King's Quest I

Kuningas Edwardin valtakunta on runneltu. Kolme kuninkaan maagista avainta on varastettu ja maa on raunioina - romahdus on vain ajan kysymys. Kaikki riippuu nyt sinusta, Sir Grahamista: sinun on löydettävä kuninkaan aarteet. Onnistu, ja sinut kruunataan Daventryn kuninkaaksi.

Varoituksen sana: älä koskaan pudota mitään, ellei nimenomaan niin sanota. Saadakseen maksimipisteet, täytyy kerätä kaikki mitä voi ja katsoa sitä, lukea se, tai mitä sille nyt voikaan tehdä.

Jaakko ja pavunvarsi

Aloita tehtäväsi menemällä lounaaseen puutarhaan. Ota siellä porkkana ja mene länteen puutarhan toiselle puolelle, sieltä etelään ja länteen. Asetu löytämäsi kiven pohjoispuolelle ja liikuta sitä - löydät pimeän reiän. Ota reiästä tikari ja kulje länteen. Jatka länteen uimalla lammikon poikki (molemmat ruudut). Toisella reunalla jatka pohjoiseen ja länteen, aitauksen portille.

Aukaise portti ja astu aitaukseen. Nähdessäsi vuohen näytä sille porkkanaa, jolloin se seuraa sinua kaikkialle. Poistu aitauksesta ja kulje länteen kahdesti. Saatat nähdä olion joka jakaa siunauksia - hän antaa sinulle suojataian. Jos et näe häntä, älä välitä. Hän ilmaantuu maisemiin silloin tällöin.

Mene nyt pohjoiseen ja ota nelilehtinen apila. Se suojaa sinua tarvittaessa leprechauneilta. Mene pohjoiseen puusillalle. Toivottavasti vuohi seuraa sinua edelleenkin, sillä se auttaa sinut sillan yli. Jatka sitten pohjoiseen, josta löydät vanhan menninkäisen, jolla on jotain annettavaa sinulle - vain jos arvaat hänen nimensä! Kirjoita "IFNKVOHGROGHPRM" ja heppu jättää kourallisen maagisia papuja maahan.

Tallusta itään toiselle puusillalle ja ylitä se (varo ettet tipahda). Jatka itään kukkatilkulle. Istuta pavut tänne, ja hetkessä valtava pavunvarsi kasvaa ulottuen pilviin saakka. Älä kuitenkaan kiipeä vielä. Mene itään ja ui järven poikki. Jatka edelleen itään, monta kertaa, kunnes saavut joen rannalle. Kerää näkemäsi pikkukivet ja palaa pavunvarren luo. Tallenna täällä tilanteesi, koska kiipeäminen on vaarallista ja todennäköisesti putoat monta kertaa ennen kuin pääset ylös.

Pilvessä sekoilua

Kiipeä kunnes saavut pilvien tasolle. Hyppää itään pilveen, jatkaen samaan suuntaan kunnes saavutat ensimmäiset puut. Käänny sitten etelään ja kahdesti itään, ja saavut reikäisen puun luo. Ota reiästä linko ja palaa ensimmäisten puiden luo (ts. kahdesti länteen ja kerran pohjoiseen). Nyt jännitys vasta alkaakin. Mene ruudun oikeaan yläosaan ja astu itään seuraavaan ruutuun.

Wau! Rajua, aivan oikea jättiläinen! Pinkaise takaisin edelliseen ruutuun ja piiloudu keskellä olevan puun taakse. Varmistu että Graham on täysin piilossa, ja odota... Lopulta jättiläinen väsyy ja nukahtaa puun juurelle. Nyt on sinun mahdollisuutesi!

Arkku, jota hän kantaa, on kuningas Edwardin Maaginen Arkku. Ota se ja palaa länteen pavunvarren luo. Varo mihin astut, ettet putoa pilvistä. Tallenna pelitilanne ja laskeudu maan kamaralle.

Kulje nyt kaivon luo ja astu sen pohjoispuolelle. Katkaise köysi ja saat sangon. Laske köysi kaivoon ja laskeudu alas. Päästyäsi köyden päähän sukella ja ui lounaassa olevasta reiästä (varo ettet sotkeudu).

Päästyäsi pois reiästä tapaat uuden kaverin: tulta syöksevän lohikäärmeen. Pysyttele ruudun keskellä, äläkä mene toista kiveä edemmäs. Heitä vettä lohikäärmeen tuleen, ja kappas - se ei pitänyt siitä. Itse asiassa se tahtoo enää vain pakoon ja pakenee länteen. Luolan pohjoisreunalta löydätkin toisen kuninkaan aarteen. Otettuasi sen poistu luolasta kulkemalla kahdesti länteen. Ulkona näet suuren ystävällisen linnun, mutta ei välitetä siitä vielä.

Seuraavaksi voitkin alkaa etsiä maallista mammonaa. Kulje ja ui itään kunnes saavut paikkaan, josta löysit tikarin. Siitä pohjoiseen on suuri puu. Kiipeä siihen ja löydät puusta pesän, jossa on kultainen muna. Ota se, laskeudu maahan ja kulje pohjoiseen kaksi kertaa.

Puun juuressa maassa lojuu pähkinöitä. Ota yksi ja avaa se - sisältä löytyy kultainen pähkinä. Mene itään, ota näkemäsi kulho ja jatka etelään.

Pieni mukava haltija ravaa järven rantaa pitkin. Puhu haltijalle, jolloin hän antaa sinulle maagisen sormuksen. Sen käyttäminen tekee sinut näkymättömäksi, mutta voit käyttää sitä vain kerran. Jatka matkaasi: pohjoiseen, itään kahdesti ja pohjoiseen kahdesti, jolloin päädyt puunhakkaajan talon taakse. Vielä kerran länteen, ja astu ovesta sisään. Näet säälittävän näyn: nälkiintyvä puunhakkaaja ja hänen vaimonsa istuvat apaattisina tyhjän pöydän ääressä. Sääli ettet voi auttaa heitä. Paitsi... Katso kulhoon, niin näet sanan FILL kirjoitettuna se pohjaan. Anna kulho puunhakkaajalle. Hän ihmettelee, miksi sinä annoit hänelle tyhjän kulhon - sano FILL ja kulho täyttyy. Kiitollisena ehtymättömän ruuan lähteestä puunhakkaaja antaa sinulle ainoan omaisuutensa: vanhan viulun.

Kuinka lennät ilman siipiä

Kulje puunhakkaajan talosta etelään, ui järven poikki (etelään), jatka samaan suuntaan ja kierrä noidan mökin etuovelle (voit halutessasi maistaa mökkiä). Tallenna. Avaa ovi, mene makuuhuoneeseen ja odota. Noita tulee jossain vaiheessa kotiin, mutta ei huomaa sinua. Hiivi hänen taakseen ja työnnä hänet uuniin, minkä jälkeen voit liikkua vapaasti ympäriinsä.

Aukaise kaappi pohjoisseinällä ja ota sieltä juusto. Poistu mökistä ja mene länteen/etelään luolan eteen. Kas, aivan kuin tuo suuri lintu odottaisi sinua. Mene ruudun alempaan keskiosaan ja hypi, kunnes lintu saa sinut kiinni.

Kondori lentää koooorkealla ja vie sinut pienelle saarelle, joka on linnan vallihaudassa. Selvitettyäsi pääsi kulje länteen ja ota näkemäsi sieni. Palaa edelliseen ruutuun ja alas reiästä. Uups, pääsi menee taas sekaisin. Selvittyäsi mene etelään tunnelin päähän, ja VAROVASTI länteen.

Nälkäinen rotta juoksee ympyrää, eikä päästä sinua menemään, ennen kuin annat sille aarteen. Heitä juusto rotalle, jolloin se kantaa aarteensa pois.

Toisella puolella ovea on pieni leprechauni, joka päästää sinut menemään nähtyään neliapilasi. Jatka etelään ja soita viulua. Otusten poistuessa niiden kuningas unohtaa jotain. Ota se, ja toiselta puolelta löytyy jälleen yksi kadonneista aarteista.

Kiipeä portaat länteen ja jatka samaan suuntaan kunnes saavut pienelle reiälle. Syö nyt sienesi, jolloin kutistut niin pieneksi että mahdut reiästä läpi. Löydät itsesi tutusta paikasta, ja jopa kasvat entiseen kokoosi.

Kulje kahdesti pohjoiseen, sitten kolmesti itään ja päädyt linnan viereen. Ylitä silta ja mene ovesta linnaan. Seuraa käytävää kuningas Edwardin luo. Kumarra kuninkaalle, ja hän laskeutuu valtaistuimeltaan. Olet onnistunut pelastamaan Daventryn, ja kuningas asettaa kruununsa päähäsi. Hänen tehtyään sen, kuningas lyyhistyy maahan ja kuolee. Niinpä nouset valtaistuimelle hallitsemaan Daventryä. Onnittelut, kuningas Graham!

Lisää aiheesta