Jagged Alliance 2 [9]

Tässä muutama vinkki vuoden 99 parhaaseen peliin. Hyvä taktiikka on panostaa yötaisteluun, joten hanki mielellään palkkiksia, joilla on Night Operations -taito ja varusta nämä UV tai Night Vision -laseilla ja Camouflage Kiteillä. Raven ja Grunty ovat tähän hommaan hyviä. Taistelussa pidä heitä etunenässä ja liiku lähekkäin maaten. Pitemmällä tosin kannattaa edetä mieluummin ryhmissä, ettei mortarit ja LAWit satuta koko porukkaa. Kattoja kannattaa myös käyttää mahdollisimman paljon, sillä viholliset eivät tunnu osaavan kiivetä sinne, vaikka siellä joskus valmiiksi ovatkin.

Jos johonkin kaupunkiisi tulee hyökkäys, jota militia ei voita ja joukkosi ovat lähellä, voit ladata tallennuksen ja laittaa tyyppisi johonkin taloon kytikselle ja osan katolle. Häädä sitten militia pois ja odota. Kun viholliset saapuvat, pysy asemissa ja tapa jokainen yksi kerrallaan talon ovelle.

Kun olet vallannut Drassenin, käy sektorissa E11. Sieltä löytyy vihollisten lisäksi myös kranaatteja, Sks, pari Mac-10:ä ja muuta mukavaa. San Monassa kannattaa käydä alussa. Sen sektorissa C6 on Angel,joka haluaa sinun pelastavan siskonsa Marian, jonka löytää viereisen sektorin ilotalosta. Pelasta hänet niin, ettei kukaan siviili sitä huomaa. Palkkioksi Angel kertoo sinulle, missä Kingpinin rahat ovat, ja luovuttaa kauppansa valtakirjan sinulle. Vie valtakirja Kylelle sektoriin C5 ja hän antaa sinulle mukavan summan rahaa.

Tämän jälkeen mene sektoriin D5, jossa on baari, jossa Darren hoitaa nyrkkeilyvedonlyöntiä. Jos sinulla on joku, jolla on korkea Agility ja Strength, voit ottaa osaa ja tienata hyvin. Blood sopii hommaan hyvin Martial Arts -taitonsa vuoksi. Kun otat osaa nyrkkeilyyn, tulee Kingpin sitä katsomaan. Hänellä on Steyer Aug -rynnäkkökivääri, joten hänet kannattaa tappaa, jos vain pystyy. Helpoin tapa on asettaa Kingpinin jalkojen juureen räjähde (ja Darrenin ja ovea vartioivan Spiken, jos vain paukkuja löytyy). Räjähteitä saa kaupoista tai kaivoksista. Kukaan ei epäile mitään ennen räjähdystä, ja sen jälkeen hoidat yllättyneet viholliset, keräät roinat, ja häivyt ennen kuin loput vartijoista tulevat. Kun Kingpin on kuollut, voit hyvällä omatunnolla pölliä tämän rahat San Monan kaivoksesta. Hyvä puoli on, ettei Kingpin lähetä salamurhaajia perääsi. Huono puoli taas, että kaikki San Monan siviilit ovat vihollisia sinulle ja Tonyn kanssa asioiminen hankaloituu.

Jossain vaiheessa peliä Drassenin kaivokseen pitäisi ilmestyä ikäviä ötököitä. Sektorissa I4 majaileva Gabby myy sinulle tököttiä, joka tekee palkkiksista huomaamattomia niille. Drassenin kaivoksen saat avattua, kunhan tapat ötököiden kuningattaren luolaston pohjalta. Luolat ovat yhteydessä Drassenin kaivokseen.

Sektorista F10 löytää laser scopeja ja kranaatinheittimiä, mutta niiden saamiseksi sinun on listittävä pari farmaria.

Autoja löytää ainakin Hamoussin kanssa sektorista D3 ja Davelta sektorista L10. Dave lupaa myös ilmaista bensaa oston yhteydessä (joskaan kysyessä häneltä ei sitä ikinä liikene). Kopteripilotin sijainti vaihtelee, mutta kannattaa kokeilla myös sektoria B15.

Caws-haulikkoja on ainakin Estonissa Maddogilla ja Bloodcat Lairissa sektorissa I16. Bloodcatit hoituvat HP-luodeilla ja sarjatuliaseilla. Mielestäni Caws ei kuitenkaan mainettaan ansaitse: kantomatka on surkea (paranee tosin piipunpidentimellä 20:een) eikä ammuksiakaan tahdo löytyä. Alussa hyviä aseita löytää Almasta: M14, Rocket Rifle ja G3A3. Bloodcatit tapettua voit myydä niiden turkit Mickey O'Brianille, joka on joskus baareissa.

Omalle hahmolle kannattaa laittaa suhteellisen korkea älykkyys, koska se tosiaan vaikuttaa arvojen kehittymiseen. Muista myös että taidot kehittyvät nopeasti, mikäli käytät niitä, mutta ominaisuudet vain minimaalisesti (jos ovat korkeita). Turhia taitoja tai ominaisuuksia ei oikeastaan ole, mutta explosivesilla ei tee alussa paljonkaan. Lääkäreitä saa halvalla, tappokoneita ei. Valinta on tietysti oma ja riippuu haluaako painottaa roolipelaukseen vai tehokkuuteen. Hyviä erikoistaitoja ovat auto weapons, heavy weapons ja night missions. Näiden saaminen omalle hahmolle kysymyksien perusteella onkin toinen juttu (Niin on! -mä).

Viimeinen sektori (P3) on luku sinänsä, mutta sen voi hoitaa vaikkapa näin: ota mukaan mahdollisimman monelle mortarit ja LAWit ja koita houkutella ainakin osa vihollisista taistelemaan sisäpihalle talon edustalle, mutta pysy itse sen ulkopuolella. Sitten teet sinkokeskityksen sisäpihalle ja viimeistelet viholliset. Taistelu on paha, mutta ainakaan sitä ei kannata käydä sisätiloissa, jossa vihollisella on puolustuksen etu. Kun siis olet harventanut vihollista ulkona, mene keskellä taloa olevaan huoneeseen, jossa Deidranna pitää majaa noin viiden muun harmaapaidan kanssa. Räjäytä seinä, ammu sisään LAWeilla ja kranaateilla. Sinun ei tarvitse tappaa sektorista muita kuin Deidranna päästäksesi pelin läpi. Deidranna ei loppujen lopuksi ole sen kovempi kuin kukaan muukaan vihollinen. Älä siis turhaan putsaa muuta taloa.

Voit myös tulla sektoriin kellarista (sisäänpääsy sinne oli neuvottu aiemmissa numeroissa), jolloin pääset ainakin lähempää Deidrannaa aloittamaan. Tämä ei kuitenkaan välttämättä ole hyvä, sillä maan alta ei voi liikkua kuin yksi tiimi kerrallaan alueille, joissa on vihollisia.

Lisää aiheesta