Hearthstone saa uuden standardin

Hearthstone saa uuden Standard-pelimuodon, paljasti Blizzard blogissaan. Standardissa käytössä ovat Basic- ja Classic-korttien rinnalla vain alle kaksi vuotta vanhat laajennukset.

Uutinen on erinomainen, sillä standardin perusidea pitää muun muassa Magic the Gatheringin pelikelpoisena laajennuksesta toiseen.

Standardista hyötyvät aloittelijat, veteraanit ja pelintekijät. Uusien pelaajien aloituskynnys madaltuu nykyisestä, sillä huippupakkaan ei enää tarvitse kortteja kaikista julkaistuista korttiseteistä. Veteraanit saavat nopeammin muuttuvan metapelin, sillä uuden korttilaajenunken vaikutus peliin on entistä suurempi, koska samalla myös osa vanhoista korteista lähtee. Standardin lisääminen vapauttaa pelisuunnittelijoiden käsiä, sillä entistä rajatumpi korttivalikoima ja valikoiman muodostamat combot ovat helpommin hallittavissa.

Ensimmäinen Standard-kausi on Release the Kraken, jossa pelattavana ovat Basic, Classic, Blackrock Mountain, Grand Tournament, League of Explorers ja vielä julkaisematon laajennus. Curse of Naxxramas- ja Goblins vs Gnomes -kortit jäävät standardin ulkopuolelle eikä niitä voi enää ostaa kaupasta. Tosin standardin ulkopuolelle jäävät kortit saa itselleen edelleen craftaamalla.

Standardin rinnalle saadaan Wild-pelimuoto, jossa kaikki kortit on käytössä. Wild toimii kuten Hearthstone nykyään. Kaikilla korteilla pelataan edelleen myös Areenaa, Soloa ja Adventurea. Rankedista alkaa pyöriä kaksi eri versiota: Standard ja Wild.

Standard-päivitys ilmestyy keväällä. Päivitys myös tuplaa pakkapaikkojen määrän, oi onnea.