Incubation: Time Is Running Out [2]

Näköjään joku muukin pelaa tätä Blue Byten vuoropohjaista ammuskelua kuin Nirvi... Seuraavat vinkit on tarkoitettu lähinnä kaksinpeliin ja instant actioniin. Joukkuetta suunnitellessasi muista, että laatu korvaa määrän. Hirveä lauma pikkupyssyköillä aseistautuneita suojattomia mosureita siis luultavasti häviää pienelle ja tehokkaalle ryhmälle.

Varusteenhankintapisteistä riippuen ryhmän kooksi muodostuu 3–6 henkeä. Hankintapisteitä per sotilas on siis käytettävissä yleensä 300–500. Tämä taas riippuu taitopisteistä: mitä vähemmän pisteitä, sitä vähemmän varusteita, sitä vähemmän rahaa tarvitaan.

Ryhmän ytimenä on 2–4 perussotilasta, aseistettuna joko laserkiväärillä tai Vulcanilla. Laserin etuna on loppumattomat panokset ja tainnutusmoodi, haittana puolestaan erittäin nopea ylikuumeneminen. Neljä laukausta yhdellä vuorolla vaurioittaa asetta lähes varmasti. Vulcan taas on isojen poikien lelu, jonka etuna laseriin on halvempi hinta ja hitaampi kuumeneminen. Panosten loppuessa tosin saattaa käydä ohraisesti.

Budjetin salliessa voi toki hankkia jonkin muun aseen, niin kauan kunhan siinä on vartiointimoodi. Niinpä sinällään tyylikäs konekivääri ei enää houkuttelekaan niin paljon. Perussotilaat varustetaan perussuojalla (standard). Loput pisteet voikin käyttää mihin haluaa, esimerkiksi raskaaseen panssariin ja servo systeemiin (servojen ansiosta raskas panssari ei vie toimintopistettä), tai jetpackiin jossa saa skannerin kaupanpäälle. Myös lipunkanto soveltuu parhaiten perusmiehelle.

Seuraavaksi tarvitaan tulitukimies tai kaksi. Näille sinko, raskas panssari ja servo system. Plasmatykki ja multi-target-ohjukset eivät ole hintansa väärtejä. Ohjukset tosin tuovat etua kantamassa, mutta karttojen koon vuoksi sitä ei oikeastaan tarvita. Jos taitopisteet antavat myöten, on vara-ammuslaatikko erittäin käyttökelpoinen varuste. Jos välttämättä haluaa tulitukimiehelle jonkin muun aseen, on tärkein tekijä mahdollisuus epäsuoraan tuleen.

Kentissä, joissa mutantteja tulee laumoittain (City, Under-City ja Factory) on liekinheitin käyttökelpoinen perussotilaan työkalu. Kannattaa kuitenkin olla käyttämättä laaja-alaista tulta ahtaissa paikoissa, tai tulimatto voi levitä oman sotilaan alle. Monipelissä liekinheitin on lyhyen kantamansa vuoksi yleensä erittäin epäkäytännöllinen.

Kaksinpelin mercenary-moodissa laatu ei korvaa määrää. 10 kevyttä yksikköä voittaa helposti saman summan maksavat 4–5 vulcanistia. Tähän voi soveltaa kivi-paperi-sakset-menetelmää. Äskeisessä esimerkissä paperina oli kevyet yksiköt, jotka siis voittavat raskaan kiven. Saksina on liekinheitinryhmät, jotka taas voittavat paperin, mutta eivät yleensä kiveä.

Kun vastassa on hirviöitä, on hengissä säilyminen helpompaa. Liiku tulivoimaisissa ryhmissä ja käytä joka vuorolla yhtä ryhmän jäsentä vartiointiin. Jos huoneessa on paikka mistä hirviöitä tulee, suojaa selusta aina yhdellä miehellä. Hitaat tulitukimiehet kannattaa pitää suojattuina ja miinoja on hyvä ripotella ahtaisiin paikkoihin. Yksikin jetpack mahdollistaa toimivan tiedustelun.

Gore'Therin hengiltä saamiseen on seuraava kikka omiaan: tainnuta se ensin laserin b-moodilla ja hyppää sitten jetpackilla sen ylitse. Seuraavalla vuorolla sen voi tappaa helposti selkään ampumalla. Ee'Therejä kohdatessaan puolestaan pitää aina yhtä sellaista ampua niin kauan kunnes se on kuollut, sillä haavoittuneet ee'Therit paranevat ikävän nopeasti.

Lisää aiheesta