada selville, että laihempi heistä on ihastunut Brittanyyn. Häiritse nyt laihempaa pelaajaa Brittany-tekniikalla. Tuloksena pitäisi olla täysi taistelu. Varasta kello pöydältä.

Samoa Mystes 'O Tyme Marsheen ja käytä kelloa veneellä. Nyt näet ajan ja tiedät mihin suuntaan pitää kulkea tiettynä kellonaikana.

12:05 N 2:15 S

12:35 S 2:20 N

12:55 W 3:15 W

1:30 W 4:00 W

Kun olet kulkenut jonkin aikaa oikeaa reittiä, sinun pitäisi nähdä itsesi tulevaisuudesta. Kiinnitä huomiota siihen, mitä tulevaisuudella on sanottavana, koska sinun täytyy sanoa samat sanat jälkeenpäin toiselle sinulle.

Kun saavut Pegnose Peten laiturille, käytä chicken grease -esinettäsi Tervetuloa-matolle ja ankkaa ikkunaan. Näin Peten pitäisi olla putkassa pikemmin kun tajuatkaan.

Palaa sitten takaisin kylään ja mene pankin luona olevalle kaivolle. Käytä siihen rikkinäistä miekkaasi, jotta saat kannen irti. Tämän jälkeen mene Davelle ja pyydä häneltä ilmainen esine. Hän kertoo tarinan, ja jos muistat kaivossa olleet nimet oikein, saat tekoihon Davelta.

Voit myös saada muita esineitä, kuten tekopään, mahan, sydämen, jalan ja maksan käyttämällä muita nimiä. Vie tekoihosi kaivolle ja käytä sitä siinä. Sen jälkeen voit pompata pankin avoimesta ikkunasta sisälle. Pankissa on vipu, josta voit laittaa valot päälle. Katso outoa varjoa yläkerrassa ja kulje tikkaat alas. Ota scupperware-esine ja työnnä syötti sinne.

Tämän jälkeen mene Bait Shopiin ja käytä varastamaasi tekokättä termiitteihin. Mene seuraavaksi Mandrillin kartanoon, jossa kävitkin jo kerran poimimassa kukan. Käytä Lechuck-hajustetta yhteen Mandrillin täytetyistä eläimistä. Hänen pitäisi suuttua ja katkaista keppinsä. Mene nyt House of Sticks -taloon ja näet hänen keppinsä korjattuna.

Käytä termiittejä (tekokättä) ja odota, että Mandrill tulee noutamaan kepukkaansa. Nyt kun hänen kävelykeppinsä kuhisee termiittejä, voit seurata sahanpurujälkiä. Mene takaisin kartanoon ja kerro hänelle ryöstöstä ja sinun syyttämisestä. Kun hän lähtee talostaan, seuraa sahanpurujälkiä.

Nyt sinun pitäisi olla saaren näköisellä paikalla. Mene saaren takapäähän ja löydät sisäänkäynnin. Mene alas ja löydät napin. Paina sitä... ja mitä näetkään! Sitten lähde ulos huoneesta samaa reittiä kuin tulitkin ja sukella syvään veteen. Kun olet veden pohjalla, avaa scupperware ja päästä syötti ulos sieltä. Yritä pyydystää kiiltävä kala scupperwarella. Sen jälkeen sinun pitäisi nähdä paremmin, mihin kuljet.

Mene salaoveen veden pohjassa, jonka jälkeen sinun pitäisi olla kammiossa, jonka näit ikkunasta. Poimi mitä löysitkään, äläkä unohda pientä screw-esinettä maassa.

Suunnista kohti putkaa kylässä, ja näytä löytämäsi esineet Inspectorille. Näin sinun pitäisi päästä ensimmäinen näytös läpi.

ACT II: Enter the Manatee

Takaisin Melee-saarilla. Mene puhumaan Voodoo-neidille hänen talossaan ja kysy häneltä korvakoruista, kaulakorusta ja kynästä (earrings, necklace ja pen).

Mene Meathookin talolle. Puhu hänelle ja poimi lattialta maalisuti. Sitten menet satamaan ja hommaat annoksen grogia.

Seuraavaksi mene Lua Baariin. Istu tuolille ja tilaa flaming scuttlefish (muista tallentaa!). Iske sen jälkeen maalisuti sushi boat propulsion mechanismiin ja muista ajoittaa palava vene siten, että se pysähtyy maalauksen alapuolelle. Kun kokki juoksee käärmeissään ulos keittiöstä, juokse hänen huomaamattaan keittiöön ja kaada puolet grogisatsistasi steam generatoriin. Tämän seurauksena sinun pitäisi saada maalaus.

Palaa veneellesi satamassa ja aseta korvakorut, kaulakoru, kynä ja maalaus veneesi nokassa olevaan koristeeseen.

Jambalaya Island

Katso Starbuccaneerin kahviossa kahvikuppia ulkopuolelta. Mene sisälle ja poimi kuppi ikkunan vierestä. Hommaa sen jälkeen ilmainen uudelleentäyttö kassalta. Ota sample bagle tiskiltä ja pidä loput. Varasta muki tädiltä, joka on samassa kahviossa.

Mene Stanin luo ja ota ilmainen esite sekä liimapurkki talon läheltä. Juo kahvisi, jonka sait Starbuccaneer-kahviosta, ja kuuntele Stanin asia. Nyt sinulla pitäisi olla monkey meal -kuponki.

Mene micro-groggery -taloon ja hommaa ilmainen grog. Jos et ole vielä saanut kuponkia, voit laittaa liimaa manatee-koneeseen ja ratsastaa sillä itsellesi toisen kupongin.

Nyt kohti Planet Threepwoodia. Tilaa siellä jotakin. Kun maalaava mies tulee lähellesi, kysy häneltä voiko hän maalata sinut ja mukisi. Käytä glue-esinettäsi maalaukseen ja mukiin, jonka varastit mummolta Starbuccaneers-kahvilassa. Sekoita nyt mukit.

Kävele laiturille, hyppää soutuveneeseen ja melo kohti Knottin Atoll -saarta. Matkalla törmäät hulluun piraattiin, mutta älä anna hänen hidastaa matkaasi. Vastaa hänen kysymyksiin mahdollisimman törkeästi. Kun vihdoin saavut saarelle, puhu käsinukeille, kunnes saat käsinukkeilijan kurkkaamaan kopistaan. Näytä hänelle kuvaa Ultimate Insultista. Ota nuket ja mene kohti koulua. Hommaa itsesi mukaan opiskelun hurmaan. Muista olla huono oppilas ja saat dunce capin.

Voit olla huono oppilas valitsemalla pahimmat vastaukset. Mene nyt koulun pihalle ja paina palohälytystä. Kun opettajatäti juoksee ulos, sinä juokset sisälle ja otat puhalluspillin laatikosta. Voit toistaa tämän niin monta kertaa, kunnes olet saanut myös boat-, magazine- ja gaming card -esineet.

Suuntaa kohti rantaa ja puhu piraatille. Mene kohti kivistä rantaa ja puhalla pilliisi, jotta papukaijat löytävät sinut. Anna yhdelle papukaijalle grogia. Kysy helppo kysymys, jotta saat selville, kuka heistä puhuu totta. Kysele niin kauan pronssisesta hatusta, kunnes löydät sen. Käytä nukkeja kiven luona.

Hakeudu kohti sukelluskilpailuja. Käytä bagel chunkia kilpailijasi voiteessa ja mene puhumaan jokaiselle tuomarille. Katso Stanilta saamaasi esitettä (pamphlet) ja näytä sitä lihavalle tuomarille. Osallistu sen jälkeen sukelluskilpailuun. Hippituomari olisi kertonut sinulle suunnat, jotka tekevät tietyt liikkeet:

Keelhaul: UP, RumBar: DOWN, Spinning Sword: RIGHT, Alpha Monkey: LEFT.

Ennen kuin sukellat, laita dunce cap -esine päähäsi ja käytä samoja liikkeitä kuin Marco de Pollo. Sinun pitäisi saada palkinto ja päästä toinenkin näytös läpi.

Lisää aiheesta