Homeworld: Cataclysm [2]

Tehtävä 17- Naval Base Alpha

Tulossa on totuuden hetki, sillä edessä on Kuun Lanin ja Beastin viimeinen yhteenotto. Beast on lähestymässä Republic Taiidanin rakentamaa erikoisasetta. Epäonneksesi Beast on jo ehtinyt vallata aseen, Nomad Moonin, siinä vaiheessa kun saavut. Ehdit nähdä saapuessasi, kuinka iso osa Republicin laivastosta tuhoutuu Moonin suojakenttään.

Joka paikassa on runsaasti Republicin aluksia ja vielä enemmän Beastin kalustoa. Kun tehtävä alkaa, käske emoaluksiasi auttamaan lähintä Republicin laivastoa. Matkalla voit putsata rutkasti Beastin aluksia, ennen kuin Republicin liittolaiset loppuvat. Republicin tukifregatit korjaavat myös sinun aluksiasi, jos vain mahdollista.

Tässä tehtävässä ei pitäisi olla tarvetta resurssien keräämiseen, mutta jos haluat, voit napata mukaasi pienen kristallin läheltä aloituspaikkaa. Tehtävässä on myös toinen turvallisesti napattava kristalli (ei ison kristallijoukon lähellä). Käske Kuun Lania siirtymään korkealle lähemmän taistelun "yläpuolelle", mutta itse taisteluun ei pitäisi olla tarvetta osallistua. Liikkeellä on kolme ryhmää ohjuskorvetteja, jotka eivät todennäköisesti osallistu taisteluun, ja jokaisella on puolustussuojafregatti mukanaan.

Tuhoa yksi ryhmä Seige Cannonin kanssa (ei väliä mikä ryhmä) ja pistä emoalukset töihin jäljelle jääneen kahden ryhmän kanssa. Lopuksi huomaat lähistöllä olevan Nomad Moonin ja sen takana piileksivän Naggarokin. Taktinen osasto kertoo, että emitterit (yksi alhaalla, yksi ylhäällä) ovat suojakentän lähde. Voit tutkia samaa asiaa dreadnoughteilla niiden näkemisen jälkeen, mutta se ei ole mitenkään erityisen tärkeää.

Älä ammu Seige Cannonilla Moonin suuntaan, niin kauan kuin emitterit ovat paikalla! Ammus kimpoaa suojakentästä ja mahdollisesti suoraan takaisin Kuun Lanin suuntaan. Kaikki Moonia lähestyvät alukset joutuvat suojakentän runtelemaksi ja lähestyminen ei onnistu. Tehtävä onkin lähettää ACV:t osittaisen kehän kuun ympärille muodostavien 6-7 läheisyyssensorin luo ja tuhota ne. Rakenna sen jälkeen Mimikkejä, ja paljon. Tarvitset noin 20 Mimikkiä jokaista emitteriä kohden. Naamioi ne Beastin aluksiksi ja tee kamikaze-hyökkäys emittereitä vastaan.

Republicin laivasto saattaa haitata operaatiotasi tekemällä hyökkäyksiä ja aktivoimalla suojakenttää, jolloin et pääse Moonin lähelle. Vetäydy silloin ja odota, että toiset Beastin alukset tulevat kiinnittämään Republicin huomion, ja lähetä sitten Mimikit töihinsä.

Kun emitterit on tuhottu, Nomad Moonkin on tuhottavissa. Älä kuitenkaan hyökkää sen kimppuun ihan vielä. Hyökkää ensin kahden alueella olevan Carrierin kimppuun (toinen kuun yläpuolella, toinen alapuolella) ja tuhoa myös kaikki muut Beastin alukset, jotka näet. Tämän jälkeen lähetä yksi hävittäjä isoa kristalliryhmää kohti ja sijoita se lähelle kristallijonon loppua. Laita ACV ulos ja lähelle Kuun Lania. Tämän jälkeen hyökkää Moonin kimppuun emoaluksillasi.

Kun Moon on puoliväliin saakka tuhottu, laivueellinen Imperialeja saapuu pitkän matkan päästä. Lyhyehkön keskustelun jälkeen taktinen osasto kertoo useista hyperavaruussignaaleista, jotka todennäköisesti ovat Beastin aluksia. Ne saapuvat aivan keskelle kristallikenttää. Sytytä kristallijono hävittäjälläsi (pakkohyökkäys viimeiseen kristalliin) ja seuraa, kuinka suurin osa laivastosta häviää savuna ilmaan. Melko todennäköisesti myös oma hävittäjäsi tuhoutuu, mutta se on vain hyväksyttävä.

Kun Moon on tuhottu, voit aloittaa hyökkäyksen Naggarokia vastaan. Tähän asti se on ollut haavoittumaton Nomad Moonin suojien alla, mutta nyt se alkaa liikkua mielettömällä vauhdilla ympäriinsä. Tee tutkimusta sen moottoreista. Yleensä Naggarok pysyttelee kaukana, lähes kartan reunoilla, mutta ajoittain se tulee lähelle ja syö jonkun emoaluksistasi.

Kerää siis kaikki emoaluksesi yhteen ryhmään ja laita ACV:t ryhmän lähelle. Bentusin pitäisi saapua siinä vaiheessa ja antaa sinulle Super Acolyten suunnitteluohjeet, joka on sen jälkeen tappavin aseesi. Tee niin monta kuin pystyt (samalla kuitenkin on oltava vähintään 13 ACV:tä) ja laita ne emoaluksiesi lähelle.

Sen jälkeen odota. Kaikki loput Beastin alukset suuntaavat emoaluksille, joten tuhoa ne, jos siihen on aikaa. Taiidan vetäytyy pois taistelusta väittäen, että Beast rikkoi heidän sopimustaan, eikä aiheuta ongelmia. Jossakin vaiheessa Naggarok tekee hyökkäyksen emoalustasi vastaan. Kun näin tapahtuu, se pysyy paikallaan jonkin aikaa syömistä varten.

Ammu sitä ACV:iden EM-pulssilla ja laita kaikki alukset tähtäämään sitä. Todennäköisesti ensimmäinen pulssi sekoittaa sitä vain hetkiseksi. Iske toisella pulssilla, jolloin vaikutus kestää kauemmin. Kolmas kerta kestää vielä kauemmin ja niin edelleen. Iske sitä jatkuvasti EM-pulsseilla, jotta saat jotakin vaikutusta aikaan.

Suunnilleen viidennen pulssin jälkeen voit ampua sitä myös Seige Cannonilla, vaikka mikään pakko niin ei olekaan tehdä. Riittävän suurella Super Acolytejen joukolla (noin 20), ja emoalusten tuella, pystyt tasaisesti naputtamaan Naggarokin healthia alaspäin. Kun osoitin putoaa punaiselle, Naggarok on niin hidas, että se ei pysty enää nilkuttamaan karkuun iskujoukoltasi. Mikäli se kuitenkin pääsee karkuun, laita aluksesi uudelleen ryhmään ja odota Naggarokin uutta iskua. Lopuksi saat sen tapettua ja voit nauttia pelin lopusta.

Lisää aiheesta