Final Fantasy IX

Näin piekset Ozman

Seikkailun vaikein vastus on Ozma, mutta sen kepittämiseen on useita taktiikoita. Ozma majailee Chocobo's Air Gardenin Eidolon Gravessa. Paikkaan pääsee kultaisen chocobon ja dead pepperin avulla.

Sankareiden on syytä tavata yhdeksän land spiritiä. Kun heille antaa pyydetyt tavarat, Ozmaan voi osua fyysisillä hyökkäyksillä. Anna Dalin lähellä sijaitsevassa metsässä asustavalle Mulle ore. Anna Trenon lähellä olevalle Ghostille ore. Anna Black Mage Villagea ympäröivässä metsässä lojuvalle Ladybirdille kaksi orea. Anna Madam Sarin viereisessä metsässä viihtyvälle Yetille kaksi orea. Anna Life Treen lähellä sijaitsevassa metsässä asuvalle Nymphille kolme orea.

Anna Oeilvertin läheisessä isossa metsässä mellastavalle Jabberwockille emerald. Anna Esto Gazan ulkopuolella majailevalle Frather Circlelle moonstone. Anna Gizamaluke's Grotton yläpuolella sijaitsevassa pienessä metsässä asuvalle Garudalle lapis lazuli. Anna Life Treestä lounaaseen sijaitsevalla metsäsaarella olevalle Yanille diamond. Kun homma on hoidettu, Yan sanoo "Now you can go meet the round guy!".

Ennen taistelua jokaisella sankarilla kannattaa olla auto-haste, auto-regen, auto-life ja clear headed. Egoist's armlet ja ninja gear suojaavat Ozman pahaa doomsday-hyökkäystä vastaan. Laita Steinerille ja Freyalle demon's mail. Etsi koko porukalle arsenaalin järeimmät aseet, eli Zidanelle Ultima Weapon, Viville Mace of zeus, Steinerille Excalibur II, Freyalle Dragon's Hair, Quinalle Gastro Fork, Amarantille Rune Claws, Daggerille ja Eikolle Tiger Racket.

Roolit Ozma-taistelussa

Zidane: Jos olet varastellut paljon, käytä thieveryä ja nyysi kamaa Ozmalta. Voit myös käyttää berserkkiä, jos Zidanella on Ultima Weapon. Kykyihin HP+20%, master thief ja high tide.

Steiner: Opeta Steinerille shock ja käytä sitä. Climhazzard on myös tehokas. Kykyihin HP+20%, HP+10% (jos tarpeen) ja cover.

Vivi: Käytä vahvoja taikoja, kuten meteoria ja flarea. Läiskäise muutaman kerran focus ja jysäytä täysi laidallinen mustaa magiaa. Muista suojata Viviä. Kykyihin HP+20%, half MP ja return magic.

Quina: Pyydystä paljon sammakoita ja käytä frog dropia. Rutosti MP:eitä kuluttava magic hammer on myös tehokas. Käytä mighty guardia taistelun alussa. Kykyihin MP+10%, millionaire ja half MP.

Dagger: Paranna tarpeen mukaan curagalla. Loitsi berserk Zidaneen. Jos Daggerilla on boost ja jalokivia on iso pino, Summonit tepsivät myös mukavasti. Kykyihin boost, MP+20% ja concentrate.

Freya: Tapa paljon lohhareita ja käytä dragon crestiä. Jos MP:t uhkaavat loppua, käytä white drawia. High jump tekee iloisesti vahinkoa. Kykyihin high jump, HP+20%, HP+10% (jos tarpeen) ja MP+10%.

Amarant: Käytä power throwta ja visko wing edgejä. Jos joku levyttää, herätä hänet revivellä. No mercy on myös tehokas. Kykyihin power throw, HP+20%, HP+10% (jos tarpeen) ja power up chakraa varten.

Eiko: Full-Lifen ansiosta hyvä parantaja. Holy puree myös mukavasti. Opeta Eikolle might ja käytä sitä vaikka Zidaneen. Eikon phoenix voi herättää koko porukan kanveesista, joten se kannattaa opetella. Kykyihin boost, MP+20%, concentrate ja guardian mag.

Ozman hyökkäykset

Ozmalla on tonnikaupalla pahoja hyökkäyksiä. Muista, että LV5 death tappaa kaikki, joiden taso on 5, 10, 15, 20 ja niin edelleen. Jos Ozma käyttää berserkiä, paranna tila gysahl greensillä. Meteorin jälkeen porukka on todennäköisesti muusia. Varo paljon vahinkoa tekeviä curse-hyökkäyksiä ja varaudu niiden aiheuttamiin status-muutoksiin. Estä confusion clear headedilla. Jos voitat, saat pumicen, 100 AP:ta ja satunnaisesti dark matterin. Pumice on Daggerin ark-summon. Voit pölliä Ozmalta elixirin, dark matterin, pumice piecen ja robe of lordsin.

Lisää aiheesta