Kajaanin ammattikorkeassa alkoi PlayStation-pelinkehitys

playstationfirst

Kajaanin ammattikorkeakoulu solmi PlayStation First -sopimuksen Sonyn Academic Game Development Programme -kehistysohjelman kanssa.

Yhteistyön myötä Kajaanin ammattikorkeakoulu on hankkinut opiskelijoiden käyttöön PS4- ja PS Vita -kehitystyökalut. Ensimmäiset peliprojektit ovat jo käynnissä ammattikorkean PlayStation-laboratoriossa, joka avautui opiskelijoiden käyttöön toukokuussa 2015. Kehitystila on käytössä ensi syksyn peliprojekteissa ja kesän aikana kurssilla, jossa paneudutaan kaupallisten pelien kehittämiseen.

"PlayStation First -yhteistyö antaa opiskelijoillemme mahdollisuuden kehittää konsolipelejä jopa julkaisuun saakka. Labran avaus on saanut aikaan aktiivista pöhinää opiskelijoissamme, sillä he kokevat PlayStation-pelien kehittämisen avaavan uusia mahdollisuuksia liiketoiminta- ja työmarkkinoilla. Tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta, ja tulevaisuuden pelitiimejä muodostuu jo opiskelun aikana", peliprojektikurssin vastuuopettaja Veli-Pekka Piirainen Kajaanin ammattikorkeakoulusta mainostaa.

Opiskelijoille suunnatussa PlayStation First -ohjelmassa on mukana yli 90 oppilaitosta ympäri maailmaa. Kajaanin ammattikorkeakoulu ilmoittaa olevansa suomalaiskouluista ensimmäinen, joka on mukana ohjelmassa.