Final Fantasy 7 [14]

10 Phoenix Downia: mene Mount Corelin junaraiteille. Jatka matkaasi kunnes tie haarautuu. Valitse ylempi tie, ja kipittele radan loppuun. Kiipeä nyt ylös niin, että löydät linnunpesän, jossa nuo Phoenix Downit ovat.

Jos haluat ninjatyttö Yuffien joukkoosi, on sinun matkustettava Cosmo Canyonin läheiseen metsikköön ja taisteltava kunniakkaasti kunnes vihdoin kohtaat itse Yuffien. Pistä neitokaiselle nokkiin, ja valaise häntä seuraavilla faktoilla: 1) Et halua taistella uudestaan, 2) Hän lamaannutti sinut, 3) Odota ja 4) Meidän onkin jo lähdettävä. Yhtäkkiä ninjamimmi alkaakin kaveeraaman aktiivisesti, ja lopulta liittyy seuraanne.

Alexanderin Summonmateria: jatka matkaasi heti lumilautailun jälkeen ylöspäin. Lopulta sinun pitäisi saapua kuumalle lähteelle, jota pitää koskettaa. Mene nyt alueelle, jossa jotkut hyypiöt jättävät jälkeensä punaisia lippuja. Alueen keskeltä pitäisi löytyä luola, josta oikealle siirryttyäsi näet vuoren. Vuoressa on pieni sisäänkäynti, joten talsi kiven sisään. Vuoren sisällä hengailee eukko, jonka kanssa pitäisi vaihtaa pari sanaa. Tämä kimmastuu, ja joudut kiivaaseen taisteluun. Materia on sinun, kunhan ensin voitat tämän häirikön.

Leviathanin Summonmateria: matkusta Wutaihin Yuffien seurassa. Mene päämäärääsi saavuttuasi korkeaan torniin, ja taistele Yuffiella neljää pahamaineista kriminaalia vastaan. Voitettuasi kahinoitsijat siirry tornin ylimpään kerrokseen, jossa saat taistella vielä lisääkin. Verisen kamppailun päätteeksi Yuffien faija antaa sinulle sen kauan kaivatun materian.

Seuraavaksi vihollistaidot, ja miten ne löytää:

DEATH FORCE: manipuloi kilpikonnaa Wutain rannikolla.

DEATH SENTENCE: taidon löydät luolasta, jonka läpi Bugenhagen opasti ryhmäsi Cosmo Canyonissa.

DRAGON FORCE: manipuloi Dark Dragonia viimeisessä vaiheessa.

FLAME THROWER: taistele Mirthil Minessä lentäviä lohnareita vastaan.

FROG SONG: taistele sammakoita vastaan muinaisessa temppelissä.

GOBLIN PUNCH: taistele peikkoja vastaan peikkosaarella.

L4 SUICIDE: taidon saat Bonevillen lähistön oravilta.

L5 DEATH: taidon saat samoilta vihollisilta kuin Magic Breathin.

LASER: taidon saat kraaterin lohikäärmeeltä.

MAGIC BREATH: manipuloi parasiitteja viimeisessä vaiheessa.

MATRA MAGIC: Midgarin alueen Custom Sweeperiltä.

ROULETTE: Death Dealerilta viimeisessä vaiheessa.

SHADOW FLARE: taistele luurankohämähäkkejä vastaan viimeisessä vaiheessa.

PANDORA'S BOX: taidon saat samalta hepulta kuin Shadow Flarenkin.

TRINE: Mount Nibelin materiakeeperiltä.

WHITE WIND: Junanin lähistön vihervalkoiselta kaktusoliolta.

AQUALUNG: taistele Chimeraa vastaan Gold Saucerin lähistöllä.

ANGEL WHISPER: Etsi viimeisessä vaiheessa bikinipukuinen tyttö, ja manipuloi häntä.

BAD BREATH: taidon saa Mad Oscarilta Kicle-alueelta.

BETA: Mirthilminen lähellä on suo, jossa asustaa suokäärme, jolta taidon voi napsia.

BIG GUARD: manipuloi Congagan rannikon simpukoita.

CHOCOBUCLE: hanki ensin L4 suicide. Mene sitten Midelin lähistölle ja kohtaa Chocobo. Tapa yhtä lukuunottamatta kaikki vihulaiset, ja käytä heihin jälleen L4 suicidea.

Sekalaisia vinkkejä:

Mene sukellusveneellä lentokoneen hylkyyn, ja morphaa siellä olevia vihollisia. Saat entisiltä vastustajiltasi muun muassa voimanlähteitä ja onnenlähteitä. Kapistukset ovat erittäin hyödyllisiä varsinkin silloin, kun haluat kasvattaa hahmosi ominaisuudet maksimiin.

Sephirotin miekan saa haltuunsa Speed Squarella pelaamalla vuoristoratapeliä kolme kierrosta. Jokaisella pelikierroksella pisteitä pitäisi kerätä yli 3000.

Jos saat haltuusi kaikki Summonmateriat (joita on yhteensä 16) master-tasolle saakka, materia-valikkoon pitäisi ilmestyä uusi mastersummon-materia, joka on kieltämättä todella kätevä juttu. Sen avulla voi loihtia minkä tahansa Summon-loitsun niin monta kertaa kuin ikinä haluat.

Ne epätoivoiset, jotka ovat jääneet jumiin viimeisen huge-materian turvakoodiin, ilahtunevat kuullessaan, että oikea koodi on ympyrä, neliö, x ja x.

Kun Sephirot ovat tappaneet Aeriksen, ja joudut taistelemaan Jenovaa vastaan, varusta Cloud vesisormuksella ja miekkonen saa lisää energiaa joka hyökkäyksestä.

Nopein ja helpoin tapa napata itselleen kultainen Chocobo on tappaa aavikolla Ruby-weapon, ottaa aavikkoruusu ja viedä se Kalmiin miehelle, joka sitten lopulta vaihtaa sen Chocoboon. Toni varoittelee Ruby-weaponin kyvyistä sen verran, että kyseessä on varsin paha vastustaja. Aikaa voi vierähtää tunti jos toinenkin.

Knights of the Round -materian saa, kunhan on ensin kultaisen Chocobon ylpeä isäntä tai emäntä. Ratsasta söpöllä Chocobolla aivan kartan oikeaan yläkulmaan, ja siirry sitten luolaan. Materia näkyy aivan luolan keskellä.

Treffit Barretin kanssa järjestyy pitämällä hahmo koko ajan ryhmässäsi. Ole vielä ilkeä Tifalle ja Aerikselle, ja pian istuttekin jo tunnelmallisessa italialaisravintolassa kynttilänvalossa pastaa popsimassa.

Jos joku ryhmäsi hahmoista saavuttaa 7777 HP:n arvon, on syytä huoleen. Kellokoski lienee hahmon uusi kotiosoite.

Kannattaa ehkä sittenkin olla kiltti Aerikselle, eikä kosiskella liikaa Barretia, sillä Aeris herää tällöin henkiin pelin lopussa.

Kolmoslevyn Shinrakartanossa voi nähdä väläyksiä siitä, kuinka Cloud ja Zack saapuivat Midgariin.

Parhaimmat aseet:

CLOUD: taistele muutama kerta Weaponia vastaan, ja se jänishousu pakenee Cosmo Canyoniin. Piekse sitä paikan päällä vielä kerran, ja olet terävän taistelumiekan uusi omistaja.

BARRET: tämän hahmon parhaimman aseen saa matkalla Hajon luokse kakkoslevyllä.

TIFA: siirry kakkoslevyn Midgarin wallmarkettiin, josta löytyy hajonnut kone. Masiina antaa Tifalle kovan luokan vatkaimen.

AERIS: katsasta muinaisen temppelin kello.

RED XIII: kolmoslevyn Cosmo Canyonin Bugenhagen voi auttaa.

CID: Rocket townin vanha mies antaa sen Cidille raketin laukaisun jälkeen.

CAIT SITH: etsinnät kannattaa aloittaa kakkoslevyltä, Shinran päämajan lokerikosta.

YUFFIE: mene Wutain vuorille sukellusvenekohtauksen jälkeen. Ase löytyy liekkiluolasta.

VINCENT: Nibelheimin vesiputouksen takana olevassa luolassa onnistuu.

Lisää aiheesta