Hitman 2: Silent Assassin (PS2)

PC- ja Xbox-hitti kertoo palkkatappaja 47:sta. Kylmäverinen tappaja vaatii hurjia palkkioita ja kaiken huipuksi hänelle kelpaavat vain mielenkiintoiset keikat. Jotta jonkinlainen moraali säilyisi, neljäseiska teloittaa vain paatuneita rikollisia, ja ylimääräiset uhrit pudottavat tehtävien arvosanaa. Kohteita ovat muun muassa sisilialainen mafiapomo, venäläiset luopiokenraalit ja yakuzan johtoporras. Operaatiot ovat miellyttävän vapaamuotoisia ja toimivia ratkaisumalleja on useita.

Homma rullaa Mustalla tornilla yllättävän sujuvasti. Tyylikkäässä grafiikassa on runsaasti yksityiskohtia ja maisemat pyörivät kautta linjan riittävän sulavasti. Ääniefektit ovat pääosin laatutyötä, mutta aseiden möykästä uupuu terävyyttä ja potkua.

Padin kaikki namiskat ovat käytössä, joten ohjauksen opiskeluun menee toinenkin tovi. Kun nakit on lopulta grillattu, kaljupää tottelee komentoja ripeästi. Tönkkösuolatut lähitaisteluliikkeet ovat ainoa todellinen harmin aihe: Kosketusetäisyydellä tuhertava 47 onnistuu yleensä listimään vain itsensä. Padilla kertalaakista tappavat pääosumat ovat nopeissa tilanteissa lähinnä tuurista kiinni. Tilannetta tasoitetaan PS2-antisankarin paksulla nahalla, joka kestää kevyesti muutaman konepistoolisarjan.

PS2:n Hitman 2 seisoo pää pystyssä Xbox- ja PC-versioiden rinnalla. Kaikki olennainen on tallella, joten Sony-fanit voivat huoleti astua neljäseiskan saappaisiin.

90