Ground Control [3]

Seuraavassa vino pino vinkkejä mainion naksuttelun moninpeliin.

Puolten erot

Crayven ja OND ovat erilaisia pelata, koska Crayvenilla on parempi panssarointi, joka tekee siitä hitaan. OND:llä puolestaan on tehokkaammat aseet ja se on myös nopeampi. OND ei voi kohdata Crayvenia suorassa taistelussa, koska raskaat terradynet asetettuina puolustuskonfiguroinnille kestävät kuritusta paljon enemmän kuin voit antaa OND:llä.

Toisin kuin Crayvenin tankit OND-tankit eivät jätä jälkiä ja voit hukata vastustajasi, jos hän perääntyy. Tällöin et näe häntä hetkeen, etkä tiedä minne suuntaan hän lähti, mutta yleisissä kartoissa, kuten DM1, on helppo arvata, mihin on hyvä perääntyä.

Armeijan valinta

On parempi valita tasapainoinen armeija, koska sen strategiaa on helpompi vaihtaa. Jos olet esimerkiksi ottanut vain raskaita hoverdynejä ja vihollisella on pari joukkuetta beam platformeja, niin hän voi ampua sinua etäältä ja perääntyä aina kun lähdet hyökkäämään, mutta jos olet ottanut beamereita ja tykistön, mahdollisuutesi ovat paremmat.

Tutka

Joka pelissä on hyvä olla tutka mukana, koska sillä voi nähdä jopa verhotut Templarit ja Jaegerit kaukaa, ja tykistöllä voi tähdätä paremmin, koska näkee kauemmaksi eivätkä maaston epätasaisuudet vaikuta tutkaan. Tutka kannattaa piilottaa hyvin vaikkapa puiden alle, syvään kuiluun, vihollisen selän taakse tai muuhun sellaiseen paikkaan, jossa se pysyy piilossa.

Tutkan vastatoimet

Jos tuhoat vihollisen tutkan, hänellä ei ole enää paljon havainnointia, paitsi omien yksiköidensä line of sight. Tutki kuitenkin, kuinka hyvin hän on suojannut tutkansa ja mieti, kannattaako yrittää sen tuhoamista vai haluatko ennemmin hyökätä hänen itsensä kimppuun.

Parhaiten tuhoat tutkan siten, että hyökkäät keskiraskailla yksiköillä etupuolelta hämäykseksi ja vetäydyt takaisin. Samalla yksikkö/yksiköt tulevat selkäpuolelta ja tuhoavat tutkan. Paras yksikkö tähän hommaan on Jaeger, koska se on nopea eikä tarvitse APC:ta kuljetusavuksi.

Tutkiminen

Tutkiminen on elintärkeää, jos etenet sellaiseen paikkaan, missä vihollinen odottaa. Parhaat tutkimisyksiköt ovat tiedustelijat ja Jaegerit, jotka on laitettu nopeus- ja tiedustelukonfiguroinnille. Jaegereja ei huomaa heti, mutta jos ne alkavat ampua, niin on helppo seurata, mistä ammukset lähtevät. Jaegerit ovat myös mainioita Sniper-yksiköitä, koska niiden Gyrojet erikoisammukset tappavat yleensä yhdestä osumasta. Niinpä niillä on hyvä hoidella tykistö ja muita tukiyksiköitä.

Tiedustelijat eivät ole aivan yhtä hyviä kuin Jaegerit, koska tiedustelijat eivät pysty kiipeämään jyrkkiä seiniä toisin kuin Jaegerit, mutta tiedustelijoilla on miinat, jotka tekevät ikävää jälkeä, vaikka ne voikin huomata. Tiedustelijoilla on hyvä line of sight ja niillä on hyvä metsästää Jaegereita, koska komentajat eivät yleensä tuhlaa Gyrojet-ammuksia muutamaan tiedustelijaan. Tämä puolestaan on hyvä asia, koska tiedustelijoiden erikoisammukset pystyvät nappaamaan Jaegerit helposti pois pelistä.

Jalkaväki

Jotta saisit liikuteltua jalkaväkeä nopeammin, lastaa se APC:hen ja ota pois aina kun vihollisjalkaväkeä on lähistöllä, ja lastaa takaisin, kun se on tappanut toisen jalkaväkijoukon. Laskeudu ensin dropshipillä, jossa jalkaväkesi on, niin voit lastata ne nopeammin APC:hen. Templar-jalkaväki ei voi ampua toista jalkaväkeä, joten laita niiden suojaksi raskas hoverdyne-joukkue tai Crusader-jalkaväki.

Jaegarit ovat mahtavia, koska ne näkevät pitkälle ja voivat täten olla tulenjohtajia tykistölle. Tavallinen Marine/Crusader-jalkaväki on pakollinen, koska niillä on deployable-tutka ja ne voivat tuhota jopa raskaita hoverdynejä antitankkiaseillaan ja vahingoittaa keskiraskaita hoverdynejä. Tavallisesti ne kuitenkin kuolevat ensin, koska kaikki käyttävät erikoisaseita antitankkiaseiden pelossa.

Hyökkäysyksiköt

Raskaat, keskiraskaat ja kevyet hoverdynet ovat armeijan selkäranka, koska ne ottavat pääosin vihollisen hyökkäyksen vastaan ja ovat ensimmäinen linja omassa hyökkäyksessäsi. Jotta hyökkäyksesi tuottaisi mahdollisimman paljon vahinkoa ja kestäisi pitempään, kierrä vihollisen selustaan tai sivulle yhdellä joukkueella keskiraskaita. Tämän lisäksi laita raskaat johtamaan päähyökkäystäsi, APC parantamaan raskaita yksikköjäsi ja kevyet avustamaan sitä yksikköä, joka kiertää vihollista, tai pitämään vihollisen jalkaväen kiireisenä.

Raskaat eivät oikeastaan ole tehokkaampia kuin keskiraskaat, vaikka yksi raskas onkin tehokkaampi kuin yksi keskiraskas. Yhdessä keskiraskasjoukkueessa on kuitenkin neljä keskiraskasta ja raskaassa joukkueessa vain kaksi raskasta, joten keskiraskaat ovat kaiken kaikkiaan tehokkaampia kuin raskaat. Raskaat ovat oikeastaan vain vahingonimijöitä, samalla kun keskiraskaat tekevät työt.

Tukiyksiköt

Crayvenin rakettiterradyne ja tykistö sekä OND:n beam platform, drone carrier ja tykistö ovat välttämättömiä, koska ne voivat tehdä mahtavat määrät vahinkoa viholliselle. Ne ovat kuitenkin hyvin heikkoja ja tarvitsevat jatkuvaa suojelua, joten ne on paras pitää joukkojesi takana.

Rakettiterradyne on hyvä valinta, vaikka se ei ole yhtä tehokas kuin OND:n beam platform, mutta sen ohjukset ovat älykkäitä, eivätkä törmää maahan, vaan lentävät kumpujen yli. Beam platformit ovat tehokkaita, mutta ampuvat suoraan, ja epätasaisessa maastossa ne ampuvat yleensä kumpuihin.

Tykistö on kaikkein tehokkainta, mutta melkein jokainen yksikkö pääsee sen ammuksia pakoon. Jos joukkosi ovat jääneet taisteluun vihollisen joukkojen kanssa, niin tykistö voi tehdä suunnatonta vahinkoa. Drone carrier päästää irti hämähäkin kaltaisia robotteja, jotka ovat yhtä nopeita kuin tiedustelijat eivätkä välitä maastosta.

Aerodyne-yksiköt

On olemassa kolmenlaisia hyödyllisissä aerodyneyksiköitä: pommittaja-aerodynet, hyökkäysaerodynet ja taistelija-aerodynet. Tiedustelija-aerodynet eivät ole kovin hyödyllisiä. Vaikka tiedustelija-aerodyneilla on hyvä line of sight, ne ovat liian helposti havaittavissa ja kovin heikkoja. Crayvenillä on ilmaherruus, koska Crayvenien aerodyneissa on AMS, joka tekee niistä melkein tuhoutumattomia ja samalla OND:n aerodynet on tuhottu .OND:llä ei ole muuta hyödyllistä kuin suojat ja ne kestävät aivan liian vähän nykyisessä versiossa (1010).

Pelin aloitus

Kun aloitat pelin, katsele ympärillesi ja yritä nähdä, mihin vihollisen dropship laskeutuu, jotta tiedät hänen sijaintinsa. Kartassa, jossa voi ottaa aerodynejä, laskeudu ensin sillä dropshipillä, jossa on anti-air-yksiköt. Näin voit välttyä pommittajarushista, jossa vihollinen lähettää heti kolme joukkuetta pommittajia sinun dropzoneesi ja käyttää ydinasetta.

:Crayvenin yksiköiden konfigurointi, aseistus ja varusteet

JALKAVÄKI

Marinet: tasapainoiselle konfiguroinnille ja varusteeksi deployable tutka ja aseiksi anti tank -raketteja.

Jaegers: tiedustelukonfigurointi ja varusteiksi demolition kits, jotka voi laittaa vihollisyksiköiden lähelle itsemurhajoukkueella ja tuhota vaikka tykistön.

HYÖKKÄYSYKSIKÖT

Tiedustelijat: nopeuskonfiguroinnille ja varusteiksi minelayer unit ja aseiksi depleted uranium rounds.

Kevyet: nopeuskonfiguroinnille ja varusteiksi joko repair module tai rakettisentry-gun.

Main battle terradyne: hyökkäyskonfiguroinnille ja varusteiksi targeting computers ja aseiksi advanced HE rounds.

Raskas terradyne: puolustuskonfiguroinnille ja varusteiksi AMS ja aseiksi advanced HE rounds.

TUKIYKSIKÖT

Rakettiterradyne: tasapainoiselle tai puolustuskonfiguroinnille, varusteiksi AMS ja aseiksi hellfire warhead.

Anti-air terradyne: tasapainoiselle konfiguroinnille ja varusteiksi repair module.

Tykistö: tasapainoinen tai puolustuskonfigurointi ja aseeksi tactical nuclear shell ja varusteeksi repair module.

AERODYNE

Tiedustelija-aerodyne: nopeuskonfiguroinnille, aseiksi depleted uranium rounds ja varusteeksi AMS.

Attack aerodyne: nopeuskonfiguroinnille, aseiksi tsetse-raketti, varusteiksi AMS.

Fighter aerodyne: tasapainoiselle konfiguroinnille, aseiksi ainoat, jotka voi valita ja varusteiksi AMS.

Pommittaja-aerodyne: tasapainoiselle konfiguroinnille, varusteiksi AMS ja aseiksi tactical nuclear bomb.

OND:n yksiköiden konfigurointi, aseistus ja varusteet

JALKAVÄKI

Crusaders: konfigurointi tasapainoinen, aseet focused storm pulse, varusteet deployable tutka.

Templars: konfigurointi tiedustelu, aseet micro-nuke warhead, varusteet personal cloaker.

HYÖKKÄYSYKSIKÖT

Tiedustelijat: konfigurointi nopeus, aseet electro dagger, varusteet minelayer unit.

Kevyt hoverdyne: konfigurointi nopeus, aseet electro dagger, varusteet vortex field.

Main battle hoverdyne: konfigurointi hyökkäävä, aseet plasma moonburst, defender-gun (melkein samanlainen kuin Crayvenin AMS, mutta ei voi liikuttaa, kun sen on laittanut).

Raskas hoverdyne: konfigurointi puolustava tai hyökkäävä, aseet plasma moonburst, varusteet repair module tai speed booster (parantaa liikkuvuutta, näppärä kun jahtaa perääntyvää vihollista).

TUKIYKSIKÖT

Beam platform: konfigurointi tasapainoinen tai nopeus, aseet SCU-focus prism, varusteet repair module.

Anti-air hoverdyne: konfigurointi tasapainoinen, varusteet repair module.

Tykistö hoverdyne: konfigurointi tasapainoinen, aseet tankbuster discharge (OND:n versio ydinaseesta), varusteet repair module.

Drone carrier: konfigurointi tasapainoinen, aseet advanced spider drone, varusteet repair module.

AERODYNE

Tiedustelija-aerodynet: konfigurointi nopeus, aseet electro dagger, varusteet suoja.

Attack aerodyne: konfigurointi nopeus, aseet Solar-torpedo (ehkä hitaampi, mutta tehokkaampi) varusteet suoja.

Fighter aerodyne: konfigurointi nopeus tai hyökkäävä, aseet ainoat, jotka voi valita, varusteet suoja.

Pari strategiaa

OND:llä ota yksi joukkue kevyitä hoverdyneja, joille varusteiksi vortex field ja ainakin kaksi joukkuetta keskiraskaita hoverdyneja, joille varusteiksi missile defenderit. Kun kohtaat vihollisen, laita vortex field päälle, mene sinne yksiköilläsi ja laita missile defenderit maahan, jonka jälkeen sinua ei voi ampua kunnolla erikoisaseilla tai tykistöllä. Jos vastustajasi laittaa vortex fieldin, ammu sinne tykistön force fire -komennolla.

Crayvenillä ota 3 joukkuetta pommittajia ja niille afterburnerit ja ydinase. Kun vihollinen laskeutuu, lähetä pommittajasi sinne ja laita afterburnerit päälle kolmesti eli paina kolme kertaa sitä nappia, jossa sinulla on erikoisvarusteet, ja ammu ydinase. Koska pommittajilla on afterburnerit, nuket eivät lähde kuin pommit vaan ennemminkin kuin ohjukset.

Lopuksi vielä sivu, jossa on paljon kaikenlaista tietoa pelistä, joskin englanninkielellä: www.groundcontrolhq.com.

Lisää aiheesta