Half-Life: Team Fortress Classic

Jotta TFC:stä ei tulisi samanlaista fraginmetsästystä kuin Counter-Strikestä yleisillä palvelimilla, seuraavassa parit vinkit aloittelevalle pelaajalle.

Kaveria ei jätetä! Jo pelin nimikin sen kertoo: TEAM fortress! Muista auttaa kaveria, kaveritkin auttavat sinua. Itse asiassa kavereiden auttaminen ja kiitoksien saaminen on paljon palkitsevampaa kuin fragilistan kärjessä oleminen.

Jos oman puolen engineer/medic huitoo sinua, älä ammu puolta lipasta takaisin, sillä medicit parantavat omia ja engineerit korjaavat kavereiden panssareita huitomalla melee-härvelillään (jakari, ensiapulaukku). Tämä on myös helppo tapa paljastaa mahdolliset naamioituneet vakoojat.

Älä ahnehdi kaikkia reppuja aloituspaikasta lähtiessäsi, sillä yleensä jo yksi reppu antaa panoksia enemmän kuin tarpeeksi. Ajattele muitakin.

Muista käyttää discard-ammo -komentoa, sillä se ei viskaa mitään tarpeellisia panoksia pois. Jos et esimerkiksi omista mitään raketteja käyttävää asetta, se viskaa raketit pois. Jos taas omistat rakettiaseen, kaikki raketit jäävät sinulle. Tähän liittyen: Engineerin EMP-kranaatti räjäyttää kaikki mukanasi olevat räjähtävät esineet ja vahinkoa tulee sen mukaan, joten älä hamstraa liikoja.

Tasapainoa! Jos tiimissäsi on jo esimerkiksi kolme sniperia, älä edes uneksi valitsevasi sniperia hahmoluokaksesi. Sen sijaan katso vaikka mitä luokkaa on vähiten tiimissäsi. Liian yksipuolinen tiimi on helppo nakki vastustajille.

Muista ajatella myös vastustajia: 10 vastaan 6 -jaoilla ei ole hauska pelata kenenkään mielestä.

Jos englanti on jotenkuten hanskassa, lue ohjekirja. Se sisältää runsaasti tietoa ja vinkkejä.

Lisää aiheesta