Immortal (ratkaisu)Velhot eivät ole sitä miltä näyttävät

Kun pitkästä aikaa piipahdat katsomaan opettajaasi Mordamiria, hänet onkin kaapattu! Kollegiaalisessa hengessä päätät lähteä pelastamaan hänet, mutta matkan kuluessa käy ilmi, ettei kaikki ole miltä näyttää...

The Immortal edustaa graafisessa loistossaan toimintaseikkailujen ehdotonta ja edelleenkin ylittämätöntä huippua. Valitettavasti se edustaa huipputasoa myös vaikeudessa.

Ratkaisu on testattu PC-versiolla, joka, vaikka vaikea onkin, on valovuosia helpompi kuin yli-inhimillisiä kykyjä vaativat ST/Amiga-versiot. PC-versiossa ei taistelua häviä kuin yrittämällä, ST/Amiga-versiossa pienet spritet vaihtuvine perspektiiveineen pitävät huolen tasaisesta turpiintulosta.

Taso yksi: Varjoissa piilee kuolema

Koodi:_

Lähde huoneesta ja tutki oven edessä oleva ruumis, jolta löytyy Dunricin sormus ja kolme tulipalloa. Lähellä häärivä goblin kannattaa tasia miekalla. Aktivoi tulipallot ja tapa Olindoria ahdisteleva goblin. Kuuntele Olindorin puhe ja avaa arkku saamallasi avaimella. Ota kaikki minkä irti saat ja mene nuolihuoneen eteen (kuolleen miehen luona olevasta ovesta). Tapa goblin tulipallolla. Tutki ruumis ja ota rahat, viesti ja avain.

Mene nuolihuoneeseen ja seuraa kuvan reittiä läpäistäksesi huoneen, jonka jälkeisessä huoneessa kierrä seinää pitkin välttääksesi keskellä olevat ansaluukut.

Seuraavassa huoneessa ammu välittömästi tulipallo soihtuun, jolloin erotat huoneessa liikkuvat varjot. Ota amuletti ja loitsu huoneen nurkasta. Palaa nyt paikkaan jossa tapasit Olindorin ja kulje vieressä olevasta ovesta. Kuopan reunalla pidä amulettia ylhäällä niin että se osuu valoon, mutta älä lue riimuja. Laskeudu alas.

Taso kaksi: Kauniita kiviä, tappavaa limaa

Koodi: 757FC10006F70

Älä koske limaan, mutta ota huoneessa oleva jalokivi. Seuraavaksi tutki luukasaa ja ota miekka. Huoneen tarkempi tutkiminen ei ole viisasta, joten poistu ovesta. Keskustele kauppiaan kanssa, joka kysyy sinulta, ostaisitko häneltä limantorjuntaöljyä. Vastaa kieltävästi, käänny ja palaa takaisin. Nyt hinta on laskenut, joten osta öljy.

Lue Charm-loitsu, jotteivat ympärillä olevat virvatulet tapa, ja ota kulmassa oleva kivi. Tapa edempänä olevat kaksi vartijaa ja kerää Suopeuden pöly. Mene vartioituun huoneeseen ja lue Charm-loitsu uudelleen, jolloin virvatulet tappavat vartijat. Istuta siemenet maaperään ja poistu nopeasti. Noin 10 sekunnin kuluttua voit palata huoneeseen. Tervehdi kuningasta ja vaihda vesi "VASEN OIKEA KESKELLÄ" -yhdistelmään.

Nyt tallo huoneeseen, jossa limat pyörivät. Käytä sitä ennen kuitenkin limaöljyä. Pudota kivi ja houkuttele lima-oliot sille, jolloin nämä syövyttävät mineraalit pois ja jäljelle jää säihkyvä jalokivi.

Mene synkästä ovesta. Heitä kohtaamasi vanhan miehen päälle Suopeuden pölyä saadaksesi tältä puuttuvan jalokiven. Mene ovesta ja aseta jalokivet kuvan osoittamaan järjestykseen, niin jatkoyhteys aukenee.

Taso kolme: Piikkejä ja pommeja

Koodi: 6E1EC21000E10

Laskeudu oikeanpuoleisia tikkaita, avaa arkku ja kerää tavarat. Palaa ylös ja laskeudu vasemmanpuoleisista tikkaista. Tapa vasemmalla oleva goblin tulipalloilla ja nappaa sormus. Toisesta goblinista ei pitäisi olla harmia, mutta jos on, tapa se verisesti!

Mene alas. Käytä sormusta muuttuaksesi gobliniksi, jolloin vartija ei hyökkää kimppuusi. Avaa arkku ja ota rahat sekä pommit. Varo kuitenkin menemästä liian lähelle vartijaa! Palaa takaisin alkuun ja laskeudu taas oikeanpuoleisia tikapuita ja tapa peikko. Nappaa tämän rituaaliveitsi. Mene ovesta ja vaihda pari sanaa goblinkuninkaan kanssa.

Tikkaiden yläpäässä odottaa tappavia piikkejä täynnä oleva huone. Hyödynnä kuvaa 3 ja nappaa jalokivi. Mene tikkaita alas ja heitä peikkoa puukolla, mikä aloittaa peikko vastaan peikko -kamppailun, jonka aikana voit livahtaa ovesta.

Tainnuta peikot pommilla ja kaappaa loitsupullo. Mene ylimmästä ovesta ja käytä taas pommeja peikkojen tainnuttamiseen. Mene tulipatsaalle, odota kunnes se muuttuu purppuran värikseksi ja tiputa nopeasti jalokivi. Teleporttaudut toiseen ruutuun. Siirry välittömästi pois teleportterista ja kapua tikkaat alas.

Taso neljä: Lentävä matto

Koodi: 465FA31001EB0

Alku aina raflaava: tuskin on tikkaat laskeuduttu, kun jo peikko hosuu miekalla. Vältä peikon iskuja, kunnes Olindor tappaa sen puukollaan. Mene Olidorin luo, joka antaa lentävän maton. Sitä todella tarvitaan, vaikka käyttöaika onkin rajallinen.

Seuraava huone on kova paikka. Lattia kätkee matoja, tulipallot risteilevät ja lattiassa on vielä tuliputkia, jotka laukeavat, kun niiden päältä lentää maton kanssa. Ennen kuin poistut ensimmäisestä huoneesta, hae sormus nurkan takaa. Maton alareunassa näkyy hohtava kohta, jolla voit paikallistaa itsesi suhteessa lattiaan. Paras yhdistelmä on lentää, lähellä tuliputkia jalkautua, ohittaa putket ja lentää jälleen. Pienellä tuurilla ei joudu matojen ruoaksi.

Unosten jälkeen tikkaita laskeutuminen tuottaa palkinnoksi kaksi peikkoa goblinia tappamassa. Jos matossa on vielä aikaa jäljellä, käytä sitä välttääksesi turhaa tappelua. Seuraavien tikkaiden alapäässä odottaa Ana, Dunricin tytär, jolle luonnollisesti annat löytämäsi sormuksen.

Seuraavassa huoneessa yksinkertaisesti kävele kolme kertaa kellon suuntaan kehän sisällä, niin jatkoyhteys paljastuu.

Taso viisi: Hiirenkolosta matojen valtakuntaan

Koodi: D4BFD41000EB0

Goblinien edustaja pyytää mukaan keskusteluun, mutta sitä ennen kaappaa muna lattialta. Partionjohtaja kertoo Norlacista, kammottavasta vesipedosta, jonka tuhoamiseen he uskovat keksineensä keinot.

Viereisen huoneen kauppias myy kutistusnestettä, jotta mahdut kolosta läpi. Juo se lähellä koloa, mene läpi ja yritä olla jäämättä peikkojen jalkoihin. Kun odottaa noin 15 sekuntia ennen koloonmenemistä, ei tarvitse kääpiönä huidella liian kauan. Kun palaudut normaaliin kokoon avaa arkku, kerää tavarat ja juo heti vettä.

Ammu seuraavan huoneen liskot tulipallolla ja ota avain, jolla pääset ovesta. Seuraa matojen valtakunta. Älä mene portaita, se johtaa vain loppumattomaan käytävään. Turvallinen reitti on vasen-alas-oikea-alas-vasen-alas-oikea-ylös-oikea-alas. Sensorin ääni kimenee kun lähestyt vaarapaikkaa. Testiryhmä ei kyllä ikinä löytänyt reittiä läpi, joten paikka on aika kinkkinen.

Seuraavassa huoneessa muna "kuoriutuu", mutta vältä limaa vaikka isyys aina onkin jännittävää. Kun muna on kuoriutunut, tiputa se ja nouki uudestaan. Pudota muna kolmion keskelle, niin liskolintu tulee ja avaa jatkon.

Taso kuusi: Kuusijalkainen kuolema

Koodi: BCFEF51010A41

Jo ensimmäinen huone paljastaa mitä on odotettavissa: verkkoa joka paikka täynnä. Seinässä on kaksi reikää, joista usein pilkistää hämähäkki. Hämähäkin ollessa toisessa reiässä ryömi nopeasti toiseen.

Seuraavassa huoneessa odottaa kaikkien hämähäkkien äiti. Juokse sitä kohti ja juuri kun lukki on ampumaisillaan juokse vastakkaiseen suuntaan. Hämähäkin ammuttua käänny välittömästi takaisin ja tapa lukki. Mene alas.

Seuraavassa huoneessa on pullo alkoholia, jolla valelet samasta huoneesta löytyvän arkun. Nyt turvallisesti avautuva arkku paljastaa levitaatioloitsun, jolla selviät seuraavan käytävän hämähäkin verkoista ja munista. Pidä kuitenkin kiirettä, sillä levitaatio ei kestä ikuisesti.

Taso seitsemän: Vesihiisi sihisee

Koodi: 6B10F61010AC1

Peikko kiduttaa Dunricia, joten tapa otus. Dunric paljastaa, että koko juttu onkin petosta: Mordamir on paha. Anna Dunricille tämän sormus, niin saat kolme loitsua. Petturi-Olindor yrittää tappaa sinut mentyäsi portaita, joten tee se hänelle ennen kuin hän tekee sen sinulle.

Tikkaiden alapäässä odottaa soutelumatka pitkin mutkaista käytävää tynnyrin päällä istuen. Ja käytävän päässä odottaa Norlac! Pikku pyrähdys vesihirviön nokan edessä saa sen säntäämään perään, jolloin goblin-vapaaehtoinen alkaa avata sulkuporttia. Jos hurja kilpajuoksu päättyy Norlacin katoamiseen vesipyörteeseen on reitti seuraavalle tasolle selvä.

Taso kahdeksan: Lopussa on aina lohikäärme

Koodi: E590D710178C1

Heräät henkiin goblinin sylissä. Huoneessa on arkku, joka sisältää kuusi Blink-loitsua ja Fire protection -loitsun, jotka luonnollisesti otat mukaasi, lohikäärmettähän pitkin peliä on lupailtu. Laskeudu alas. Näennäisesti tyhjän huoneen keskellä on luukku, josta tipahdat synkän näköiseen luolaan. Ja kuilusta nousee jotain...

Lohikäärmeellä on seitsemän tulihönkäystä, joten nyt tarvitset tuuria, todella luotettavan tulitusnäppäimen ja loitsuja. Käytä ensin kuusi Blink-loitsua sillä ajoituksella, että tulitusnappulaa painetaan heti lohikäärmeen silmän välähtäessä (ainakin PC-versiossa).

Lohikäärmeen seitsemättä silmänvälähdystä ei seuraa tulilieska, joten malta mielesi ja käytä Fire protection -loitsu vasta kahdeksannella.

Jos jäit henkiin, käytä amulettia, mutta älä lue riimuja. Mordamir ilmestyy, kiroaa sinut ja kaappaa amuletin. Sen jälkeen hän juohevasti iskee sinua kolmella salamalla, joka riittää syyksi käyttää Body statue -loitsuja kolme kappaletta niiden torjumiseen. Salaman hävitessä näkyvistä on aika aktivoida loitsu. Sitten Mordamir yrittää yliäänihyökkäystä, jonka torjuu Sonic protection. Seuraa kaksi salamaa lisää, ja viimeiseksi pino luita muuttuu viikatemieheksi.

Ja sitten Magnetic hands -loitsu kaappaa takaisin amuletin. Mordamir on kukistettu, samoin The Immortal.

Lisää aiheesta