Infamous: Festival of Blood (PS3) – Yhden yön suhde

Infamous: Festival of Blood tuo sähköisen supersankari Colen päänvaivaksi kulmahampaat. Kumpi puraisee enemmän: vampyyrit vai kympin hinta?

Infamous-sarja saa Festival of Bloodissa oivaa jatkoa, sillä Halloweenin kunniaksi tehty vampyyriseikkailu julkaistiin digimyyntiin. Toimintapelisarjan peruselementeistä eli vapaasta puuhastelusta ja supervoimien luovasta käytöstä ei silti halpiksessa tingitä.

Napakka vampyyritarina sijoittuu Infamous 2:sta tuttuun New Maraisiin, joka muistuttaa pintapuolisesti New Orleansia. Tapahtumat kestävät yhden yön. Tapahtumapaikkana on Pyre Night -tulijuhla, jossa värilamppujen, demonipatsaiden ja kokkojen koristamilla kaduilla vaeltaa hirviöiksi pukeutuneita taiteilijoita ja vänkiin vetimiin sonnustautuneita juhlijoita.

Bileiden keskellä kukaan ei huomaa mässäileviä vampyyreja, jotka onnistuvat yllättämään jopa supersankari Colen. Supersankarin sähköisellä verellä herätetään Bloody Mary, kaunis ja voimakas vampyyrikuningatar. Cole muuttuu itsekin vampyyriksi, jos ei ehdi kellistää Bloody Marya ennen aamunkoittoa.

Colen urakka ei ole toivoton, sillä salamoiden, plasmapommien ja muiden asemaisten sähkövoimien kyytipojaksi on ilmaantunut pari kätevää vampyyrivoimaa. Vampyyrinäkö parantaa pimeänäköä ja korostaa vain vampyyrien näkemiä asioita, kuten ihmisten verenkiertoa ja Bloody Maryn historiaa ja suunnitelmia valottavia symboleja.

Lepakkoparvi muuttaa Colen nopeasti lentäväksi lepakkopilveksi, joka pääsee minne tahansa hetkessä. Pimeänäkö toimii aina, mutta lentäminen vaatii verienergiaa, jota tankataan tusinavamppeja seivästämällä tai ihmisiä puremalla.

Vapaamuotoisissa taisteluissa pärjää hyvin kolmella nyrkkisäännöllä: kiipeä tai lennä katolle, ime aktiivisesti energiaa sähkölaitteista ja pakene ajoissa parempaan suojaan.

Viholliset ovat eri tyyppisiä vampyyreja. Naispuoliset harpyijat seisovat pystysuorista seinistä lähtien missä haluavat ja ampuvat konepistooleilla. Tanakammat miesvampyyrit pysyvät tasaisilla alustoilla ja ampuvat jalkajousilla tai viskovat chakrameita.

Wanhat, demonimaiset ensinsyntyneet käyttävät supervoimia: itsehakeutuvaa punaista myrkkylimaa ja telekinesiaa. Kaikki vampyyrit pystyvät lentämään tai teleporttaamaan, joten pakeneminen on harvoin pysyvä ratkaisu.

Maanalainen armeija

Veren festivaalissa New Marais on ja ei ole sama paikka kuin Infamous 2:ssa. Yö, komea kuu, demoniset koristeet ja katujen juhlavalaistus muokkaavat syvän etelän ränsistyneestä jalokivestä goottiromantiikkaa tihkuvan vampyyrien leikkikentän.

Yön edetessä valaistus muuttuu asteittainen ensin synkemmäksi ja sitten kauniin aamunkajon myötä vaaleammaksi. Avoimesta New Maraisista on käytössä vain puolikas, sillä sillat pohjoiseen ovat kiinni ja lepakkolento kääntyy bumerangina kohti etelää. Länsilaidan katedraalin ja idän vanhan linnoituksen väliin on lisätty pitkä maanalainen alue, kellarien, katakombien ja hylätyn kaivoksen yhdistelmä.

Juonitehtäviä höystetään useilla keräilytavoitteilla, joiden täyttyminen palkitaan tehokkaammilla supervoimilla ja PSN-pokaaleilla. Kookkaiden vampyyrisymbolien ohella kaupungilla lojuu koristeellisia veriastioita ja ihmisten seassa vaeltaa naamioituneita ensinsyntyneitä, joilla ei ole lainkaan verenkiertoa. Tavoitteiden täyttäminen ei ole vaikeaa. Ennen pitkää veriastiat osuvat vampyyrikykyjen tutkaan, symbolien jäljille johdatellaan useilla suuntasymboleilla ja ensinsyntyneitä on käytännössä rajattomasti.

Infamous: Festival of Blood on muiden Infamousien tapaan puhtaasti yksinpeli. Nettiulottuvuus huomioidaan kakkososan tapaan pakettiin sisältyvällä monipuolisella tehtäväeditorilla. Satunnaisesti kaupungille ilmaantuvien käyttäjätehtävien aloituspaikat merkataan vihreällä valkoisen sijaan, joten niitä ei tarvitse tahkota vahingossa. Sucker Punch on tehnyt kaksi juoneen kuuluvaa editoritehtävää ja loput keikat ovat muiden pelaajien askartelemia, vaihtelevan tasoisia ja enemmän tai vähemmän erikoisia operaatioita.

Infamous: Festival of Blood ei edellytä Infamous 2:n omistamista, sillä runsaan kolmen gigatavun lataukseen sisältyy kaikki tarvittava data. Infamous-veteraaneille vaikeustaso ei nouse kovin korkealle, sillä kuolin muutaman kerran vain omaa ylimielisyyttäni.

Infamousille uskollista ja lennokasta viihdettä riittää siitä huolimatta vaaditun kympin sijoituksen edestä, noin viisi tuntia. Verrrta pakkiin ja vampyyrit tuhkaksi.

83