Gene Troopers (PC) (nettiarvostelu) – Kersantti Geeni sotajalalla

Kun herää kytkettynä outoon laitteistoon omituisessa säiliössä, keho täynnä vieraita siirrännäisiä, viimeisen muistikuvan ollessa avaruusaluksesta johon jokin tuntematon taho hyökkäsi, tietää että päivä voi vain parantua.

Säiliöstä vapauttanut outo muukalainen iskee käteen pistoolin, ja alkaa matka etsimään mukana matkalla ollutta tytärtä sekä selvittämään mitä on kaiken takana.

Sankari Johansson Bridgeristä on alettu muokata kuuliaista geenisotilasta Galaktisen Imperiumin riveihin, mutta homma on jäänyt puolitiehen ja hän pääsee aloittamaan pakomatkansa alun laboratoriosta ja viidakkoplaneetalta yhdessä muukalainen ALin ja toisen vapautetun, laboratoriosta muinaista mahtiesinettä varastamassa olleen naisrosvo Keyshan kera. Kun geenivoimien päälle vielä isketään mahtiesineestä pelaajaan siirtynyt outo Tuhon Siemen, ei Imperiumin sotilaiden puolesta kannata kovin suuria vetoja lyödä.

Cauldronin tulevaisuusräiskintään on koottu kaikki tarvittavat perusainekset. Maailma täynnä outoja olentoja kuin Mos Eisleyn kanttiini, vihollisena valtava Imperiumi, rinnalla sekalainen seurakunta asetovereita. Ikävästi pelin maailma jää melkoisen vieraaksi ja kliiniseksi paikaksi, sillä juonen kuljetus on niukkaa. Pelaaja saattaa hypätä sukellusveneeseensä vesimaailman rannalla, mutta uuden kentän latauksen jälkeen ollaan yllättäen naamakkain vihamielisen muukalaisen kanssa jossain kaukana.

Nykyräiskintöjen normaaliin tapaan fysiikkaakin mallinnetaan muttei hyödynnetä, satunnaista jalansijan hakemista laatikkoja heittelemällä lukuunottamatta. Heittelyä varten on Half-Lifestä kopioitu gravitaatioase geenisoturin peruslaitteeksi, painovoimahansikkaaksi..

Evoluutiosoturi kehityksen tiellä

Gene Troopersin mielenkiintoisin ominaisuus on sen hahmonkehitys. Bridger pystyy keräämään vihollisiltaan geenimateriaalia, ja näillä pisteillä parantamaan kykyjään. Mistään Deus Ex -tason evoluutiosta ei voi valitettavasti puhua. Tietyt perusominaisuudet, kuten pimeänäkökyvyn, ostaa jo pelin alkuvaiheessa. Lähinnä joutuu miettimään missä järjestyksessä Tuhon Siemenen antamat kykymahdollisuudet kuittaa. Haluaako mielummin kuristaa vihollisiaan hengiltä hanskalla Darth Vaderin tyyliin, vaiko hidastaa halutessaan maailman menoa vähän F.E.A.R.in tapaan? Toiveille useammasta eri tavalla pelattavasta, toisensa poissulkevasta kykysetistä voi heittää hyvästit. Hauskana ominaisuutena kaatuneiden geenivoimaa keräävät myös viholliset. Jos geenipallot jättää keräämättä, pian on vastassa lauma punaisena hohtavia evoluution todistuskappaleita.

Bridgerin seikkailut etenevät kovin tyylipuhtaasti lyhyinä putkijuoksuina, välitavoitteesta toiseen. Välillä viritetään puzzlen poikasta, jotka yleensä vaativat joko painovoimahanskan tai vaikka jääpalikoita luovan aseen hyötykäyttöä. Aseistus edustaa räiskintöjen perusmalleja, sillä automaattikivääri on automaattikivääri, sylkee se luoteja, happoa tai plasmaa. Aseisiin on toissijaisilla tulimoodeilla saatu vaihtelua, esimerkiksi jäädytysaseen saa tarvittaessa toimimaan suojakenttänä.

Pelaaja voi vaikuttaa tehtävien suoritusjärjestykseen ja vaikuttamaan pelin tapahtumiin, vaikka valitsemalla varmistetaanko ensin sankarin elossapysyminen palaamalla viidakkolaboratorioon viimeistelemään geenisoturin synty vai suunnataanko ensin tyttären olinpaikasta saadun vihjeen perään. Kovin vapaaksi ei pelin valintoja silti voi väittää.

Sankari ei liiku kentällä aina yksin, mutta yksinäiseltä olo tiimikavereidenkin kanssa. Toverien hengissä pysymisestä ei tarvitse välittää - onneksi, sillä niillä on tapana sotia suorin jaloin keskellä aukeaa. Suurta lovea nämä eivät vihollisen riveihin tee. Asetovereiden taustaa kasvatetaan keskusteluilla tehtävien aikana ja niiden välissä, mutta kovin innotonta on sekä dialogi kuin ääninäyttelijöiden ulosanti.

Gene Troopers näyttää aika julmalla tavalla kuinka pelkistä kliseistä ja keskinkertaisuuksista ei hyvää pakettia koottua saa. Johansson Bridgerin seikkailu on ranskanleipää vailla yllätyksiä, lisukkeeksi pitäisi olla vähintään paksu pala hienoa grafiikkaa ja viipale timanttista pelattavuutta. että se tepsisi räiskintänälkään. Gene Troopersista on vain suupala.

75