Loistava avaruusseikkailu loikkaa iPadille

Avaruusseikkailu FTL ilmestyy huhtikuun 3. päivä iPadille. Samalla päivämäärällä pc-versioon julkaistaan ilmainen FTL: Advanced Edition -laajennus.

FTLipadFight41

FTL:ää pidetään yhtenä Kickstarter-yhteisörahoituksen menestystarinoista. Roguelike-tyylinen peli, jossa johdetaan avaruusaluksen miehistöä pakomatkalla galaksin halki, ei saanut isoja julkaisijoita innostumaan. Tekijät pyysivät Kickstarterissa projektilleen 10 000 dollaria, mutta saivat 200 000, mikä takasi FTL:n kehityksen  julkaisukuntoon puuceelle.

Pienestä budjetista huolimatta mukana on paljon erinomaisia juttuja. Tehtävät ovat lyhyitä miniseikkailuja, aluksen miehistöä jaetaan oikeisiin tehtäviin tilanteen mukaan, tulipalot voi sammuttaa avaamalla ilmalukot ja alusta päivitetään erilaisilla osilla, mikä muuttaa myös taistelun luonnetta.

Seikkailu päättyy aluksen tuhoutumiseen, mutta maailma luodaan satunnaistapahtumilla joka pelikerralla uudelleen. Vaikeustaso edustaa, jos ei ihan kasaria, niin ainakin ysärin alkua. Uuteen aurinkokuntaan hypätessään ei koskaan tiedä, mikä seuraavassa aurinkokunnassa odottaa. Aina kun erehtyy ajattelemaan pelin sujuvan hyvin, kohtaa Mantis Bomber -luokan aluksen keskellä asteroidipilveä.

FTL-iPad-käännös vastaa täysin pc-versiota, mutta vaatii toimiakseen iPad 2:n tai tuoreemman iOmpun. Hinta on mobiilipeliksi rouheat 10 euroa.