Front Mission 3

Taisteluun matkaavassa ryhmässä kannattaa olla ainakin kaksi wanzeria, joilla on ohjuksia tai kranaatinheitin. Niillä on hyvä pehmittää vihollisia ennen lähitaistelua. Näiden aseiden etuna on myös se, että vastahyökkäykkäystä ei voi tehdä eikä kranaatti-iskua voi edes torjua. Myös vihollisten ohjus- ja heitinyksiköt kannattaa tuhota ensin, vaikka siinä rytäkässä tulisikin muutamia ylimääräisiä osumia omiin panssareihin.

Vastustajat pyrkivät mättämään huonokuntoisinta wanzeriasi, joten kannattaa siirtää pahoin kolhiutunut mecha pikaisesti selustaan ja käyttää sitä vasta kuun muutkin alkavat olla rikki. Sama taktiikka kannattaa apinoida myös omaan hyökkäyssysteemiin. Älä iske miten sattuu, vaan keskity rankaisemaan yhtä yksikköä kerrallaan. Jos vastustajien joukossa on paljon sotilaita, niin keskity ensin wanzereihin ja muihin ajoneuvoihin, sillä solttujen singot ovat suhteellisen tehottomia.

Kiväärejä (rifle) ja ohjuksia (missile) on aivan turha tuhlata sotilaisiin, sillä niillä osuu todella satunnaisesti. Paras työkalu ukkojen rökittämiseen on haulikko (shotgun). Haulipilvi osuu miehiin joka kerta ainakin vähän. Myös konekivääreillä (m. gun) ja liekinheittimillä (flamer) osuu useimmiten. Kraanaatinheitintäkin kannattaa hyödyntää etenkin jos sotilaita on runsaasti osuman vaikutusalueella. Näin ainakin muutama mies haavoittuu.

Wanzerienkin lopettamiseen haulikko soveltuu parhaiten, koska osa hauleista ropisee takuulla laitteen runkoon. Kiväärit ja ohjukset ovat käyttökelpoisia vihollisia pehmittäessä. Paremman puutteessa myös konekivääreillä ja liekinheittimillä pääsee melko hyvin eroon areenalla roikkuvista viholliswanzereista.

Jos vastustajien wanzer heiluttaa valkoista lippua, älä hyökkää sen kimppuun aseella, joka tuhoaa sen rungon. Sipaise sitä kevyesti vaikka liekinheittimellä (käytä pientä AP-määrää), jolloin wanzer antautuu lopullisesti. Näin saat laitteen varastoosi ja voit vaikka myydä sen. Antautumisvalmiit wanzerit eivät palaa taisteluun juuri koskaan, joten niitä ei kannata huomioida ennen kuin aktiiviset yksiköt on tuhottu.

Siinä vaiheessa, kun uusien tuhoaseiden paino kehittyy sille tasolle, että wanzerin runko alkaa taipua niiden alle, kannattaa suunnata katse ensin suosikkikoneen käsiin. Tilalle kannattaa vaihtaa etenkin Grapple M1:n tai Tiandong 3:n kädet. Kyseisten koneiden oma runko on niin raskas, että käsien pitää olla kevyitä. Kun yhdistät kyseiset kädet omaan kevyempään koneeseesi, saat helposti käyttöösi kolmekin asetta. Yleensä ainakin kaksi asetta ja kilpi mahtuu painorajoihin.

Kilpitorjuntojen kanssa on syytä malttaa mielensä, sillä yhden vuoron aikana niitä ehtii tekemään vain muutaman kerran. Jos wanzer on vihollisten keskellä, niin on syytä torjua vain ajoneuvojen raskaat hyökkäykset ja antaa jalkaväen ampua wanzeriasi millä lystää.

Lisää aiheesta