Jackie Chan Adventures (PS2) (nettiarvostelu)

Animaatiosarja Jackie Chan Adventures kuuluu Suomessa Nelosen aamuohjelmistoon, mutta varsinkin USA:ssa sarja on suosittu. Piirretystä tehty peli viehättää ensisilmäyksellä visuaalisella olemuksellaan.

Jackie Chan Adventures näyttää siltä kuin piirrossarjaa pelaisi, sillä perinteisestä animaatiografiikasta on otettu askel eteenpäin. Maisemat ja miljööt ovat kuin käsin piirrettyjä. Tavoitteena ei ole ollut realismi vaan rento tyylittely. Murretut värit ja suuret, tasaiset, sopivasti vinksallaan olevat pinnat muodostavat visuaalisen kokonaisuuden, jota voi kutsua persoonalliseksi. Graafisesti Jackie Chan Adventures tuo uutta pelimaailmaa.

Tosielämässä 50-vuotias Jackie Chan seikkailee lastensarjassaan teini-ikäisenä. Hän on eräänlainen Indiana Jones Jr, joka yhdessä veljentyttärensä Jaden kanssa tekee hommia kroonisesti äkäiselle sedälleen. Toimintaa riittää, eikä huumori kesken lopu. Peli ja tv-sarja ovat hyvin suoraa sukua toisilleen niin tarinallisesti kuin ulkoasultaan.

Juoni noudattaa kaavaa nouda X kappaletta tavaraa Y, jotta voitat roiston Z. Ympäri maailmaa tapahtuvassa seikkailussa X on 12, Y talismaani ja Z demoni Shendu. Juonessa on myös muutama ilahduttava yllätyskäänne.

Liekö sitten syy graafisessa tyylissä, mutta kovin sähäkäksi Jackie Chan Adventuresia ei voida syyttää. Jackie laahustaa eteenpäin kuin nykyalokkaat cooperin testissä eivätkä taistelutkaan säväytä, sillä kahta hyökkäysnappia satunnaisesti hakkaamalla pärjää oikein hyvin.

Chan itse esiintyy piiirrossarjassaan vain lyhyissä live-action osuuksissa. Pelissä Jackien äänenä toimii sama mies kuin tv:ssä: James Sie. Aidoista tekijöistä huolimatta pelin ääninäyttely on kamalaa. Ihan kuin dubbaajia olisi hakattu ensin lapiolla puoli tuntia kasvoihin ja vasta sitten heidät on komennettu studioon mikrofonin eteen.

Kamera hyppii minne sattuu harvinaisen sietämättömästi. Ruudulla saattaa näkyä ihan mitä tahansa, joten Jackie Chan Adventuresissa ohjataan ensisijaisesti kameraa oikealla tatilla, vasta sitten pelihahmoa vasemmalla.

Kokonaisuus on ok, vaikka verkkainen peli ei aivan tavoitakaan tv-sarjan sähäkkää toiminnallisuutta. Jackie Chan Adventuresissa on selkeää yritystä parempaan, mistä grafiikat ja EyeToyta hyödyntävät minipelit ovat hyviä esimerkki.

70