Final Fantasy VIII [13]

Tässä muutama taisteluvinkki Squaren loistopeliin. Kaikki hahmot tasolla sata ovat hyödyksi (Island Closest to Hellillä tai Heavenilla käytä Quistisin Degenerator limittiä kehittyäksesi nopeasti).

SEIFER 3 CD:N LOPUSSA:

Jos sinulla on Odin, ei ole enää, Seifer pistää hänet kahteen osaan. Gilgamesh tulee Odinin tilalle ja hyökkäilee kesken taisteluiden.

Aloita taistelu taikomalla Squallille Aura ja hoida homma Renzokukenilla. Tai voit käyttää GF Edeniä boostin kera. Voit kuitenkin vetää Seiferiltä Aura-taikoja, joten älä pidä turhaa kiirettä.

ADEL 4CD:N ALUSSA.

Adel on kiinnittänyt Rinoan itseensä ja imaisee harva se hetki häneltä HP:tä, joten taio Rinoalle Shell, Regen ja Protect. Rinoalla on päälle 9000 HP:tä, mutta tässä taistelussa ei kannata käyttää Guardian Forceja. Skannaa Rinoa välissä ja taio häneen Curaga, jos on tarpeen. Adel tekee paljon joukkotuholoitsuja kuten Meteor.

Jos ruutuun tulee teksti "Magical powers are concentrated to Adel" hän aikoo tehdä Ultiman. Käytä Squallille Aura ja Hero ja tao Adelia Renzokukenilla, kunnes saat Lionheartin ja taistelu on ohi. Renzokukenin jälkeen voi tulla Fated Circlet tai Blasting Zone joka vahingoittaa myös Rinoaa (hän ei saa kuolla), joten käytä Renzokukenia varoen.

Ultima Monsterit Ultimecian linnassa (heiltä voi vetää aiemmilta pomoilta vedettävissä olleita Guardian Forceja, löysimme vain nämä: Krysta-Carbuncle, Trauma-Leviathan, Red Giant-Pandemona, Tiamat-Eden). Pelaa Ultima Monsterit seuraavassa järjestyksessä.

Sphinxara: Helppo vastus, käytä Attackia, kunnes hirviö kuolee. Käyttää Firagaa, Blizzagaa ja Thundagaa. Avaa häneltä kyky Magic. Löytyy heti aulan portaiden yläpäästä.

Tripoint: Laita jollekin hahmolle sata Thundagaa elementaldefenseen ja käytä Attackia. Käyttää Counter-attackina MegaSpark-nimistä sähköhyökkäystä. Voi käyttää myös OnRush-nimistä hyökkäystä, joka aiheuttaa noin 9000 pistettä vahinkoa.

Avaa häneltä kyky GF tai Draw (riippuen siitä, onko sinulla jäänyt GF:iä vetämättä), joka löytyy viinikellarista. Pääset sinne kävelemällä Sphinxaran takana olevan oven lävitse ja astumalla kattokruunulle, jolloin kattokruunu rysähtää alas rikkoen kruunun alapuolella lattiassa olevan luukun lukon.

Krysta: Vahva jäähirviö, jolla on paha Counter-attack, joka aiheuttaa noin 1100 pistettä vahinkoa. Ei välttämättä hyökkää ollenkaan muuten kuin Counter-attackilla (itselläni ei hyökännyt). Taio jokaiselle hahmolle Triple ja paukuttele häntä Ultima-taioilla tai käytä yksi boostattu GF Eden. Tekee viimeisenä liikkeenä noin 3000 vahinkoa tekevän Ultiman. Avaa häneltä kyky GF tai Draw, joka löytyy asettamalla toinen ryhmä viinikellariluukun vieressä olevalle vaihtopisteelle ja kulkemalla toisella ryhmällä sen kattokruunun päältä, jolla rikotaan viinikellarin luukku.

Red Giant: Vahva vihollinen, jonka valtava miekka aiheuttaa noin 1000 pistettä vahinkoa. Tähän on vain yksi oikea keino: Diablos tai Demi. Muut hyökkäykset ja GF:t ovat hänelle naurun aiheita. Avaa häneltä kyky Resurrection. Tähän asti voit käydä linnan ulkopuolella herättämässä kuolleet hahmot, ja käyttämällä Diablosin Enc-None kykyä voit juosta linnassa rauhassa.

Punajätti löytyy juoksemalla aulan portaat ylös, kääntymällä oikealla olevasta ovesta seuraavaan huoneeseen, menemällä portaat alas, ovesta sisään, taidegallerian toisen pään ovesta läpi, portaat alas, jolloin olet löytänyt tien vankilaan. Mene vasemmasta ovesta sisään, ota avain luurangolta ja joudut taistelemaan suoraa päätä ilman aikaa parantaa hahmojasi.

Vysage/Gargantua: Joudut ensiksi taistelemaan normaalia (!) Vysagea vastaan, jonka voitettuasi hyppää Gargantua esiin maan alta. Tämä hirviö ei ole hankala, mutta sillä on vahva Counter-attack, joka aiheuttaa noin 1500 pistettä vahinkoa. Gargantua käyttää status-taikoja, mutta myös vahvoja lyöntejä. Käytä GF Edeniä ja muita GF:iä boostin kera ja voitto on sinun. Avaa tältä kyky Limit. Löydät Vysagen/Gargantuan vankilan oikeanpuolimmaisesta ovesta.

Catoblepas: Tämä hirviö ei ole paha, vaan ennemminkin helppo nakki, jos käytät GF Doomtrainia. Jos et omista kyseistä Guardian Forcea, voit jäädä sen kohtuupahojen hyökkäysten alle (esimerkiksi Deadly Horn, joka harvoin osuessaan tappaa hahmon kertalaakilla). Doomtrainin jälkeen örkki on toimintakyvytön.

Mikäli sille ei tule status-vaivoja Stop ja Blind, tee ne hänelle taikomalla. Sen jälkeen räiski hirviötä GF Edenillä ja GF Shivalla. Avaa siltä kyky Item. Löydät Catoblepasin aarreholvista, johon saat avaimen viinikellariluukkuhuoneen päässä olevan oven toisella puolella sijaitsevasta suihkulähteestä. Aarreholvissa ratkaise arkkupuzzle ja hyökkää Catoblepasin kimppuun.

Trauma: Suuri ja hieno hirviö, joka pystyy luomaan avuksensa kaksi Mini-Traumaa. Kun skannaat tämän hirviön, huomaat kohdan, jossa sanotaan, että sen Pulse-Cannon tuhoaa kaikki viholliset. Tämä on kuitenkin liioiteltu tieto, sillä Pulse-Cannon aiheuttaa vain 1500 - 3000 pistettä vauriota. Mini-Traumat taas tekevät Mini-Pulsecannonia, joka aiheuttaa noin puolet vähemmän vauriota kuin Pulse-Cannon. Trauma on aika hidas joten hirviö(t) kaadetaan helposti ketoon. Et tarvitse välttämättä kuin yhden melkein täyteen boostatun GF Edenin tai yhden Lion Heartin. Välttämättä et kuitenkaan tarvitse muuta kuin Meltdownin, Attackin ja taikoja. GF:t eivät siis ole pakollisia. Avaa tältä örkiltä kyky Save.

Löydät Trauman taidegalleriasta lukemalla kaikkien taulujen (12 kpl) nimet. Kun olet tehnyt tämän, mene isolle taululle (vasemmalla seinällä) ja nimeä taulu näillä nimillä: Vividarium, Intervigilium ja Viator. Taulu muuttuu ja näet lauseen In the Garden Sleeps a Messenger (Tässä voidaan tarkoittaa UFO-miniseikkailun päättävää PuPu-alienia joka löytyy Balamb Gardenin lähtöpaikalta). Trauma ilmestyy taaksesi ja voit ottaa siltä nirrin pois.

Tiamat: Erittäin Bahamutmainen vihollinen, ei kuitenkaan niin voimakas. Hän omaa vain yhden hyökkäyksen, Dark Flaren. Hän lataa sitä kirjain kerrallaan (D, A, R, K, F, L, A, R, E) kunnes posauttaa sillä hahmojasi. Dark Flare aiheuttaa vahinkoa noin 1300 - 7900 pistettä vahinkoa. Voitat hänet muutamalla boostatulla GF Edenillä tai käyttämällä Renzokukenia, ja jos sinulla on yhtään mäihää, saat Lion Heartin, jolloin Tiamatin peli on pelattu.

Löydät Tiamatin kellotornista, kun hyppäät ison heilurin päälle. Tiamat odottaa sinua ulkona ja vaikka hän syöksyykin taaksesi, hän ei saa Back Attackia. Avaa häneltä viimeinen puuttuva kyky, Command Ability. Muista silti, että nämä kaikki hirviöt ovat voitettavissa muillakin tavoilla kuin Renzokuken + Eden -yhdistelmällä, kuten Selphien The End Limitillä tai Zellin Duelilla. Hero-tavaroita (tekee yhdestä ryhmän jäsenestä vähäksi aikaa kuolemattoman) voit käyttää sen jälkeen, kun avaat Item-kyvyn, ja ne ovat erittäin käteviä. Saat 100 Heroa muuttamalla ne Laguna-pelikortista (pelaa Ellonea vastaan avaruudessa).

Omega Weapon: Pelin ylivoimaisesti vahvin vastustaja. Hän on aivan sekopäinen ja käyttää Merdigo Flamea, joka aiheuttaa jokaiselle ryhmän jäsenelle 9998 vahinkopistettä, ja mikä parasta, se on yksi aloitusliikkeistä. Terra Break on Omega Weaponin vahvin liike, joka on kuin Lion Heart, sillä jokainen isku aiheuttaa 4000 - 7000 pistettä vahinkoa ja hän osuu hyökkäyksellä kaikkiin hahmoihin ja monesti. Näiden kahden liikkeen jälkeen hän käyttelee Meteoria (700 vahinkopistettä per kivi) ja Ultimaa, ja kohta alkaa kierros alusta. On myös huomioitava, että hänen ensimmäinen liikkeensä on LV5.Death, joka tappaa kaikki hahmot, joiden tasoluku on viidellä jaollinen.

Jos hahmosi ovat tasolla 100, olet pulassa. Ongelmaan on silti ratkaisu: Kiinnitä sata Death-taikaa (saat niitä muuttamalla L Mag-RF -kyvyllä Dead Spiriteistä tai Death Stoneista Death-taikoja) Elemental Defenseen ainakin kahdelle hahmolle, tuloksena on se, että LV5.Death menee ohi. Kaikilla hahmoilla pitäisi olla Item-kyky Heroja varten. Sopiva ryhmä olisi Selphie, Squall ja Quistis. Tämä on helpoin tie voittoon: Laita GF Pandemona Squallille ja kiinnitä Initiative Ability hänelle. Tämän ansiosta saat aloitusvuoron ja voit loihtia Quistisille Auran. Sen jälkeen odota, että Quistis saa vuoron. Quistisin vuorolla tee Mighty Guard Limit.

Seuraavalla vuorolla (ihan sama kuka hahmo) käytä Selphielle Hero-tavara. Näin ollen Selphie on kuolematon ja Mighty Guardin ansiosta hänellä pitäisi olla myös Regen, Aura ja Protect. Sitten ei täydy kuin yrittää saada The End Limit Selphien Slot-valikosta. Kun saat The Endin, Omega Weapon on yhtä kuin kuollut (Mighty Guardin saat Barrier-nimisestä tavarasta, löytyy Behemotheilta/Iron Gianteilta).

Omega Weaponin löydät, kun lähdet kohti taidegalleriaa. Vedä vastaantulevaa narua sillä ryhmällä, jolla et taistele. Vie taisteluryhmä suihkulähteen luona sijaitsevalle vaihtopisteelle. Toisella ryhmällä vedät narusta ja iso kello alkaa soida. Naruhuoneessa on vaihtopiste, johon viet ei-taistelevan ryhmän, vaihdat siinä ryhmän taisteluryhmään, joka kulkee urkuhuoneeseen, jossa savu on vaihtunut Omega Weaponiin.

Taistelu vaatii hyviä hermoja ja häviät varmasti pari kertaa, mutta kun saat The Endin tehtyä, on palkintosi mahtava. Pirulainen katoaa savuna ilmaan, saat 250 AP:tä ja Three Starsin, jolla GF oppii Expend 3x1 -kyvyn. Sitä käyttämällä Triplessä menee vain yksi taika kolmen sijaan. Voit myös muuttaa siitä sata Triple-taikaa. Three Starseja saa kolme muuttamalla Squall-kortin. Erittäin kätevää.

Ultimecia: Heti alkuun täytyy sanoa, että The Endistä ei ole mitään hyötyä kuin kolmeen ensimmäiseen vaiheeseen taistelua. Ja tähän taisteluun on yksi oikea kokoonpano: Selphie, Squall ja Quistis, ja heille kaikki Guardian Forcet yhteensopivuuden mukaan, tosin ainakin Squall ja Quistis tarvitsevat 9999 HP:tä. Tämä ryhmä siksi, että Quistis osaa Mighty Guard Limitin, Selphie Full Cure Limitin, joka parantaa koko ryhmän täysiin Hitpointteihin sekä The Endin, ja Squall Renzokukenin/Lion Heartin ansiosta.

Myös Irvine on hyvä tähän taisteluun AP ja Pulse Ammoja käyttävän Shot Limitin ansiosta, näistä kahdesta AP Shot on parempi vaihtoehto, tehon takia tietenkin. Ultimecia sitten arpoo taistelun aloitusryhmän. Käytä kaikkiin vastustajiin näissä taisteluissa Meltdown-loitsu. Syyn kyllä huomaat esimerkiksi Renzokukenia tehdessä (kannattaa muistaa Trigger).

1. vaihe: Ultimecia hyökkää yksin ja ei ole paha, mutta Maelstrom-iskua kannattaa välttää, se on Gravijan ja Meltdownin tehokas yhdistelmä. Irvinen AP/Pulse Shot on erittäin hyödyllinen ja saattaa parilla sarjalla ratkaista osuuden. Jos et saa Irvineä alkuun niin tapata Zell tai Rinoa, mikäli he ovat ryhmässäsi. Heistä ei ole moninaista apua tässä tappelussa. Squallin Renzokuken ja Quistisin Homing Laser toimivat myös hyvin.

2. vaihe: Ultimecia kutsuu Griever GF:n avukseen. Tämä voi olla helpointa The Endillä, koska jos lopetat sen muulla tavalla, se tekee loppuliikkeenä Shockwave Pulsarin, joka aiheuttaa 7000 - 8000 vahinkoa jokaiselle ryhmän jäsenelle, Mighty Guardin kanssa vain 4000 - 5000 vahinkopistettä.

Tosin Shockwave Pulsarin Griever voi tehdä muulloinkin kuin osuutensa lopussa. Hän osaa vahvoja joukkotuholoitsuja. Myös tähän Irvinen AP Shot on loistava. Vinkki: Sadasta Curse Spike -tavarasta voi muuttaa Dark Matter -nimisen tavaran, josta Quistis oppii Shockwave Pulsarin.

3. vaihe: Ultimecia ja Griever. Tämä on jo haastava vaihe, sillä kaksikko osaa The Great Attractor -superliikkeen. Se on todella tehokas, peräti 7000 - 9000 vahinkoa jokaiselle ryhmän jäsenelle. He tekevät sen sitten, kun ovat ensin luoneet kaksi Helix-nimistä vänkyrää kentälle.

Mighty Guard on korvaamaton apu myös tähän vastukseen. Häneltä tippuu rankan höykytyksen jälkeen alaruumis pois, jonka jälkeen TGA:ta ei näy, mutta The End poistaa molemmat. He tosin tekevät sinusta selvää, jos kahlaat Slottia liian kauan.

Renzokuken tekee ihmeitä ja Selphien Full-Curella voit parantaa koko ryhmän TGA-liikkeen jälkeen (kannattaa). Hekin tekevät Meteoria ja kovia fyysisiä iskuja (n. 3000 vahinkoa Vit-arvosta riippuen).

4. vaihe: Ultimecia paljastaa todellisen ulkonäkönsä tähän viimeiseen taisteluun. Guardian Forceista ei ole juurikaan apua, koska Ultimecia päättää niiden päivät ison räjähdyksen saattelemana. Ultimecian vahvin liike on ehdottomasti Hell's Judgement, joka jättää hahmoille vain yhden HP:n. Hän osaa myös puhaltaa hahmoiltasi taikoja pois hyvin tehokkaasti. Jos sinulla on esimerkiksi HP-Junctionissa sata Curagaa ja hän puhaltaa Curagat pois, taika poistuu hahmon käytöstä lopullisesti ja hahmon HP laskee ikävän paljon.

Hän voi vetää myös Apocalypse-taian alakeholtaaan, mutta myös sinä voit tehdä sen, ja Triplattu Apocalypse tekee hyvää jälkeä. Apocalypse on Ultimaakin vahvempi loitsu ja sen kyllä huomaa. Ultimecian Apocalypsen noitumiseen on silti lääke: Mighty Guard ja Full Cure heti perään. Ultimecia voi myös vetää sinulta taikoja ja heittää ne päällesi, tosin ei se mitään Curagoita tee.

The End ei tapa Ultimeciaa läheskään kokonaan, vaan pistää Ultimecian puhumaan. Käytä Renzokukenia, Homing Laseria, Micro Missilejä, White Windiä, Full Curea ja Mighty Guardia. Limittejä kaikki. Kun Ultimecia alkaa erään puheen jälkeen heittää Ultima-loitsuja nopealla tahdilla, olet lähellä voittoa ja loppukuvia. Tämä Ultima-ryöppy koituu kuitenkin yleensä kuolemaksi.

Lisää aiheesta