Final Fantasy VIII

Monien pitkäaikainen haave täyttyi, kun FF8 ilmestyi kaupan hyllylle. Tarinaa ja tapahtumia riittää tyydyttämään kenen tahansa pelinälkää, ja onpa peli muutenkin tehty tutun tasokkaasti. Pelin valtaisan laajuuden ja useiden kimuranttien taisteluiden takia lienee syytä raottaa FF8-vinkkien kantta. Seuraavassa on keinot Guardian Forcejen saamiseksi.

QUEZACOTL: Tutki Squallin Study Panelia.

SHIVA: Saat Shivan samalla tavalla kuin Quezankin.

IFRIT: Voita Ifrit Fire Cavernissa.

SIREN: Siren pitää vetää (draw) Elvoretilta Communicaton Towerissa.

BROTHERS: Löydät veljekset paikasta nimeltä Tomb of the Unknown King. Etsi käsiisi Sacred, voita hänet ja etsi sitten Minotaur, jolloin joudut taistelemaan molempien kanssa yhtäaikaa.

DIABLOS: Diablos on esineessä nimeltä Magical Lamp. Käytä sitä ja pääset taistelemaan.

CARBUNCLE: GF pitää vetää toiselta Iguionilta toisen levyn lopussa.

LEVIATHAN: Käytä Drawia NORGiin Balamb Gardenissa.

PANDEMONA: Saat Pandemonan Fujinilta taistellessasi Fujinia ja Raijinia vastaan Balambissa.

CERBERUS: Voita Cerberus Galbadia Gardenissa, kun taistelun tuoksinassa pääset vierailemaan siellä toista kertaa.

ALEXANDER: Alexanderin saat Edealta Galbadia Gardenissa.

BAHAMUT: Kun olet Ragnarok-aluksen onnellinen omistaja, lennä kartan vasemmassa alareunassa sijaitsevalle Warship Islandille. Astele sisälle ja lähesty sinistä valoa silloin kun se ei pala (jos kävelet valon palaessa joudut taistelemaan Anacondaureja vastaan). Tutki valonlähdettä ja sinulle esitetään kysymys: So you wish to challenge me... Vastaa siihen: It's not our will to fight. Joudut taisteluun Ruby Dragonia vastaan, käytä siihen Diablosia ja Demi-taikoja, ja elämä on helppoa. Seuraavaksi sinulta kysytään: Begging me for mercy? Vastaa: Never. Joudut jälleen taisteluun. Voiton hetkien jälkeen esitetään kysymys: Damned imbeciles. Why do you want to fight me? Valitse kolmas vastaus, joka on piilotettu ja pääset taistelemaan itseään Bahamutia vastaan. Voita hänet ja olet uuden GF:n omistaja.

EDEN: Eden on pelin paras GF. Sen saadaksesi sinun täytyy voittaa ensin Bahamut. Mene sitten Bahamut-taistelun jälkeen uudelleen Warship Islandille Zellin kanssa. Lattiaan on ilmestynyt reikä, jonka läpi kiipeämällä pääset huoneeseen, jossa on lattiassa luukku ja ihmeellinen kone seinän vieressä. Laita Zell operoimaan konetta ja pääset etenemään alaspäin aina pohjalle asti, jossa on viimeinen kone. Räpellä konetta ja joudut taisteluun Ultima Weaponin kanssa, jolta Edenin voi vetää. Ultima Weapon on kuitenkin paha vastus, sillä sen Light Pillar tappaa hyvin nopeasti, joten kunnolla varustautuminen ei ole pahaksi.

CACTUAR: Mene Ragnarokilla Cactuar Islandille, jossa vihreä äijä hyppii esiin hiekasta vähän väliä. Taistele ukon kanssa ja saat Cactuar GF:n.

ODIN: Taistele Odinia vastaan Centra Ruinsissa. Voita hänet ennen aikarajan umpeutumista ja Odin tarjoaa apunsa sinulle. Hän ilmestyy kuitenkin vain satunnaisesti erinäisten taisteluiden alussa eikä näy GF-listassa.

GILGAMESH: Erään taistelun alussa Seifer näppäisee Odinisi kahtia, mutta ei huolta: Odin muuttuu Gilgameshiksi, joka ilmestyy samalla tavalla kuin Odinkin, milloin sattuu.

TONBERRY: Mene Centra Ruinsiin ja tapa 20 Tonberryä yhdellä käynnillä (käytä Meltdown-taikaa ja Diablosia sekä Limittejä). Taistele sen jälkeen vielä yhden kanssa, voita se ja tilalle astuu King Tonberry, jonka voittamisen jälkeen saat GF Tonberryn.

DOOMTRAIN: Hae Tear's Pointista esine nimeltä Solomon Ring. Sitten hanki 6 Steel Pipeä (varasta Wendigoilta), 6 Malboro Tentaclea (varasta Malboroilta tai muuta korteista) ja 6 Remedy+ -nimistä esinettä (voit muuttaa ne tavallisista Remedyistä Med Lv-Up -kyvyllä). Käytä sitten Solomon Ringiä ja saat Doomtrainin.

PHOENIX: Mene Shumi Villageen ja auta Shumia joka veistää patsasta Lagunasta.

CHOCOBO: Osta chocobo-metsästä Gysahl Greensejä ja käytä niitä taistelussa, niin pörröinen chocobo tulee hetkeksi avuksesi.

SeeD-kokeisiin vastaileminen on oiva tapa saada lisää rahaa. Tässä oikeat vastaukset joissa Y tarkoittaa Yes-valintaa ja N on No.

1. Y N Y Y Y N N Y N N

2. Y N Y Y Y N Y Y N N

3. N N Y N Y Y Y N Y N

4. N Y Y Y N N Y Y N N

5. N N N Y Y N N Y Y Y

6. Y N Y Y N N Y Y N Y

7. Y Y Y Y Y Y N Y Y N

8. N Y N N Y Y N N Y N

9. N Y N N N N N N Y Y

10. Y N N N N N N N Y N

11. Y Y N Y Y N Y N N Y

12. N Y N N Y N Y N Y N

13. Y N N N Y N N N N N

14. Y Y Y Y N Y Y N Y N

15. Y Y N N N N N Y N Y

16. Y N N Y N Y N N Y N

17. Y N N N Y N N Y N N

18. Y N N N Y N N N N N

19. Y N N Y N N N N N Y

20. Y Y N Y N Y Y Y N N

21. Y Y Y Y N N Y Y Y N

22. N N N Y N N N Y Y N

23. Y N N N N Y Y Y Y Y

24. Y Y N N Y Y N N N Y

25. Y N Y Y Y N N Y N N

26. Y Y N Y N Y N Y N N

27. N Y N N N N Y N Y N

28. Y N N Y Y Y N Y N N

29. N N N Y Y N N N Y N

30. N Y N N N N Y N N N

Squallin parhaan aseen voi saada jo pelin alkupuolella, koska et tarvitse välttämättä lehteä uuden aseen hankkimista varten. Näin se käy: Muuta Minotaur-kortti Adamantineiksi. Tapa T-Rexaur, joka on tasolla 20–29, jotta saisit Dragon Fangeja. Voita korttipeleissä 20 Elnoyle-korttia ja muuta ne Energy Crystaleiksi, jotka sitten muutat Pulse Ammoiksi. Sitten vain köpittelet asekauppaan ja vaihdat aseesi uuteen ja paljon parempaan.

Helppoja AP-pisteitä saat Kashkabald Desertillä voittamalla Cactuareja taisteluissa. Yhdestä Cactuarista saat 20 AP-pistettä. Helppoja kokemuspisteitä saat paikoista Island Closest to Hell ja Island Closest to Heaven, joista toinen löytyy kaukaa idästä ja toinen lännestä. Käytä vihulaiseen Quistisin Degenerator Limit -iskua ja saat hyvin nopeasti ruhtinaallisen paljon kokemuspisteitä.

Jos löydät Selphien Limit valikosta The End -nimisen kohdan, kannattaa ehdottomasti kokeilla. Se on ehkä paras Limit-isku koko pelissä, sillä se kaataa jopa pelin pahimman vihollisen Omega Weaponin (löytyy ultimecian linnasta) yhdellä iskulla!

Arvokkaita taikoja kuten Ultima, Flare ja Aura löydät paikoista Island Closest to Hell ja Island Closest to Heaven. Opettele Diablosin Enc-Non-kyky ja laita se hahmoillesi. Draw-pointit ovat näkymättömiä, mutta löytyvät kun kuljeksit ympäri saarta ja naputtelet vimmatusti.

Lisää aiheesta