Half-Life [6]

Etukäteen suitsutettu Sierran 3D-räiskintä osoittautui varsin mainioksi peliksi. Yhtä ahdistavaa tunnelmaa ei ole tavoitettu sitten Doomien. Office Complex -kentän lopussa saattaa mennä sormi suuhun, kun vaikuttaa siltä että eteenpäin ei pääse mistään.

Etenemisreitti on se korkea hissikuilu, jonka katossa roikkuu yksi huono-onninen tiedemies. Kunhan yrittää tarpeeksi monta kertaa, niin kuilun takaseinällä oleviin tikkaisiin kyllä ylettyy hyppäämään.

Blast Pit -kentän lonkerohirviön häätämiseksi puolestaan pitää käynnistää rakettimoottorit. Virran kytkeminen onnistuu melko suoraviivaisesti, mutta hapen ja polttoaineen käynnistysnamiskoita ei välttämättä ole helppoa löytää. Kun on saanut valtavan kokoisen tuulettimen pyörimään korkeassa kuilussa, täytyy kavuta ylös ja kuolemaa uhmaten hypätä kuilun reunalta alas. Yllätys yllätys, hahmo leijuu tuulettimen ilmavirrassa kuilun katonrajaan, josta pääsee sorkkaraudalla eteenpäin.

Blast Pitin jälkeisessä kentässä törmäät jossakin vaiheessa hyvin suureen hirviöön, joka kurmottaa kahta erikoisjoukkojen sotilasta. Älä jää ihailemaan näkyä, vaan käytä hämminkiä hyväksesi ja juokse hirviön takana olevista kahdesta tunnelista vasemmanpuoleiseen. Kun olet siellä tehnyt kaiken minkä voit, palaa takaisin ja mene toiseen äsken mainituista tunneleista. Hirviö lähtee ryntäämään perääsi, mutta jos olet nopea ehdit tunnelin perällä olevaan huoneeseen ennen kuin se saa sinut kiinni. Huoneen perällä on koroke, jonka nurkassa on virtakytkin. Paina se päälle ja ZZZTT!!! Tämä tuntuu olevan ainoa keino tappaa kyseinen hirviö, ammuksia siihen ei ainakaan kannata tuhlata.

Lopuksi vielä varoitus. Kun päivittämättömän Half-Lifen asennuksen poistaa, saattaa se samalla poistaa myös kaikki ylemmässä kansiossa olevat tiedostot. Eli jos se on tiedostossa c:pelithalflife, saattavat kaikki pelit-kansiossa olevat tiedostot hävitä samalla. Tämä ei ole varma tieto, mutta kannattanee kuitenkin ottaa huomioon se asennusta poistettaessa. Päivitetyssä versiossa ongelmaa ei ole. –ks

Lisää aiheesta