Fallout 2 [14]

Poistu pelin aikana options-valikkoon ja kirjoita siellä INTERPLAY. Kun sitten palaat takaisin peliin, varusteidesi joukkoon olisi pitänyt ilmestyä pieni juliste, jossa lukee I am here. Julisteen arvo on noin 30 000 korkkia.

The Black HEDZ

Hawk of Arryon muuten mainiossa vinkkipaketissa oli muutama virheellinen tieto. Ensinnäkin kykyjen maksimiarvot eivät enää ensimmäisen Falloutin tapaan ole 200, vaan 300 pistettä. Jos hahmolla esimerkiksi on 300:n ampumataito, ei hän enää onnistu kyseisen aseryhmän aseilla ampumaan ohitse.

Pelihahmokseen voi myös valita naisen ilman, että jäisi mistään paitsi. Esimerkiksi mafiaperheiden palkkalistoille pääsevät naisetkin, kunhan osaavat perustella perheiden päille oman tarpeellisuutensa. Toisaalta maksaminen luonnossa ei ole pelkästään naisten ominaisuus. Mieshahmo jolla on sex appeal-trait ja kama sutra master-perk sekä mainetta gigolona, saa monilta naisilta mahdollisuuden maksaa tavarat/palvelukset joko osittain tai kokonaan luonnossa.

Lisäksi Falloutin maailman sukupuolisuhteet ovat suoraviivaisempia kuin todellisessa maailmassa, sillä mieshahmo voi maksaa luonnossa myös joillekin miehille. Monista paikoista löytyvät maksulliset naisetkaan eivät karsasta palveluksiensa myymistä naishahmoille. Eivätkä saman sukupuolen väliset avioliitotkaan ole poissuljettuja, esimerkiksi Modocin lihanmyyjän pojan tai tyttären kanssa voi avioitua oman hahmon sukupuolesta riippumatta.

Lihanmyyjän pihalta löytyy erään tehtävän jälkeen sairas lehmä, joka kannattaa hoitaa kuntoon. Se on nimittäin melkoisen avulias ja puhelias seuralainen. Monia muitakin eläinystäviä voi saada, esimerkiksi koiria tuppaa mukaan useammassa paikassa. Jotkut saattavat saada kumppanikseen myös maailmanvaltausta suunnittelevan myyrän. Denin varastelevat lapset myyvät aina saaliinsa narkkareiden talossa viihtyvälle miehelle. Denissä kadonneet tavarat löytyvät siis pienen keskustelun jälkeen aina häneltä.

Jos hahmollasi on korkea luck-arvo sekä gambling-taito, kannattaa poiketa New Renon kasinoille. Äkkirikastuminen on mahdollista, mutta toisaalta kaiken voi nopeasti menettääkin. Aavikolla harhaileminen voi olla tylsää, mutta sitä kannattaa harrastaa niin paljon kuin jaksaa. Monet satunnaiset kohtaamiset nimittäin piristävät kummasti, kuten baari, jossa ykkösosan roolihahmot manaavat vuoronperään oman "pelaajansa" surkeutta.

Chumbawamba

Seuraavassa lista useista EPH-hahmoista, heidän kyvyistään ja siitä mistä heidät löytää.

Sulik: unarmed, melee

Sulik on pistänyt ranttaliksi Klamathissa, joten hän on 1000 taalaa velkaa motellin omistajalle. Maksa tai puhu hänet vapaaksi. Aseista hänet mahdollisimman tehokkaalla melee-aseella.

Vic the Trader: repair, small guns

Vic on Denissä orjakauppiaiden vankina. Puhu hänelle ikkunasta ja tuo Klamathista radio. Joudut lopuksi vielä maksamaan hänestä, ellet sitten pysty tappamaan kaikkia orjakauppiaita. Anna Vicille haulikko, metsästyskivääri tai CAWS.

Laddie: unarmed

Pelasta Jonny Modocissa niin hänen koiransa tulee mukaasi.

Cassidy: small guns

Cassidy pitää baaria Vault Cityn ulkopuolella. Kysele häneltä Vault Cityn ongelmista, jolloin hän mainitsee "poliisien" terrorin. Ole ymmärtäväinen ja mies tulee mukaasi. Anna hänelle samoja aseita kuin Vicille.

Lenny: doctor, small guns

Kerro Geckossa Haroldin apurille, että olet Vault Dwellerin jälkeläinen, jolloin hän hinkuu mukaasi. Hänelle voi antaa jonkin pistoolin, vaikka mies onkin paras apu kantojuhtana.

Marcus: big guns, energy weapons

Ratkaise Broken Hillsin ongelmat (kaivos, kadonneet ihmiset) niin hän liittyy joukkoosi. Aseeksi hänelle käy plasma rifle tms. Anna hänelle myös megapower fist, sillä hänellä on mukava tapa mennä läpsimään Enclaveja poskelle.

Skynet Bot: small guns

Korjaa robotti Sierrassa niin se tulee mukaasi. Anna sille mikä tahansa kivääri.

Goris: unarmed

Puhu kaapumiehelle Vault 13:ssa, ja hän tulee mukaasi vaikka karismasi olisi 1. Aseetkin hänellä on omasta takaa.

Robokoira K-9: unarmed

Tapettuasi lääkärin Navarrossa, koira haluaa jalkamotivaattorinsa takaisin. Hae se mekaanikolta Vertibird-hallista.

Dogmeat: unarmed

Klassinen kaikkien rakastama Dogmeat löytyy special encounterista nimeltä "Cafe of broken dreams". Hänellä on omat hampaat mukanaan.

Enclavejen tukikohdassa tien katkaiseva vivunvääntöpuzzle on hyvin ärsyttävä. Jos oletetaan, että huoneiden nimet lähtevät oikeasta yläkulmasta vasempaan alakulmaan, niin oikea yhdistelmä on 231789.

Pelin ehkä paras ase on Bozar. Sen saa pienellä tuurilla, kun on jonkin perheen "Made Man". Se pitää ostaa isolla rahalla asekaupasta, mutta se on todellakin hintansa väärti ja silppuaa enclavenkin toisinaan yhdellä sarjalla. Bozar kuluttaa valtavia määriä .233-kaliiperin ammuksia, joten näitä on hyvä pistää talteen pelin alusta lähtien.

Lisää aiheesta