Guitar Hero III: Legends of Rock

www.guitarherogame.com

Kitarasankareiden alkuperäinen kehittäjätiimi Harmonix siirtyi tulevan Rock Bandin puikkoihin, mutta tuttu brändi jatkaa elämäänsä Neversoftin työstämänä. Kaikille mahdollisille konsoleille syksyn aikana ilmestyvä peli ei lyhyen testin perusteella muuta menestyskonseptia: biisejä kepitetään menemään joko yksin tai kaksin erinomaisen toimivalla pelimekaniikalla.

Sarjan huikean menestyksen myötä kappaleisiin on varaa tuhlata enemmän rahaa, joten iso osa kolmososan kappaleista on covereiden sijasta aitoja esityksiä. Biisivalikoima vaikuttaa erinomaiselta ja mukana on muun muassa Metallicaa, Slayeria, Lacuna Coilia ja Pearl Jamia. Yhteensä erilaisia kappaleita kehutaan olevan yli 70 eli eniten tähän asti, testiversiossa soitettavissa oli vasta muutama rykäisy.

Uudistuksia ovat nettipeli ja battle mode -kaksinpeli. Näistä ensimmäinen on jo kauan kaivattu lisä, jonka ansiosta kaksinpeli onnistuu aina, vaikka kaveria ei saisikaan maaniteltua rämpyttämään toista kitaraa. Verkossa voi pelata sekä yhdessä että kilpailla vastakkain. PS2-version nettipelistä ei ole vielä varmaa tietoa, mutta muilla koneilla verkkopeli onnistuu.

Parin biisin kokeilun perusteella uusi battle mode sen sijaan tuntuu hiukan turhalta kikkailulisältä. Siinä kerätään star powerin sijasta poweruppeja, joiden aktivointi sotkee vastustajan peliä. Vaikeustaso voi esimerkiksi nousta tai yksi frettinappuloista saattaa mennä hetkeksi rikki. Moinen on vain rasittavaa ja syö soittamisen hauskuutta. Molemmat pelaajat voivat valita oman vaikeustasonsa, mutta parempi soittaja kyykyttää heikompaansa armotta.

Uusi Gibson Les Paul -tyylinen kitaraohjain on mukava yllätys. Se on lupailujen mukaan kaikilla koneilla langaton, myös PS2:lla. Kädessä ohjain tuntuu erinomaiselta pienen painolisäyksen ansiosta. Ainakin testiversion painikkeet olivat lisäksi erittäin herkät ja soittaminen oli vaivatonta. Bonuksena kaksisuuntainen rämpytysnappi tuntui kolisevan vähemmän kuin edeltäjissä. Wii-versiossa remote kiinnitetään kitaraan, mikä lisää ohjaimeen pienen värinän.

Guitar Hero III jatkaa tutulla tiellä. Biisilista näyttää lupaavalta ja nettimoninpeli sekä parempi kitara ovat hauskoja lisiä. Lopullinen totuus paljastuu syksyn aikana, sillä kitarasankari ehtii näillä näkymin kauppoihin ennen ensi vuoteen lykkäytynyttä Rock Band -kilpailijaa. Joku Activisionilla kiittää varmasti ylempiä tahoja matkallaan pankkiin.

Lisää aiheesta

  • Shogun 2: Total War

    Hjalliksen Diili ei ollut kaikkien aikojen työhönottohaastattelu. Se käytiin jo 1600-luvun Japanissa, jossa pyrittiin shoguniksi shogunin paikalle.

    Total War palaa Japaniin Shogun 2:ssa ja tuntuu tiukan teemansa ansiosta sarjan alkuaikojen erinomaiselta strategiapeliltä. Armeijan lisäksi…
  • Killzone 3

    www.killzone.com

    Helghast sai viimeksi ISA:n kädestä, mutta helghastilaiset tuntuvat olevan harvinaisen kovapäistä porukkaa, sillä scifisota jatkuu entistä rankempana Killzone 3:ssa.

    Killzonen avaruustaistelu jatkuu, vaikka Helghastin häikäilemätön diktaattori Visari ei enää väpätä.…
  • LittleBigPlanet 2

    Kun näytin LittleBigPlanetia kaverilleni, mies nauroi ensin hahmon nimelle, kunnes pääsi peliin käsiksi. Ääni loppui mutta hymy ei hyytynyt.

    Jo perinteet velvoittavat, että konsoli tarvitsee maskotikseen tasoloikkahahmon. PS3:lla roolin sai sympaattisen valloittava säkkipoika, jonka…