GrimGrimoire (PS2)

Suurin ongelma liittyy käyttöliittymään. Olentoja käskytetään tatilla liikuteltavalla kursorilla, jota ei ole siunattu PC-hiiren vikkelyydellä. Tästä syystä taistelutilanteiden kontrollointi voi tiukoissa paikoissa lipsahtaa kaaottisuuden puolelle.

Varsinkin silloin, kun useita yhteenottoja puhkeaa samaan aikaan eri puolella kenttää, kartalla hyppiminen ja yksittäisten olentojen löytäminen otusryppäiden keskeltä pullistaa hetkittäin otsasuonta. Pieni miinus singahtaa myös kenttäsuunnittelulle, sillä kaikki taistelutantereet ovat haukotuttavan samanlaisia.

Sarjakuvamainen 2D-grafiikka on nostalgisen nättiä ja värikästä. Hirviöt on animoitu viehättävän ilmeikkäästi, eikä erikoisefekteissä ole säästelty. Siinä missä tontut ja rääpälemäiset pikkupirut herättävät kentällä pelkästään hilpeyttä, saa tultasyöksevien lohikäärmeiden tuhovoima sekä ruudun että ohjaimen tärisemään.

GrimGrimoire on mainio kokonaisuus, vaikka ei aivan klassikkotaivaan portteja kolkuttelekaan. Söpön ulkoasun alle kätkeytyy yllättävän syvällinen strategiapeli, joka on maittava yhdistelmä toimintaa ja monipuolista taktikointia. Bonuksena juoni lähtee kliseisen alkuasetelman jälkeen mutkittelemaan piristävän eriskummallisille laduille.

84