Final Fantasy 7 [13]

Yuffien paras ase on nimeltään Conformer ja sen löytää mereen pudonneen Gelnika-lentokoneen reaktorihuoneesta.

Nibelheimissä olevan Shinra Mansionin kassakaapin avaaminen voi tuottaa pieniä hankaluuksia, jos ei tee mieli ratkaista helppoa puzzlea. Oikea yhdistelmä on: oikea 36, vasen 10, oikea 59, oikea 97. Näiden kanssa kannattaa olla tarkkana.

Viimeisen levyn aikana voi käydä kaivelemassa Bone Villagesta avaimen Midgarin viitossektorille. Voit käydä kunnioittamassa Aeriksen muistoa siinä kirkossa, jonka katon läpi Cloud päätti pudota pelin alussa. Jos jäät ovelle katselemaan, voit nähdä Aeriksen hengen hoitamassa kukkiaan alttarilla.

Jos menet liian lähelle, Aeriksen kuvajainen pistää häiveen päälle ja katoaa. Kaikki kolme master-materiaa (magic, summon ja command) voi saada yhdellä iskulla. Paras aika siihen on kolmannella levyllä, sillä muuten ryhmästäsi tehdään saippuaa.

Tarvitset Underwater-materian, jonka saa vanhalta mieheltä Kalmissa, siis siltä, joka haluaa lähteä rukousmatkalle, kunhan ensin viet hänelle Guide Bookin. Sen puolestaan voi hankkia morphaamalla vedenalaisessa reaktorissa Ghost Shipin.

Ryhmäsi on parasta olla vähintään tasolla 55, tai muuten sattuu. Täydet 9999 terveyttä ja 999 manaa tarvitaan myös. Hankkiudu sitten helppoon taisteluun, vaikka Midgarin lähellä. Mätä jotain ryhmän jäsentä sen verran, että terveyttä on alle 7700.

Sitten kutistat transformilla kolmannen ryhmäsi jäsenen ja alat mätkiä sillä koekaniinia. Hallelujaa, kutistettu hahmosi tekee vain yhden pisteen vahinkoa per isku, ja voit mätkiä rauhassa, kunnes koekaniinin terveys on xx77.

Jos viholliset häiritsevät, tapa kaikki muut paitsi yksi ja manipuloi sitä. Kun olet valmis, tapa pahikset ja kipitä Highwindiin. Syö tarvittava määrä tavallisia potioneja, tai hi-potioneja, kunnes pupujussin terveys on 7777.

Paranna muut ryhmäläiset, ja muista ottaa W-Summon ja Knights of Round mukaan, eri hahmoille tietysti. Ota luotettava sukellusveneesi ja lähde haastamaan riitaa Emerald Weaponin kanssa. Siis sen ison, vihreän ja asenneongelmaisen tyypin kanssa, joka snorklaa valtameressä.

7777-hahmosi mättää Asetta 64 kertaa turpaan ensimmäisellä vuorolla, ja vielä ihan itsestään. Heitä W-Summon ja Knights of Round perään, ja leiki miimikkoa muilla kavereillasi. Naps, kops ja niin edelleen. Ase heittää lusikan nurkkaan! Saat miljoona miljoonaa kokemus- ja kykypistettä, mammonaa, sekä Earth Harpin. Kiikuta se papparaiselle Kalmissa, saat vastineeksi kaikki master-materiat.

Emeraldin suolaamisen jälkeen ryhmäsi on niin karaistunut, että se voi hiihtää Gold Saucerin aavikolle, jossa Ruby Weapon vetää unta palloon. Sen voi tappaa helposti käyttämällä siihen Hades-summonia. Kas kummaa, Ase pysähtyy ottamaan osumaa. Hakkaa sitä Knights of Roundilla, kunnes se tokenee ja iskee Ultimalla.

Kursi ryhmäsi kokoon ilmastointiteipillä ja käytä taas Hadesta. Uutta putkeen. Aseen pitäisi tipahtaa viimeistään kolmen vuoron jälkeen.

Nelostason limitit:

Cloud: Omni-slashin saa Gold Saucerin Battle Squarelta, kunhan ensin tappelet itsellesi 32 000 pistettä.

Tifa: Final Heavenin saa Tifan talosta Nibelheimissä. Ota Tifa ryhmääsi ja soita pianolla seuraavasti: x, neliö, kolmio, L1 ja kolmio, L1 ja neliö, x, neliö, kolmio, L1 ja x, ympyrä, x, neliö, x.

Barret: Catastrophen saa North Corelista, kunhan ensin ensin varastat Shinralta Corelin Huge Materian. Mene ylhäällä vasemmalla olevaan taloon ja puhu naiselle.

Aeris: Great Gospelin saa, kun menee Midgarin lähellä sijaitsevaan luolaan, jossa vanha papparainen nukkuu. Puhu hänelle. Jos olet taistellut vaikkapa 999 kertaa, eli kaksi viimeistä numeroa ovat samat, hän antaa sinulle kamaa. Jos Aeris on vielä hengissä, eli olet ykkös-CD:llä, saat Mythrilin. Vie se asekauppiaan taloon läntisellä mantereella ja ota Great Gospel -ohjekirja luukusta seinässä.

Red XIII: Cosmo Memoryn saa, kun käy tappamassa Shinra Mansionin kassakaapissa majailevan otuksen nimeltään Lost Number.

Yuffie: All Creationin saa Wutain pagodasta, kun olet niitannut Yuffien isän.

Vincent: Chaos löytyy samasta paikasta kuin Vincentin paras asekin, eli vesiputouksen takaa, Nibelheimin läheltä. Sinne pääsee joko sukellusveneellä tai vihreällä chocobolla.

Sellainen pikkujuttu vielä, että limittejä pystyy matkimaan. Kätevää varsinkin Battle Squarellä, eli jos käytät mimeä heti limitin jälkeen samalla hahmolla, hahmo tekee uuden limitin heti perään.

Cosmo Canyonista etelään sijaitsevalla pienellä Cactus-saarella voi tapella Cactrottien kanssa. Nämä pojat voi morphata Tetra Elementaleiksi.

Final Attack -materian saa Battle Squarelta, kun olet saanut sekä Omni-slashin että W-Summonin. Voita Special Battle ja palkkioksi tulee Final Attack. Tee vain sama uudestaan ja palkkiona onkin sitten vähemmän mielenkiintoisia esineitä.

Myös Diamond Weaponin, jonka taipumuksena on ottaa Sister Rayltä lävistys vatsaan, voi voittaa itselleen. Yksi Knights of Round riittää säikyttämään sen pois, ja saat iloisesti kokemusta ja muuta turhaa. Kaverilta voi myös kähveltää Rising Sun -nimisen aseen Yuffielle. Knights of Round -summonin saaminen ennen tätä taistelua onkin sitten melkoinen homma.

Pelin alkupuolella kannattaa laittaa jollekin hahmolle Summon choco/mog -Added Effect- yhdistelmä aseeseen, jolloin kaverin hyökkäykset saattavat pysäyttää vihollisen paikalleen.

Jos tekee mieli säästää rahaa, voi käydä ostamassa aseet kaupasta tai sitten pölliä ne vihollisilta, varsinkin ensimmäiseltä rompulta. Cloudin ensimmäinen uusi ase, Hardedge, löytyy Soldier 3rd:ltä Shinran päämajassa. He ilmestyvät satunnaisesti. Barretille voi anastaa Atomic Scissorsit Midgrin ympärillä mellakoivilta Custom Sweepereiltä. Red XIII:n Diamond Pin on Corel-reaktorin lähellä hengailevilla kilpikonnan tapaisilla vihulaisilla.

Cosmo Canyonissa ryhmääsi kiusaavan Gi Nattakkin voi tappaa naurettavan helposti käyttämällä häneen joko Lifea, X- potionia, Phoenix Downia tai Elixiriä.

Lisää aiheesta