Fat Princess: Fistful of Cake (PSP) – Tuhti tinsessa

Kakun tie vyötärölle käy suun kautta.

Mustalla monoliitilla viime vuonna debytoinut Fat Princess (Pelit 8/09, 84 p) on nopeatempoinen joukkomätkintä, jossa pienet isopääukkelit takovat toisiaan turpiin minkä ehtivät. Sarjismaisen räimeen kiintopiste on prinsessa, joka täytyy pelastaa ennen kuin vastustajat tekevät saman tempun. Jos prinsessaa lihotetaan maastossa lojuvilla maagisilla kakunpaloilla, operaatio mutkistuu merkittävästi, sillä 200 kilon keijukaisen kantaminen on hidasta.

Sotilaan aselaji riippuu hatuista, joita linnojen hattukoneet suoltavat jatkuvalla syötöllä. Ritari on kovapäinen lähitaistelija, varsijousimies ja maagi hoitelevat viholliset kaukaa, pappi parantaa kavereita ja seppä rakentaa kaikenlaisia häkkyröitä. Seppä kerää maastosta puuta ja malmia, jotka käytetään hattukoneiden päivittämiseen ja uusiin rakennelmiin, kuten linnan portteihin, valtaustikkaisiin ja katapulttiin.

Fat Princess: Fistful of Cake panostaa edeltäjäänsä enemmän yksinpeliin, sillä PSP:n moninpeliominaisuudet eivät ole PS3:n veroisia. Höhlän tarinan siivittämiä yksinpelikappaleita, kenttiä ja räiskinnöistä lainattuja pelimuotoja on enemmän kuin PS3:lla. Yksinpelissä tahkotaan edelleen moninpelin kenttiä ja muun muassa lipun, anteeksi, prinsessan ryöstöä botteja vastaan, joten toiminnassa on koko ajan tietty treenifiilis.

Laaja kenttä- ja pelimuotovalikoima ei poista norsua posliinikaupasta: botit eivät ole ihmisiä. PS3:n Läski rinsessa on viihdyttävää kimppamättöä pitkälti sen ansiosta, että jokaisen pikku-ukon takana on ihminen. PSP:llä maksimissaan kuudentoista soturin matsiin mahtuu vain neljä ihmistä ja sen huomaa, sillä bottien tilannetaju on heikko ja ne käyttäytyvät yksioikoisesti. Kahdeksan soturin matseissa kaikki pelaajat saavat olla ihmisiä, mutta silloin kentät tuntuvat autioilta. Kun aneemiseen pelaajakattoon naitetaan olematon tilastointi, mielenkiinto hiipuu nopeasti.

PSP:n nettitekniikan riittämättömyys on sääli, sillä Fat Princess: Fistful of Cake on komeaa työtä. Läskin prinsessan yksinpelistä irtoaa hupia pariksi päiväksi, mutta se ei riitä, kun bottien kansoittamasta kimppapelistä puuttuu se jokin eli ihmiset.

75