Legacy of Kain: Soul Reaver [7]

Joka pelissä on oma debug-valikkonsa, josta voi muokata lähes kaikkea peliin liittyvää. Soul Reaver -pelin oma valikko avataan painamalla neliö, risti ja ympyrä pohjaan.

Lentäminen onnistuu painamalla R1 ja R2 pohjaan, ja lopuksi ylös, jolloin Razielin pitäisi kohota ilmoille. Laskeutuminen on sekin helppoa, sillä painamalla R1 ja R2 painikkeiden lisäksi alas, sankarimme pääsee jälleen maan kamaralle.

Loppumattomat energiat: tauota peli, ja paina vasen, oikea, vasen, oikea, neliö, ympyrä, neliö ja ympyrä. Ulvonta varmistaa koodin onnistumisen.

Seuraavaksi tukku hyödyllisiä vihjeitä pelin eri vaiheisiin.

Vihje: Älä hyökkää ihmisten kimppuun.

Kohtaat ensimmäisen ihmisen Malchian valtakunnassa. Kyseessä on vampyyrinmetsästäjä, joka on pukeutunut hopeiseen haarniskaan. Kaveri ilmeisesti tyyliseikkojen vuoksi ampuu myös hopeisia nuolia jousestaan. Ei kai ole mikään yllätys, että ystävällisestä kohtaamisesta ei ole kysymys. Anna surkileen olla, ja jatka matkaasi zombimaisen vampyyrin hoiviin. Päästä hänet päiviltään, mutta älä mene takaisin ihmisen luokse. Seuraava ohikulkeva ihmispolo löytyy Gear Roomista. Hän putoaa polvilleen, ja tekee outoja juttuja. Ihmiskunta pitää sinua nyt koston enkelinä. Älä kuitenkaan tapa vieläkään ketään, sillä saat tempullasi vain kielteistä julkisuutta.

Vampyyrinpalvojat muuten tunnistaa punaisesta ja kultaisesta väristä. Kaverit heittelevät sinua veitsillä ja kepeillä. Tapa ne pois vaan, sillä pahojahan nuo ovat. Tarkista sitten ihmisystäviäsi. Kukaan ei aiheuta ongelmia, ja voit kulkea vapaasti ihmisten asuttamilla alueilla. Kätevää.

Vihje: Hauskanpitoa ihmisten kustannuksella

Peliaseman lukijoiden joukossa on taatusti tyyppejä, jotka välttämättä haluavat tehdä ilkeitä asioita ihmisille. No hyvä on. Tapa ihmiset Glyphien avulla. Muut jäljelle jäävät poloiset eivät ymmärrä, että juuri Sinä murhailit heidän kavereitaan. Kokeile uudelleen vaikka Force Stonea ja Fire Glyphiä. Niiden avulla voit teilata ihmisiä päin seiniä.

Vihje: Malchian löylyttäminen

Malchia on kieltämättä ärsyttävä otus. Houkuttele hänet kuitenkin kahden piikkipirtin alle, ja vapauta portit juuri oikealla hetkellä. Toista niksi huoneen toiselle puolella. Tämän jälkeen houkuttele Malchia keskihäkkiin, hyppää sitten pois ja juokse sinne, mistä otus aloitti, ja vedä vivusta. Nyt Malchian niskaan tippuu suuria piikkejä, eikä häkissä väistötoimenpiteetkään oikein auta.

Vihje: Dumahin piekseminen

Tuo Dumah takaisin elävien kirjoille. Kun olet jo kunnostautunut houkuttelemaan vastustajia kuolettaviin ansoihin, miksi muuttaa voittoisaa kaavaa? Tällä kertaa tyyppi pitää suostutella Furnace Roomiin hyvin hitaasti. Jos liikut liian ripeästi, Dumah painuu takaisin omaan huoneeseensa. Pistä kaasu päälle, ja paina nappia otuksen saapuessa huoneeseen. Well done.

Vihje: Zephonin kurittaminen

Tuo taisteluun mukanasi soihtu. Juokse Zephonin mahalle, ja tunge soihtu lopulta vatsaan. Asiasta kimmastuneena hän hyökkää jalkojaan käyttäen, jolloin soihtu on saatava juuttumaan vatsaan. Iske jalkaan, ja Zephonia alkaa ketuttamaan jo aika pahasti. Lyö nyt ammottavaa aukkoa aiheuttaaksesi lisää kärsimystä. Heti kun vastustajan jalka juuttuu maahan, lyö sitä jälleen soihdulla. Vielä yksi lyönti munasäkkiin, ja homma on finaalissa. Tämä on siis tuo vaihtoehtoinen tapa perinteisen lisäksi.

Vihje: Rahabin läiskyttäminen

Siirry sisään Spectral Realmin kammioon. Tepastele ylimmän pilarin luokse, josta löytyy portal. Lyhyehkön keskustelun jälkeen ainoa tehtäväsi on ampua ympäröivät ikkunat rikki, jotta auringonvalo pääsisi kammioon. Käytä force blast -asettasi ja huomaa, ettet tarvitse esimerkiksi Soul Reaveria. Muutama osumakaan ei haittaa. Vastustajasi kuoltua osaat uida.

Vihje: Kainin opettaminen

Odottele kaveria hetken, ja lyö heti tilaisuuden tullen. Kain muuten hengailee 90 prosenttia ajastaan sinun takanasi. Soul Reaver on voiton jälkeen sinun. Toinen kerta onkin jo vaikeampi. Joudut käyttämään Kainilta pöllimääsi Soul Reaveria, jotta saisit vahinkoa aikaan. Areenan keskellä on energian täydennyskaivo, jota todellakin kannattaa käyttää. Juokse oikeaan kohtaan, ja pian elämä suorastaan virtaa takaisin suoniisi. Iskiessäsi Kainia ensimmäisen kerran hän siirtyy toiselle tasolle, toinen lyönti siirtää otuksen kolmannelle ja samalla korkeimmalle tasolle. Kyllä videopelivastustajat ovatkin sitten tyhmiä.

Lisää aiheesta