Half-Life [8]

Vinkkipalstalla on väitetty, että Gonarchia (iso, ruma, sininen ja syöksee tulta) ei saisi tuhottua perusaseilla, mutta näin ei kuitenkaan ole (enpäs väittänyt, sanoin vain, että "tuskin" –ks). Gonarchin saa tehokkaasti hengiltä räjähteillä, jotka kannattaa suunnata otuksen suun tienoille. MP5:n kranaatit ovat tähän tarkoitukseen omiaan, koska jo 3–4 hyvin tähdättyä kranaattia aiheuttavat Gonarchille kohtalokkaan "venymisreaktion".

Myös snarkit sopivat tähän hommaan mukavasti, koska ne räjähtävät käytön päätteeksi, mutta niiden heikkouden vuoksi niitä kannattaa käyttää vain jos varsinaiset räjähteet loppuvat (snarkejahan ei tosin kyseisessä vaiheessa vielä taida saada ilman koodeja, vai kuinka? –ks).

Matalalla oleskelevien Barnacleiden tuhoamisen voi hoitaa myös sorkkaraudalla. Tartut vain niiden kieleen ja mäjäytät tarpeeksi lähelle päästyäsi ne mössöksi, ne nimittäin kuolevat yhteen iskuun. Jos otus on tarpeeksi matalalla ei putoaminenkaan tuota vahinkoa, ja ammuksia säästyy tarpeellisempiin tilanteisiin. Valtavat kynsilonkerot joihin törmää useamman kerran, ovat tappavia mutta helposti hämättävissä. Koska melu kiinnittää niiden huomion, antaa kranaatin räjähdys monta arvokasta lisäsekuntia.

Hallituksen erikoisjoukkoja ei kannata viskellä kranaateilla, koska sotilaat ryntäävät alta pois heti kranaatin nähdessään. Tehokkaimmat aseet heitä vastaan ovat magnum ja jalkajousi. Magnum tiputtaa kommandon kahdesta osumasta, päähän ammuttaessa jo yhdestä. Jalkajousella homman nimi on laaki ja vainaa osumapaikasta riippumatta. Ilmeisesti bugin ansiosta 2–3 Headcrabia teurastaa isonkin kommandojoukon nopeasti.

Pelin keskivaiheilla saapuvista erilaisista sotilasajoneuvoista ja helikoptereista pääsee kätevästi eroon kahdella gauss-kiväärin laukauksella. Myös sinko on tässä kätevä, mutta ammusten hitauden vuoksi sitä on parasta käyttää vain paikallaan pysyviin kohteisiin. Sotilaiden bunkkereiden lamauttamiseksi kannattaa juosta nopeasti bunkkerin viereen, ja heittää sisään kranaatti tai kasapanos. Singoilla varustetuista bunkkereista pääsee näppärästi eroon ampumalla jalkajousella kahdesti suoraan singon putkeen, jolloin singon ammus räjäyttää tuhoten samalla koko bunkkerin. Tätä voi harjoitella Surface tension -jakson alussa olevalla bunkkerilla. Mainitusta jaksosta alkavista miinakentistä pääsee parhaiten eroon heittelemällä maastoon kranaatteja, sekä ampumalla täysiä gaussin laukauksia maahan tai lähietäisyydeltä varoituskyltteihin.

Lisää aiheesta