Gears of War (PC)

Yksinpelikampanjan paikoillaan kykkiminen muuttuu tyystin erilaiseksi, kun rinnalleen saa co-op-tilassa oikean ihmisen. Yhteispelissä Gears of War paljastaa todelliset hampaansa, kun koko homma ei ole enää sitä samaa yhden suojan takaa räiskimistä. Toisen pelaajan kerätessä vihollisten tulen puoleensa toinen voi kiertää otusten sivustaan, mikä tekee taistelusta huomattavasti dynaamisempaa. Kokonaisuus ei missään vaiheessa kyllästytä, jos pelaajat vuorottelevat maalitaulun ja etenijän rooleja. Co-op-peli onnistuu muiden nettipelityyppien tavoin joko lähiverkossa tai Livessä.

Versus-tilassa nettipelaaminen ei ole yhtä hauskaa kuin co-op, mutta kelpaa satunnaiseen ajankulutukseen. PC-versiossa uutuutena oleva King of the Hill -pelityyli ei ole mitään uutta, mutta toimii hyvin. Uusia moninpelikarttoja on kolme kappaletta. Lisäksi mukana tulee kenttäeditori, jolla voi kyhätä omia luomuksiaan.

Kokonaisuutena Gears of War on huikean näyttävä, mutta pelillisesti samaan hinkkaukseen jumittava räiskintä. Komean bombastinen musiikki ja ällistyttävä grafiikka jaksavat viehättää alusta loppuun, vaikka suojan takana kykkiminen kyllästyttääkin. Lähemmäs helppoa ja näyttävää Hollywood-toimintaelokuvaa ei pelikokemuksena ole vielä päästy: keskinkertainen sisällys on kuorrutettu komealla silmäkarkilla.

82