Eyepet & Friends (PS3)

Jos kotiaan ei halua antaa karvaisten pikku tuholaisten käyttöön joko allergian tai terveen itsesuojeluvaiston vuoksi, lemmikkiä kinuavat lapset voi hiljentää täysin karvattomalla pelilevyllä, joka ei taatusti syö postia tai teroita kynsiään kolmen tonnin nahkasohvaan. Eyepet on digitaalinen lemmikki, takavuosien Tamagotchien seuraava askel evoluution pitkillä portailla.

Apinaa muistuttavaa Eyepetiä hoidetaan kameran ja Move-kepukan yhteistyöllä. Karvanaama tarvitsee virikkeitä, joiden luominen on kasvattajan vastuulla. Aikaisemmissa versioissa elukkaa koulutettiin pelkän kameran välityksellä, mutta nyt avuksi saa kättä pidempää.

Move taipuu monenlaiseksi työkaluksi. Kepukka toimii esimerkiksi pesisräpylänä, jolla elukan kanssa voi kopitella, tai vaikkapa laserkynänä, jonka sädettä Eyepet jahtaa. Valitettavasti Move ei muutu sanomalehtirullaksi koulutusta varten, mutta vesipyssy sentään löytyy. Kapulalla myös piirrellään ja Eyepet oppii ruudulle työstetyt suttuprötöt esikuvaltaan.

Hyysääminen alkaa jo ennen syntymää, sillä nimeämisen jälkeen karvaturri haudotaan ulos munasta. Vaikka Eyepet on vain kasa bittejä, sen hoitaminen muistuttaa yllättävän paljon lemmikin kanssa puuhastelua. Sillä erotuksella, että digitaalisen eläimen jälkiä ei tarvitse siivota.

Playstation Eye -kameran surkea erottelukyky nousee tässä pelissä todella häiritseväksi: hämärässä olohuoneessa ruudussa vilkkuvat pikselit ja kuvanlaatu ovat kuin 90-luvun multimediavallankumouksesta karanneet.

Kun mukulat kyllästyvät jossain vaiheessa digitaaliseen lemmikkiinsä, unohdetun perheenjäsenen voi hyvillä mielin kiikuttaa kirpputorille. Koiran kanssa se on hieman hankalampaa.

80