FIFA 2000 [3]

Näin torjut rankkarit: Katso mihin kulmaan potkaisija katsoo ja siirry sitten vastakkaiseen kulmaan (esim. hän katsoo vasempaan kulmaan ja menet oikeaan). Laukaisun lähtiessä syöksy vastakkaiseen kulmaan joko keskimatalana (sivulle ja nappia) tai matalana (alaviistoon ja nappia). Tämä nostaa huomattavasti torjuntaprosenttiasi. Rankkareita laukaistessa iske vain yläkulmiin (yläviistoon ja nappia), sillä ne onnistuvat epärealistisen hyvin.

Maalit onnistuvat parhaiten laitojen kautta. Maalivahdin saadessa pallon syötä se laitaan. Mene laitapuolustajalla mahdollisimman lähelle laitaa. Jos joku yrittää riistää palloa, on erittäin suuri mahdollisuus, että se menee vastustajasta yli. Juokse lähelle keskikenttää ja syötä laiturille. Juokse hetken aikaa eteenpäin ja jos pallonmenetys näyttää varmalta, syötä taaksepäin laitapuolustajalle ja tee kaikki uudestaan. Näin pääset lopulta erittäin lähelle maalia. Kun pääset kärjellä/laiturilla lähelle rangaistusalueen laitaa, keskitä takatolpalle ja puske maaliin tai vedä saksari. Lähimpään kulmaan tähdätyt puskut uppoavat 100 prosentin varmuudella. Muista, että nuolitähtäimillä saa tähdättyä puskua.

Taklauksissa kannattaa yrittää päästä vähän edelle vastustajaa ja juosta hänen edellään. Näin saa pallonriiston ajoitettua erittäin hyvin. Kannattaa myös muistaa, että välittömästi, kun vastustaja syöttää pallon, kannattaa painaa liukutaklausta. Tällöin liukutaklaukset ajoittain yrittävät hakeutua palloon ja joskus siinä myös onnistuvat, jolloin tuloksena syntyy erittäin tyylikäs syötönkatko. Parhaiten syötöt onnistuvat taaksepäin "jätöillä". Epärealistisesti ne ovat yhtä tarkkoja kuin muutkin syötöt ja tietokonetta ne tuntuvat hämäävän aika lailla. Maalit syntyvät parhaiten paremmin tiukoista kulmista kuin maalin edustalta.

Maalivahti lähtee sitä herkemmin palloa kuljettavaa vastaan, mitä enemmän pallo on suorassa linjassa maalin keskustan kanssa, ja molari on meedio rangaistuspilkun kohdalta lähtevien laukausten kanssa. Tiukoista laukaisukulmista molari joskus iskee pallon omiin. Kaikkein oleellisinta on kuitenkin tähdätä kohti lähintä kulmaa. Pelkkä tähtäämätön laukaus menee suoraan kohti maalivahtia.

Nämä vihjeet pätevät kohtuullisen hyvin myös FIFAn edellisessä osassa ja varmaan tulevaisuudessakin.

Pelaajia, joilla on äärimmäisen hyvä hinta/laatu-suhde.

Maalivahdit: J. Ceballos (RC Santander), B81lent (Göztepe Izmir), E. De Goye (Chelsea). Puolustus: M. Tarantino (Bologna), C. Damoraud (Inter), K. Vostervold (Molde), A. Stubbs (Celtic), M. Slater (Dundee), F. Frontos (Ethnikos Aster.), M. Van Der Gaar (FC Utrech).

Keskikenttä: B. Lennox (Celtic 1967), T. Nagore (Numancia), D. Ginola (Tottenham), Thomas Strunz (Bayern Munich), D. Van De Bergh (Rayo Vallecano), D. Diawara (Torino), S. Majak (Hansa Rostok), A. Jepsen (Heerenveen), M. Groth (Hamburger SV).

Hyökkääjät: T. Frank (Denmark 89-82), P. Simao (Barcelona), E. Balic (Real Madrid), E. Martin (Besiktas), A. Zickler (Bayern Munich), F. Ravanelli (Marseille), R. Muzzi (Udinese), A. Aglietti (Verona), S. Pinto (Real Oviedo), E. Belrayak (Gaziantepspor).

Lisää aiheesta