Gabriel Knight 3: Blood of the Sacred, Blood of the Damned, osa 2/3

Toisen päivän aamun sarastaessa pääset ensimmäistä kertaa ohjaamaan myös Gabrielin avustajaa Grace Nakimuraa. Gracen tekemiset ovat huomattavasti pulmallisempia, ja keskittyvät kannettavan tietokoneen sekä SIDNEY-ohjelman käyttöön.

Kello 7, Grace Nakimura

Aloitat toisen päivän Gabriel Knightin huoneesta. Mene sängyn oikealla puolella olevan pöydän viereen leikkimään kannettavan tietokoneen kanssa. Ota kuitenkin ensin pöydältä toinen sormenjälkipakkauksista. Seuraavaksi voitkin kokeilla SIDNEYä, yliluonnollisten ilmiöiden tietokantaa.

Kokeile SIDNEYn eri osa-alueita kuten analyysia, epäiltyjä ja tiedostoja sekä lue Gracen sähköpostit. Käytä hakutoimintoa (search) ja käy läpi joitain sanoja, joihin olet törmännyt. Hyviä esimerkkejä ovat Holy Grail ja Templars. Tärkeimpänä hakuna tutki öisiä kidnappaajia hakusanalla vampires.

Kun olet puuhaillut SIDNEYn kanssa riittävästi, sulje kone ja poistu huoneesta. Heti kun pääset huoneesta ulos, Grace näkee ovea vasten laitetun kirjan, joka osoittautuu siksi Holy Grail -kirjaksi, jonka Gabriel huomasi kirjakaupassa. Ota kirja mukaasi.

Mene portaita alas hotellin aulaan ja kulje vastaanottotiskin takana seisovan Jeanin luokse. Kun esittäytymiset on tehty, suuntaa ruokasaliin, jossa on Madeline Buthane. Keskustele hänen kanssaan muun muassa turistiryhmästä ja lähde sen jälkeen ulos hotellista. Ulkona Emilio Baza ottaa aurinkoa, mutta hänen kanssaan et vielä pääse jutustelemaan.

Lähde kulkemaan kohti Tour Magdala -nimistä tornia, joka sijaitsee hotellista nähden vasemmalla ja suihkulähteen toisella puolella. Saavuttuasi paikan päälle mene torniin ja tutki huonetta. Mene sen jälkeen kierreportaita pitkin ylös aina tornin huipulle asti, mistä löydät Abben. Käy läpi kaikki keskusteluvaihtoehdot ja palaa hotellille. Hotellilla mene ruokasaliin, jonka jälkeen pääset turistiryhmän mukaan kiertelemään kaupunkia.

Ensimmäinen matkakohde on Poussin's Tomb. Madelinen tarinoinnin jälkeen tutki alueen rakennelmia ja kiinnitä erityistä huomiota Emilio Bazan puuhailuun. Emilio näyttäisi ikään kuin kirjoittavan sanaa SUM maahan. Ota inventorysta esille Gracen muistilehtiö ja käytä sitä sanaan, jolloin Grace kirjoittaa sen muistiin tulevaisuutta varten.

Seuraava pysähdys on Blanchefortin huipulla. Kuuntele jälleen Madelinen esittelyä. Sitten kulje Madelinen ja Wilkesin lähelle kuuntelemaan näiden keskustelua. Tämän jälkeen mene salakuuntelemaan Lady Howardin ja Estellen keskustelua. Kuulet heidän mainitsevan Le Serpent Rougen, joka kiinnittää myös muun ryhmän huomion. Pienen ryhmäturinan jälkeen pystyt vapaasti keskustelemaan kaikkien kanssa. Puhu erityisen huolellisesti Madelinen kanssa La Serpent Rougesta. Käy viimeisenä keskusteluun Moselyn kanssa. Keskustele kaikesta mahdollisesta.

Kello 10, Gabriel Knight

Käy ensimmäiseksi hakemassa Gracen kannettavan vierestä sormenjälkipakkaus. Huomaa myös vaatekaapin vieressä oleva ruokahissi. Kokeile sen avaamista ja tutki sen sisusta. Seuraavaksi onkin hyvä tilaisuus lähteä urkkimaan muiden vieraiden huoneisiin näiden kierrellessä nähtävyyksiä.

Samalla kun Gabriel tulee ulos omasta huoneestaan, huomaat hotellin siivoojan Roxannen tulevan Moselyn huoneesta. Tarkkaile hänen toimiaan. Ensimmäiseksi hän laittaa kärryt oven eteen ja vaihtaa sängystä lakanat. Sen jälkeen hän liikuttaa kärryä kylpyhuoneen pesuaineita varten. Hän ei tuo kärryjä takaisin oven eteen, joten kun Roxanne siivoaa kylpyhuonetta, voit livahtaa raollaan olevasta ovesta sisälle nuuskimaan. Ole kuitenkin nopea, sillä jos viivyt liian kauan Roxanne huomaa sinut. Kahden kiinnijäännin jälkeen hän jättää kärryt aina oven eteen.

Mene ensimmäisenä Emilion huoneeseen. Livahda ovesta sisään Roxannen ollessa kylpyhuoneessa ja käy avaamassa tarjoiluhissin lukko. Tämän jälkeen poistu huoneesta. Odota sitten käytävässä kunnes Roxanne tulee huoneesta ulos ja menee Madelinen huoneeseen tekemään tutut rutiinit. Sujahda jälleen sisään, kun Roxanne menee siivoamaan kylpyhuonetta. Mene suoraa päätä parvekkeelle piileksimään. Odota siellä, kunnes Roxanne poistuu huoneesta. Tämän jälkeen käy avaamassa Madelinen huoneen oven lukko, jotta pääset sinne takaisin nuuskimaan, kun tarve niin vaatii. Poistu huoneesta.

Mene seuraavaksi Lady Howardin ja Estellen huonetta kohti. Roxanne on jo todennäköisesti sisällä siivoamassa, joten pujahda tilaisuuden tullen huoneeseen ja sieltä parvekkeelle. Odota jälleen Roxannen poistumista, ja käy avaamassa huoneen oven lukko, jotta pääset takaisin kun haluat. Sen jälkeen voit taas poistua huoneesta.

Seuraavaksi kiiruhda Buchellin huoneeseen ja käy siellä avaamassa ruokahissin lukko. Muista pitää kiirettä. Tämän jälkeen riennä takaisin käytävään odottamaan Roxannea. Seuraava kohde on Wilkesin huone, jossa käyt myös avaamassa ruokahissin lukon.

Nyt voitkin kaikessa rauhassa palata Lady Howardin huoneeseen kävelemällä sisään lukitsemattomasta ovesta. Tutki huone läpikotaisin ja etenkin siellä oleva sänky. Gabriel löytää ruskean kansion, jonka sisällä on pari paperia. Ota paperit mukaasi. Huoneen tutkittuasi mene kylpyhuoneeseen ja nuuski siellä kaikkea. Ota mukaasi lavuaarin päällä oleva tuubi. Voit myös käyttää sormenjälkipakkausta tuubin vieressä olevan peiliin saadaksesi Lady Howardin sormenjäljen. Tämän jälkeen voit poistua huoneesta.

Mene seuraavaksi Madelinen huoneeseen ja tutki siellä sekä makuuhuone että kylpyhuone. Ota sängyn viereisestä laatikostosta kartta. Sängyn tutkimalla löydät sen alla olevan salkun. Siirrä salkku sängyn päälle ja avaa se. Löydät salkusta aseen. Älä kuitenkaan ota asetta vaan käytä siihen sormenjälkipakkausta saadaksesi Madeline Buthanen sormenjäljen. Poistu sen jälkeen huoneesta.

Mene alas hotellin aulaan juttelemaan vastaanottotiskin takana seisoskelevan Jeanin kanssa. Hänen kerrottuaan, että kokki on lähetetty kotiin, mene ruokasaliin. Gabrielilla välähtää, ja hän keksii miten ruokahissejä käyttämällä pääsee muihin huoneisiin. Palaa aulaan puhumaan Jeanille. Puhu ruoasta saadaksesi luvan mennä keittiöön.

Päästyäsi keittiöön tutki jälleen kaikki paikat ja esineet. Tämän jälkeen mene kahden ruokahissin väliin ja katso keittiön ovea kohti. Oikeanpuoleisella hissillä pääset Buchellin ja Wilkesin huoneisiin, kun taas vasemmanpuoleinen vie Emilion ja Gabrielin huoneisiin.

Kiipeä ensimmäiseksi oikeanpuoleiseen ruokahissiin. Käytä seinällä olevia köysiä, jolloin Gabriel kiskoo hissin ylöspäin. Keittiönpuoleinen ovi johtaa Wilkesin huoneeseen, joten mene siitä sisään. Tutki sekä huone että kylpyhuone. Lue pöydällä oleva kirje, joka selventää Wilkesin mukanaoloa turistiryhmässä. Tämän jälkeen mene ruokahissin kautta Buchellin huoneeseen.

Tutki Buchellin huone, mutta älä koske tämän salkkuun. Käytä salkkuun ensin sormenjälkipakkausta, jotta saat Buchellin sormenjäljen. Avaa tämän jälkeen Buchellin pukeutumispöytä, josta löydät papin kauluksen. Tutki myös vasemmalla olevat housut. Niistä löytyy lipunkanta, joka vahvistaa sen, ettei Buchelli saapunut Napolin junalla. Tämän jälkeen mene ruokahissillä takaisin alakertaan.

Mene keittiössä vasemmanpuoleiseen ruokahissiin ja käytä taas köysiä noustaksesi toiseen kerrokseen. Keittiönpuoleinen ovi johtaa Gabrielin omaan huoneeseen, joten mene toisesta ovesta Emilion huoneeseen. Tutki sekä huone että kylpyhuone. Sänkyä tutkiessasi huomaat tyynyn alla olevan kankaan palasen. Yöpöyd

Lisää aiheesta