Icewind Dale [3]

Vaikka taskuvarkaus ei olekaan kykynä erityisen hyödyllinen, on siitä jotain iloakin. Easthavenissa on priest Everardilla taskuissaan kaksi healing potionia, jotka voit pölliä. Kuldaharissa puolestaan on runsaasti arvokkaita esineitä. Arundelilla on Ring of Free Action. Orrickilla on niin ikään Ring of Free Action, jonka lisäksi hänellä on vielä Necklace of Meta-Spell Influence, joka antaa ylimääräisen kakkostason maagiloitsun. Oswald Fiddlebenderillä on Necklace of Missiles, jossa on kolme kappaletta fireballia, Ring of Protection +2, pari Oil of Burningia ja Firebreath Potion.

Jos et ole enää aikeissa palata Kuldahariin, niin Fiddlebenderin tappamalla saa vielä Boots of Groundingin ja Girdlen. Kaiken kaikkiaan siis saalista on ihan kohtuullisesti, ja etenkin Ring of Free Actionit ovat järjettömän hyödyllisiä. Niillä kun Entanglet ja muut Web-loitsut tepsivät varsin kivasti vihollisiin, samalla kun omat taistelijat porskuttavat ja tekevät tuhojaan vapaasti.

Idolin pohjoispuolella olevia portaita pääsee ylös, kunhan on kerännyt kaikki kuusi badge-avainta. Portaiden alapuolella on kuusi laatikkoa, joihin badget kuuluvat. Ennen ylösmenoa kannattaa kuitenkin levätä, mikäli hahmot ovat loukkaantuneita, eivätkä maagin loitsuvalikoimat ole täydellisiä. Vastaanotto kun ei ole niitä mukavimpia.

Tarvittavat kuusi badgea ovat Brother Perdiem's Badge, Joril's Badge, Krilag's Badge, Maiden Ilmadia's Badge, Malavon's Badge ja Marketh's Badge. Kenties hankalin hankittava on Joril's Badge. Sen saa kun lähtee Lower Dorn's Deepistä ja suuntaa takaisin Wyrm's Toothin pääalueelle. Kulje siellä lounaisesta kulkuväylästä päästäksesi jäätyneeseen akvaarioalueeseen. Siellä aivan lounaskulmassa on silta, joka johtaa luolaan, jossa on Joril. Mikäli et pysty ylittämään siltaa, sinun täytyy mennä Aquariumiin.

Käytä hyväksesi pelienginen heikkouksia, vaikka se saattaakin tuntua raukkamaiselta. Liiku hyvin pienissä erissä, jotta paljastat yksi tai kaksi hirviötä kerrallaan. Niiden tappamisen jälkeen voit paljastaa pari seuraavaa ja niin edelleen.

Hyödynnä tiukkoja paikkoja, kuten ovia ja kapeita käytäviä. Tästä on etenkin hyötyä silloin, kun vastassa on iso joukko voimakkaita vastustajia.

Toisin kuin Baldur's Gatessa, magian käyttäjät eivät ole yhtä tarpeellisia kuin kovat taistelijat. Pelissä on tarvis ottaa vastaan paljon rangaistusta, joten taistelijoiden sitkeyden ansiosta parantajalla ei tarvitse ravata vähän väliä.

Lisää aiheesta