Formula One 06 (PSP)

Miniatyyrikokoinen Formula One 06 mallintaa kuluvan kauden kuskit, tallit ja radat aina sääntöjä myöten. Yksittäisissä kisoissakin kurvit tulevat tutuiksi, mutta halutessaan voi osallistua täysimittaiseen formulaviikonloppuun tai ajaa kauden kaikki kisat oikeassa järjestyksessä

Mukana on myös viisi kautta kestävä uramoodi, jossa värväydytään Kovalaisen malliin testikuljettajaksi talliin. Ideana on kehittää tallin autoa kokeilemalla erilaisia säätöjä. Vakuuttavat ajonäytöt avaavat ovet varsinaisiin kisoihin ja sähköposti alkaa täyttyä houkuttelevista työtarjouksista.

Kaiken kattavan formulasälän puristamien käsikonsolille on sinänsä kunnioitettava suoritus, mutta Formula One 06:n suurimmaksi kompastuskiveksi koituu hutera ohjaustuntuma. Ilman ohjausapuja hiilikuitulehmän pitäminen radalla on lähes mahdotonta eikä suhaaminen apujen kanssakaan herkkua ole.

Ajamista haittaa myös surkea näkyvyys, sillä maisemat muussaantuvat pahasti horisontissa. Kuvakulman vaihtaminen auton taakse on käytännössä pakollista, mikä latistaa muutenkin vaisua tunnelmaa. Äänet toimivat asiallisesti, vaikka formulan pirinä ja puiseva suomenkielinen selostus ei korvia helli.

PSP-versiosta on yritetty selvästi tehdä mahdollisimman samanlainen PlayStation 2 -version kanssa, mutta ennakkoon hypetetyt linkki- ja verkkopeliominaisuudet loistavat poissaolollaan. Peli-iloa nakertavat lisäksi pitkät lataustauot, joten Formula One 06:sta voi suositella vain vannoutuneimmille faneille, jotka eivät voi elää ilman päivittäistä F1-annostaan.

* * (kaksi tähteä)