Kuorikosken Tasavallan tietokone -kirja meni läpi Mesenaatissa

Päätoimittaja, palkittu tietokirjailija ja Pelit-lehden vakituinen avustaja, Juho Kuorikoski, työstää parhaillaan kirjaa 80-luvun suurimmasta aiheesta: Commodore 64: Tasavallan tietokone.

C64-tietokoneeseen keskittyvä historiakirja etenee aikalaiskertomusten kautta.  

"Tarkoituksena on tehdä nostalgiapornoa pahimmasta päästä eli kirja rakentuu fiilistelyn varaan. Olen saanut kuvaliitteeseen muun muassa julkaisuoikeudet C64:n mainoksiin. Haastatteluissa on vahva kotimainen ote, pelintekijöiden lisäksi jututan myös vaasalaisen maahantuojan PCI-Datan väkeä, jotka osaltaan nostivat koneen tasavallan tietokoneeksi. Demoskenestä on tietenkin oma juttunsa. Osa porukasta on tehnyt kuusnepalle kamaa nykypäivään asti", Kuorikoski kertoo.

Kirjan lopullinen sisältö ja rakenne ovat vielä auki, sillä kiinnostavien haastateltavien haku ja kirjoitustyö ovat parhaillaan käynnissä. Kirjan aineistodeadline on elokuussa.

Kuorikoski hakee taas kirjalleen rahoitusta Mesenaatti-yhteisörahoituspalvelussa. Tasavallan tietokone -kirja täytti jo minimitavoitteensa 5 000 euroa, mikä oli vaatimuksena Minervan kustantaman kirjan ilmestymiselle. 

"Aika sutjakasti projekti lähti liikkeelle. Sinivalkoinen pelikirja pääsi minimitavoitteeseensa nopeammin, mutta summakin oli vain 2 500 euroa. Seikkailupelikirjalla meni viikko ja X-COM-kirjaa saikin sitten jumpata toista kuukautta", Kuorikoski kertoo.

Tavoitteen täyttyminen myös ruokkii kirjailijan paloa projektiinsa: "Rakkaudesta lajiinhan tätä tehdään. Vapaa-aika on tylsää ja vanhempana voi sitten lepäillä. Tosin varmaan kannattaisi tehdä osakekauppaa eikä tietokirjoja, jos haluaa parin vuosikymmenen päästä vain nostaa jalat pöydälle."

Commodore 64: Tasavallan tietokone -kirjan Mesenaattisivusto on täällä. Kirjan lisäksi Juho Kuorikoski kirjoittaa myös Pelit-lehteen, mikä toista kertaa mainittakoon.