Final Fantasy VIII [11]

Yleistä: Pidä ryhmässäsi vain yksi jäsen, jolla on item-komento, sillä se on käytännössä turha. Pelaa kortteja jo alusta asti. Pidä aina kaikki GF:t taistelussa, vaikka vain Squall olisi ryhmässä. Paina R1, kun Squall iskee. Opeta GF:lle mahdollisimman nopeasti HP-J, jotta saat enemmän terveyttä. Ime 100 kpl jokaista uutta taikaa minkä vain löydät.

Muista, että mitä enemmän taikoja kiinnität johonkin stattiin, sitä enemmän sillä on vaikutusta. Opettele Mug-komento mahdollisimman nopeasti, saat jo alussa paremmat aseet. Pelin loppupuolella STDEF-J on erittäin tärkeä, sillä melkein kaikki vastustajat käyttävät jonkinlaisia statushyökkäyksiä.

Tappele aina, ellet ole kahta HP:tä vaille vainaa, mutta jos tasosi on päälle 70, kannattaa harkita vihollisten muuttamista korteiksi. Kaikkein tärkein on tutorialin tutkiminen. Tarkista myös Junctionisi säännöllisesti, ettet jätä jotain taitoa käyttämättä. Paitsi Encounter Nothing, jota et juuri tarvitse.

Limit breakit: dokumentoimaton ominaisuus. Vaikka terveytesi ei olisikaan keltaisella, voit saada limit breakin hakkaamalla raivokkaasti ympyrää. Älä tosin hakkaa liian raivokkaasti tai et ehdi huomata limit breakin tuloa. Toimii paremmin jos terveys on keltaisella.

Vaikka Aura-loitsujen saanti on työn ja tuskan takana, kannattaa niitä silti keräillä noin sata kappaletta. Niitä muuten saa ainakin kolmella tapaa. Muutaman Aura-loitsun saa Trabia Gardenin näyttämön luota, johon risteilyohjus on jäänyt jumiin. Draw point on piilotettu ohjuksen alle. Blue Dragoneilta voi varastaa Fury Fragmentin, jonka voi muuttaa viideksi Auraksi. Wendigoilta voi varastaa Steel Pipen, jonka voi senkin muuttaa Auroiksi, kunhan ensin muuttaa teräsputken Aura-kiveksi Tool RF:n avulla.

Aseiden päivitys: aseiden päivitykseen tarvitaan sekä sopiva lehti, että usein harvinaisia esineitä. Ensin lehdet ja mistä ne löytää.

Weapons Monthly March: voita Elvoret-pomo Dolletissa.

Weapons Monthly April: Squallin huoneen pöydällä ykkös-CD:llä.

Weapons Monthly May: Deling Cityn viemärissä.

Weapons Monthly June: voita BGH521F2 ohjustukikohdassa.

Weapons Monthly July: B-Gardenin Training Center kakkos-CD:llä.

Weapons Monthly August: Trabia Gardenin patsaan läheltä.

Weapons Monthly 1st: Lunatic Pandora Research Center, kun pelaat Lagunalla.

Squallin aseet:

Shear Trigger: (April), 4 ruuvia (varasta Geezardeilta) ja 1 steel pipe (varasta Wendigoilta).

Cutting Trigger: (May), 1 Mesmerize blade (tapa Mesmerize) ja 8 ruuvia.

Flame Saber: (June), 1 Betrayal sword (varasta Forbiddeniltä), 4 ruuvia ja Turtle Shell (voita Adamantoise Dolletin Long Horn Islandilla).

Twin Lance: (July), 1 Dino Bone (voita T-Rexaur), 2 Red Fangia (varasta tai voita Hexadragonilta) ja 12 ruuvia.

Punishment: (August), 1 Chef's Knife (voita Tonberry Centora Ruinsissa), 2 Star Fragmentia (varasta tai voita Iron Giantilta), 1 Turtle Shell ja 8 ruuvia.

Lion Heart: (1st), Adamantine (voita Adamantoiselta tai BGH521F:ltä, mutta Rare Item-kyky olisi syytä olla), 4 Dragon Fangia (voita Ruby, Blue tai Hexadragon, mutta löytyy tosi harvoin), 12 Pulse Ammoa (voita Elnyole-hirviö Esthar Cityssä. Älä varasta siltä, tai et saa Energy Crystalleja, joita tarvitaan kaksi. Sitten muutat ne Pulse Ammoksi, mutta Elnyoleja on vaikea löytää.

Ehkä tuskaista, mutta kyllä kannattaa. Muistutus vielä, että Squall saa uuden lopetusliikkeen vain uuden gunbladen myötä, joten pelin tuhoisimman hyökkäyksen, Lion Heartin, saa samannimisen miekan mukana. Suoraan sanoen muiden hahmojesi aseilla ei ole paljonkaan väliä, ja ne on paljon helpompi saada. Seuraavaksi muiden parhaat aseet:

Irvinella: Exeter

Rinoalla: Shooting Star

Quistisilla: Save the Queen

Selphiella: Strange Vision

Zellilla: Ehrgeiz

Harvinaisia kortteja:

Muutaman harvinaisemman kortin saa todella helposti. Lagunan kortin saa Ellonea vastaan pelaamalla avaruusasemalla. Edean kortin taas kolmos-CD:llä Edealta, jos onnistut voittamaan hänet random-säännöllä.

Ultima Weaponin teurastus:

Tämä on ehkä koko pelin helpoin loppuvastus, jos vain taitoa, aseita ja tuuria piisaa. Kaikilla olisi hyvä olla 9999 HP:tä, parhaat aseet, varsinkin Squallilla tai muuten käy huonosti. Nosta Squallin strength 255:een. Ultima/Str +60 on tähän paras tapa eikä muutama Aurakaan haittaisi.

Deep Sea Research Center löytyy Warship Islandina tunnetusta paikasta, joka sijaitsee aivan kartan vasemmassa alareunassa. Laskeudu sinne Ragnarok-vispilällä, joka on aika köyhä Highwindiin verrattuna, vaikka kuinka pääsisi avaruuteen. Kipitä sisälle ja hiippaile valoa kohti, silloin kun se on pois päältä, tai joudut tappelemaan Anacondaurien kanssa. Tutki valonlähde ja haasta riitaa äänen kanssa (ensin "It's not our will to fight" ja sitten "Never"). Tapa äkäiset Ruby Dragonit ja valitse kolmas vaihtoehto, jota ei vain näy. Mr. Bahamut käy kimppuusi. Iske hänestä nirri pois ja sait taas yhden köykäisen GF:n varastoihisi.

Lähde pois saarelta ja tule heti takaisin. Näin raunioihin on ilmestynyt Save Point. Jos sitä ei näy, ota sama uudestaan ja juttele kavereillesi Ragnarokissa, ennen kuin palaat saarelle. (Ohjaamoon pääsee kun painaa ympyrää.) Tallenna peli, jos siltä tuntuu ja kiipeä alas köynnöstä tai jotakin pitkin. Tutki höyrykonetta ja kikkaile ovi auki. Kipitä alas ja tee sama uudestaan. Kun lopulta pääset alimpaan kerrokseen hissillä, käske Zellin viritellä isoa konetta. Zell mokaa, mutta saa lopulta oven auki. Astu sisään ja tallenna peli Save Pointissa, joka on piilossa vasemmassa nurkassa.

Nyt alas miljoona rappusta ja mitä alemmas menet, sitä kovempaa porukkaa hyppii silmille. Varsinkin Iron Giantteja ja Behemotheja kannattaa varoa. Tähänkin on ovela taktiikka. Anna kaikille hahmoillesi GF, joka osaa STAtkin. Kiinnitä STAtk-Junctioniin yhteen hahmoon 100 Blindia, toiseen 100 Silenceä ja kolmanteen 100 Deathia. Pian alkaa tapahtua.

GF Diablos on muuten erinomainen vahvoja vihollisia vastaan (9999 vahinkoa, jos on onnea). Kun pääset pohjaan asti, näpertele koneen kanssa. Hälytyksen jälkeen Ultima Weapon käy päälle kuin Venäjän armeija. Loitsi heti Squalliin Regen, Shell ja Protect. Kourassa pitäisi olla Lion Heart ja muussa tapauksessa kannattaa juosta. Sitten vain vedät GF Edenin Ultima Weaponilta, jolla on jotenkin tutun näköinen miekka ja katsot vierestä, kuinka se pistää kaksi hahmoasi poikki ja pinoon Light Pillarilla.

Hakkaa Ultima Weaponia niin kauan kuin pystyt myös muilla hahmoillasi. Jos Squall kuolee, herätä hänet henkiin, muista ei ole niin väliä. Kun kaksi kaveriasi ottavat lukua, käy Weapon sinun kimppuusi. Jos Squall kuolee, olet pulassa. Weapon huitoo sinua Cloudin miekalla ja tekee muutaman Earthquaken. Kun Squallin pinna palaa, valitse Renzokuken. Jos sinulla on vähänkin onnea, Squall huitoo ensin kymmenisen kertaa Renzokukenissa ja sitten tekee Lion Heartin. Ultima Weapon tipahtaa kertarysäyksellä ja saat Edenin ja 100 AP:tä. Vaihtoehtoisesti, jos sinulla on Aura, voit käyttää sen heti Squalliin ja ihailla. Tämä oli sitten pelin pahin loppuvastus, eli helppoja taisteluja on edessä.

Helppoa AP:ta:

Suuntaa Estharin eteläpuolella sijaitsevaan Kashkabald-autiomaahan, jossa kohtaat Cactuareja. Näihin on vaikea osua, joten Lion Heart tai Punishment olisi syytä omistaa. Cactuaret myös yrittävät karata ja ovat vielä aika nopeita. Niistä saa hurjat 5-10 Expiä, mutta 20 AP:ta per tappo! Eikä siinä kaikki, nämä kaverit ovat todella yleisiä ja joskus ne tulevat laumoissa, eikä niistä ole vastuksen irvikuvaksikaan. Niiltä myös saa Cactus Thorneja, yleensä kolme kappaletta, jotka voi muuttaa Demolition Ammoksi.

100 heroes:

Lagunan kortin voi muuttaa sadaksi Hero Drinkiksi, jotka tekevät väliaikaisesti kuolemattomaksi.

SeeD-kokeet:

Tässä pelissä ei ainakaan tule rahapulaa, se on varma. Kun SeeD-arvo on 20, rahaa on kuin roskaa. Loppukokeessa, jossa hyökätään Dollettiin, käyttäydy kuin sotilas. (Joka ei mene juttelemaan tai ainakaan pelaamaan korttia sivullisten kanssa.) Tämä parantaa SeeD-arvoa, jonka saat seremoniassa (paras on 7). Tappeleminen nostaa SeeD-arvoa, etenkin loppupuolella peliä. Jos taas tykkäät pelailla korttia ihmisten kanssa, laskee sotilasarvosi. Äläkä muuten ikinä ota alipeleissä Try Again tai muuta vastaavaa tai SeeD Rank putoaa.

GF Doomtrainin hankkiminen:

Ennen kuin lähdet avaruuteen Lunar Gatesta, käy hakemassa Solomon Ring Tear's Pointista. Sitten siirry Lunar Gatelle ja avaruuteen. Kun pääset taas takaisin maahan Ragnarokin kanssa, lennä länteen ohjustukikohdasta, paikkaan nimeltä Island Closest To Hell. Tappele siellä Malboron kanssa ja varasta siltä malboro tentacles. Niitä tarvitaan kuusi. Tarvitset myös Alexanderin MedLvUP-kyvyn.

Osta 60 Remedyä ja muuta ne kuudeksi Remedy+:ksi. Käy sitten varastamassa Wendigoilta kuusi teräsputkea. Etsi nyt item-valikostasi Solomon Ring ja käytä sitä. Menetit nämä esineet, mutta se kyllä kannatti.

GF Odinin hankkiminen:

Mene Centora Ruinsiin, jotka sijaitsevat suunnilleen keskellä kartan alempaa puoliskoa. Juokse taisteluista paeten tai Encounter Nothingia käyttäen eteenpäin, kunnes tulet ovelle, jonka yläpuolella on patsas. Ota sen silmä ja juokse portaat ylös. Kiipeä katolle, laita silmä patsaalle ja ota koodi ylös, sekä molemmat silmät mukaasi. Juokse nopeasti takaisin edelliselle patsaalle ja tunge silmät siihen. Syötä koodi ja aiemmin suljettu ovi allasi aukeaa. Äkkiä sisään kohtaamaan Odin.

Kymmenisen minuuttia riittää hyvin ja aikaa pitäisi olla jäljellä enemmänkin, jos et innostunut pyörimään ympyrää, tappelemaan tai käyttämään Draw Pointtia. Tyhmä mies kun on, Odin ei hyökkää ennen kuin aikalaskuri on nollassa, joten varasta häneltä tavarat ja käytä tehokkaimpia GF:äsi. Jos voitit, saat lisäksi Odinin kortin. Älä säikähdä vaikka Odinia ei näykään GF-listassa. Odin nimittäin tulee satunnaisissa taisteluissa niittaamaan minkä tahansa vihollisen tai viholliset Zantetsukenillaan.

Lisää aiheesta