Half-Life [7]

Valven Half-Life nappasi helposti itselleen 3D-räiskintöjen kruunun. Veri lentää ja grafiikka on upeata, mutta myös tunnelma on erinomainen.

Muista että myös hallituksen sotilaat ovat hirviöiden vihollisia, et vain sinä. Kun joudut tilanteeseen, missä vastakkain on sekä hirviöitä että kommandoja, jää jonnekin suojaisaan paikkaan nauttimaan näytöksestä. Kun toinen osapuoli on kuollut liity mukaan ja lopeta jo valmiiksi heikentynyt voittaja.

Sinullakin on liittolaisia, nimittäin turvallisuuspoliisit. Mene heidän luokseen ja käytä use-näppäintä kunnes he sanovat esimerkiksi "You're right, we'll have a better change together". Tämän jälkeen he sinua seuratessaan ampuvat omatoimisesti niin hirviöitä kuin kommandojakin.

Kommandot eivät ole tyhmiä. Kun ne kerran huomaavat sijaintisi, ne tulevat päälle muodostelmassa ja kranaatteja heitellen. Yksi tapa selviytyä on rynnätä suoraan päälle, eikä jäädä tuleen makaamaan. Kuolema on lähellä silloinkin, muttei aivan niin lähellä. Toinen tapa on rynnätä esiin suojasta, ampua pari sarjaa tai heittää muutama kranaatti, ja syöksyä sitten seuraavaan suojaan.

Jos olet pahasti haavoittunut, eikä lähistöllä ole toimivia ensiapupisteitä, etsi käsiisi tiedemies. Mene hänen luokseen ja käytä use-näppäintä kunnes tiedemies sanoo "Let me take care of that wound for you." ja parantaa sinut. Tämä ei tosin toimi aina.

Loppuhirviö Ninilanthin tappaminen voi ensialkuun vaikuttaa ylivoimaiselta, mutta siihenkin löytyy keino. Tuhoat vain ensin keltaiset kolmiot, ja ammut sitten Ninilanthia kunnes sen pää aukeaa. Hyppää sen jälkeen ylös, ja ammu pään sisällä olevaan kolmioon.

Lisää aiheesta