Final Fantasy 7 [2]

FF7:n hyviä puolia on sen laajuus. Ihan äkkiä hahmoistaan ei saa kaiken tuhoavia megahahmoja. Emerald- ja Ruby-superhirviöiden tappaminen saattaakin tuottaa ylivoimaisia hankaluuksia kokeneillekin hahmoille. Nehän pystyvät aiheuttamaan jopa 7000 pistettä vahinkoa yhdellä iskulla. Oikealla taktiikalla ja valmisteluilla niidenkin voittaminen kuitenkin onnistuu.

Ensiksikin ryhmän hahmojen pitää olla suhteellisen korkealla tasolla, noin 60--70 on sopiva kokemustaso. On myös hyvä, jos olet pelannut jo kolmannelle cd:lle, ja sinulla on seuraavat materiat:

1 Knigths of the round, summon, ainakin 2:lla tähdellä

2--3 mimea, command

Final attack, support, 2--3 tähteä

Phoenix, summon, 2--3 tähteä

HP Absorb, support

W-Summon, command

Underwater, independent

Morph,command

Voit hoidella hirviöt pienemmilläkin tähtimäärillä ja vain yhdellä mimella, mutta se on äärimmäisen rassaavaa ja hankalaa. Ensin kannattaa hoidella helpompi Emerald. Sehän löytyy sukellusveneellä, syvältä meren alta.

Aluksi on syytä hankkia Underwater-materiaa, jota löytyy Junonin underwater reaktorista. Seikkaile siis siellä, kunnes löydät Ghost Ship -nimisen vihollisen. Morphaa tämä ja vie siitä saatu esine Kalmissa, lähellä Midgaria, olevalle miehelle. Hänen pitäisi antaa underwater-materiaa.

Sitten on aika valmistautua taisteluun. Laita Knights of the round linkattuun slottiin HP Absorbin kanssa, ja Phoenix Final attackin kanssa. Hahmolla, jolla on Knights of the round pitäisi olla myös W-Summon. Pistä Underwater kelle tahansa, niin hahmosi voivat hengittää veden alla eikä taistelussa ole aikarajaa. Laita lisäksi Mime command kaikille mahdollisille hahmoille.

Nyt olet käytännössä kuolematon, ja voit etsiä merenpohjassa uiskentelevan ison vihreän hirviön, joka on Emerald. Aloita taistelu loitsimalla W-Summonilla Knights of the round, joka on linkattu HP Absorbin kanssa. Nyt ehdit luultavasti tekemään noin 150 000 pistettä vahinkoa ja parantamaan itsesi. Kun seuraavan hahmon vuoro tulee, Mimeta vain edellinen hyökkäys. Näin pystyt jatkuvasti aiheuttamaan valtavasti vahinkoa, ja samalla pitämään ryhmäsi kunnossa. Muuta ei oikeastaan tarvitakaan, sillä parin kierroksen jälkeen Emeraldin pitäisi kuolla. Vie siitä saamasi esine myös Kalmiin, ja saat 3 Master-materiaa.

Ruby puolestaan löytyy Ultima weaponin kuoltua Golden saucer -aavikolta. Käytä samaa taktiikkaa, mutta luonnollisesti ilman Underwater-materiaa. Odota kuitenkin, kunnes Ruby on tunkenut kätensä maahan, sillä sitä ennen se on kuolematon. Heitä yksi Knights of the round itse Rubyyn, ja toinen sen kynsiin.

Älä huolehdi, vaikka Rubyn sandstorm imaisisi muut jäsenesi, kunhan yksi ryhmästäsi jää jatkamaan mimettamista. Vie taistelun loputtua saamasi esine taas Kalmiin, ja saat Golden Chocobon. Näillä keinoin molemmat Weaponit pitäisi onnistua nitistämään, mutta kärsivällisyyttä vaaditaan, koska molemmilla on noin 1 000 000 kestopistettä.

Lisää aiheesta