Heavy Gear 2

HG2 ei toimi suomenkielisessä Windowsissa. Tässä siis pari vinkkiä kuinka saat pelin futaamaan. Sen sijaan että yrittäisit muokata pelin Config Control -paneelissa näppistäsi, muokkaa suoraan bindings.def -nimistä tiedostoa hakemistossa, johon asensit pelin. Muuta englanninkieliset näppäimistökontrollit suomenkielisiksi tähän malliin:

Right CTRL=3DOikea kontrollinäppäin

Left CTRL=3DVasen kontrollinäppäin

Right Shift=3DOikea Vaihtonäppäin

Left Shift=3DVasen Vaihtonäppäin

Left ALT=3DVasen ALT-näppäin

Right ALT=3DOikea ALT-näppäin

TAB=3DSarkain-näppäin

Backspace=3DAskelpalautin

Space=3DVälilyönti

Numpad #=3Dnumeronäppäimistön #-näppäin

jne...

Kun olet tehnyt tämän, älä käy muokkaamassa näppäimistökomentoja enää pelin Config Control -paneelissa, sillä kun hyväksyt muutokset, peli tallentaa bindigs.def -tiedoston System-osion taas englanninkielisenä!

Toinen, joskaan ei suositeltava tapa, on korvata Windows/System-hakemiston dinput.dll ja dinput.vxd -tiedostot pelin rompulla olevilla tiedostoilla. Eli: varmuuskopioi Windows/System dinput.dll ja dinput.vxd vaikkapa luomaasi jemma-kansioon, jonka jälkeen kopioi pelin CD:ltä data-kansiosta dinput.dll ja dinput.vxd -tiedostot Windows/System -kansioon.

HUOM! Muilla peleillä nämä tiedostot eivät välttämättä toimi, joten varmuuskopiointi ei ole ajanhukkaa. Ja lienee sanomattakin selvää, että jollet tiedä mitä teet, ei jälkimmäistä kikkaa kannata edes yrittää.

Toivottavasti näiden avulla saadaan edes jokunen HG2-fani onnelliseksi odotellessamme lokalisoitua versiota HG2:sta.

Lisää aiheesta