Fallout 2 [13]

Toinen tämän hetken roolipeli on tietysti mainio Fallout 2, jonka postapokalyptinen maailma on täynnä isompia ja pienempiä seikkailuja.

Aavikolla harhaillessaan saattaa osua siltaan, jota mystinen kaapumies vartioi. Kohtaus on kopioitu suoraan Monty Pythonin Holy Grail -elokuvasta, eli mies esittää sinulle kolme kysymystä. Vastaa kahteen ensimmäiseen niin kuin asia on, eli nimesi ja se mitä olet etsimässä. Kolmanteen kysymykseen täytyy vastata vastakysymyksellä, jolloin sillanvartija kuolee. Ruumiilta kannattaa ottaa hänen kaapunsa, joka on varsin mukava ja tehokas panssari.

Eräs New Renossa vaikuttavalta Mordinon mafiaperheeltä saatavista tehtävistä vie sinut heidän huumetehtaaseensa. Tehtaan alimmalta tasolta löydät Myronin, Jet-huumeen kehittäneen pikkupojan. Ensireaktiona voi olla tappaa hänet, mutta siitä ei tuntuisi olevan hyötyä. Puhu hänet sen sijaan mukaasi, sillä hän osaa tehdä huumeita ja stimejä, mikäli tarpeelliset materiaalit ovat saatavilla. Kun hän on mukanasi, uhkaa jättää hänet omilleen niin hän paljastaa Mordinon huume- ja rahakätkön. –ks

Ykkösosasta tutun Military Basen luona on vaunu, jonka avulla sortuneen sisäänkäynnin saa auki. Ota vaunun vieressä oleva rautakanki, kiinnitä se vaunuun ja laita mukaan vielä dynamiittia. Tämän jälkeen vaunun voi työntää liikkeelle, jolloin se räjäyttää tien auki. Navarron saa ilmestymään kartalle, kun puhuu Brotherhood of Steelin San Franciscon osastolle.

Player

Reddingsistä saa kaupungin seriffin, Marcuksen, mukaansa yksinkertaisesti pyytämällä. Häneltä saatavat tehtävät täytyy kuitenkin ensin suorittaa.

Junkieman

Seuraavassa lukuisa joukko sekalaisia vinkkejä. Geckosta saa mukaan lääkäri-Lennyn kertomalla hänelle esi-isästä. Sierra Basesta mukaan liittyy Skynet, kunhan robottiin hankkii puuttuvat palat, jotta Skynet voi siirtyä siihen. Sierra Basen sijainnin saa selville auttamalla Wrightien perhettä New Renossa. Cafe of Broken Dreamsista matkakumppaniksi löytyy Dogmeat, kun hänelle näyttää vault-pukua. New Renon Chop Shopin pojat voivat tehdä autoon parannuksia.

Tehokkaimmat aseet luokissa small guns, big guns, energy guns sekä unarmed ovat vastaavasti: gauss rifle, vindicator minigun ja rocket launcher, pulse rifle ja solar scorcher sekä mega powerfist. Power armoreita löytyy Military Basesta ja muista armeijan tukikohdista. Advanced power armorin saa Navarrosta sekä öljylautalta. Paremman mallin eli Mark II:n löytää niin ikään öljylautalta. Hubologistien tiedemies voi vielä parantaa power armoreita entisestään, mutta hintaa operaatiolle kertyy kymppitonnin verran. Mikäli Myron on mukanasi, hän pystyy tekemään myös super stimpackeja hedelmistä ja Nuka-colasta. Kun painaa A:ta aina, kun kohtaa autiomassa jotakin, niin saa yleensä ensimmäisen vuoron.

Puheentunnistuspiirin saa ostettua New Renon asemyyjältä, joka pyytää siitä noin 3 000 korkkia. Ominaisuuksia voi parannella usealla eri tavalla. Piirejä Brotherhood of Steelin koneeseen löytyy Sierrasta, Navarrosta, Military Basesta ja Vault Cityn holvin 2. kerroksesta. NCR:n hubologi voi nostaa luck-arvoa kahdella. Toisinaan kuitenkin onni pikemminkin pienenee, joten tallenna tilanne ennen kokeilua.

Jos Masticator pääsee puraisemaan nyrkkeilykehässä, laskee karisma kahdella. Mirrored sunglasses puolestaan nostaa karismaa yhdellä, mikäli lasit ovat item slotissa.

NorthChaos

Vault City:

1. Lapsi on hukannut Mr. Nixon nukkensa, joka löytyy (yleensä) Cassidyn baarin takaa. Anna Nixon lapselle takaisin ja kuuntele juttelua, saat tietää, että kivien alla on jakoavain.

2. Vicin tytär tarvitsee työkaluja (pliers ja wrench). Hanki ne hänelle ja tule muutaman päivän päästä takaisin, saat super toolkitin. Mikäli sinulla jo on auto, et toisaalta tarvitse kyseistä vehjettä mihinkään.

3. Corrections Centerissä olevalta mieheltä saat muutaman tehtävän. Ensimmäinen tehtävä on kartoittaa Geckon ympäristö. Muista että sinun pitää käydä jokaisessa Geckoa ympäröivässä karttaruudussa, ei riitä että pelkästään näet ne kartallasi. Seuraavan tehtävän voit suorittaa vain käymällä sisällä NCR:ssä, ja palaamalla takaisin.

4. Kolmas tehtävä on etsiä ja tuohota raidereiden tukikohta (tukikohta on neljä ruutua Broken Hillsistä pohjoiseen –ks). Tapa kaikki ja etsi sitten tukikohdasta kolme nimilaattaa, joilla saat kassakaapin auki. Kassakaapista löytyvät muistiinpanot, jotka todistavat yhteyden bishopien ja raidersien välillä. Vie muistiinpanot Vault Cityyn.

5. Jos pääset kansalaiseksi, pääset sisälle Vault Cityn holviin. Tohtori tahtoo näytteen Jet-huumeesta. Tohtorin apulaisen kanssa voit tarpeeksi hyvällä karismalla päästä treffeille, ja puhumalla hänelle voit tehdä lahjoituksen kaupungin spermapankkiin.

6. Holvin toiselta tasolta löydät oven, joka on sinetöity kiinni. Sen avaamiseen tarvitaan voimaa, joten jos hahmollasi ei ole riittävästi ruista ranteessa, voit napsia jotain huumetta, joka parantaa voimaa. Huoneesta löytyy memory module, jolla saat lisättyä voimaasi pysyvästi Brotherhood of Steelin tukikohdassa San Franciscossa.

7. Toisella tasolla on myös rämisevä tuuletuslaite. Käytä siihen korjaustaitoasi, niin löydät sen sisältä 50 microfusion celliä.

Gecko:

1. Mene Geckon junkyardille ja puhu yläoikealla sijaitsevassa mökissä olevan ghoulin kanssa. Häneltä saa keskustelun päätteeksi holodiskin, jossa kerrotaan mahdollisesta Geckon ja Vault Cityn yhteistyöstä. Mene Vault Cityyn ja puhu McCluren kanssa (ylävasemmalla samassa rakennuksessa kuin ensimmäinen kansalainen). Kerro ongelmasta, jolloin hän lupaa sinulle kansalaisuuden, jos korjaat voimalan. Saat myös luvan hakea tarvitsemasi osan. Anna McClurelle myös holodisk, jonka sait Geckosta.

Nouda osa ja suuntaa takaisin Geckoa kohti. Nappaa varmuuden vuoksi yksi Rad-X-tabletti ja mene sisään voimalaan. Tarvitset sekä keltaisen että punaisen avainkortin. Kummatkin löytyvät hyllyköistä ympäri voimalaa, tai voit myös varastaa ne vartijoilta.

Mene reaktorihuoneeseen ja käytä tietokonetta. Ensimmäinen salasana on se jossa on A, toinen se jossa on B, ja kolmas se jossa on C. Aloita korjaus. Komentoriviin pitää laittaa reaktorihuoneen koneet alkaen vasemmasta alanurkasta ja edeten myötäpäivään. Koneiden nimet saa selville osoittamalla niitä kursorilla.

Olet nyt korjannut voimalan, mutta se kaipaisi vielä optimointia. Puhu leuhkalle ghoulille voimalassa niin saat holodiskin. Mene puhumaan McClurelle Vault Cityyn ja kerro korjanneesi voimalan. Juttele hänen kanssaan optimoinnista, niin saat luvan käyttää Vaultin päätietokonetta.

Mene tietokoneelle ja laita optimointi-holodiski sisään koneeseen, niin kone kirjoittaa siihen tarvittavat tiedot. Käytä myös Pip Boytasi koneeseen, saat tietää kaupunkien sijainteja. Mene jälleen Geckon voimalaan ja käytä holodiskiä reaktorihuoneen tietokoneeseen, niin reaktori optimoituu.

2. Skeeter tahtoo 3-step plasma transformerin. Mene voimalaan ja siellä olevaan varastohuoneeseen. Varasta osa ghoulilta tai hanki part requirisition form, jonka avulla saat osan. Vie osa Skeeterille niin hän lupaa yhden asepäivityksen ilmaiseksi.

3. Junkyardilla olevan kauppiaan ystävä Woody on kadonnut. Woody on nukahtelevaa tyyppiä ja löytyy Denistä. Hän on arkussa, jossa eräs mies esittelee häntä aitona egyptiläisenä muumiona.

New Reno:

1. Wrightin mafiaperheeseen pääsee töihin seuraavalla tavalla. Juttele ensin juna-asemalla olevan Wrightin kanssa, niin hän lähettää sinut isä-Wrightin puheille. Ensimmäiseksi tehtäväksesi saat selvittää, kuka tappoi yhden Wrightin pojista. Tutki hänen huoneensa, löydät tyhjän Jet-kanisterin. Kanisterin sisällä on myrkkyä. Mene Rocket Renenzon liikkeeseen ja kysy myrkytetystä Jetistä. Painosta häntä niin hän kertoo Salvatorejen tilanneen myrkyn. Kerro tämä Wrightille.

Toinen tehtävä on löytää tie Sierran sotilastukikohdan sisälle. Mene sinne ja tuhoa vartiotykit. Mene maan alle ja käännä sähkövivusta. Palaa taas maanpinnalle ja murtaudu koppiin, joka on pihalla. Sisältä löydät tykin ammuksen, joten ammu tykillä reikä seinään, sillä sisältä saat vaikka mitä tavaraa. Wrightien hommissa voit lisäksi ostaa New Reno Armsin erikoisvarastosta järeätä kalustoa, ja saat Cat's Pawsista alennusta.

2. Vie yksi Cat's Paw -lehti samannimisen ilotalon emännälle, niin saat tehtäväksesi kerätä kymmenen kappaletta kyseistä lehteä. Kun viet lehdet emännälle saat oppaan energia-aseiden käsittelyyn.

3. Yksi iso tehtävä pelissä on lopettaa Jetin leviäminen. Tätä varten pitäisi valmistaa huumeelle vasta-aine. Ilmeisesti huumeen keksinyt Myron pitäisi saada jotenkin vakuuttuneeksi mahdollisuudesta kehittää vasta-aine. Toinen mahdollisuus voisi olla Vault Cityn holvissa oleva tohtori, joka tahtoi näytteen huumeesta. Itse en kuitenkaan enää pystynyt puhumaan hänen kanssaan näytteen luovutettuani.

Broken Hills:

1. Puhuva kasvi tahtoo, että istutat sen uuteen paikkaan. Tätä varten tarvitset lapion. Siirrettyäsi kasvin se kertoo sinulle shakkitaktiikan, jolla voitat älykkään skorpionin.

2. Älykästä skorpionia työstävä tiedemies suostuu kisaan sinun ja skorpionin välillä. Riippuen ominaisuuksistasi ja taidoistasi joko voitat tai häviät eri testit. Mutta jos voitat skorpionin shakissa, se hyökkää kimppuusi.

New California Republic:

1. Orjien paikan vieressä on huppumies romujen seassa, hän osaa päivittää autoasi.

Lisää aiheesta