Lue ja Pelaa (tm) - Steel Panthers II: Uusintaottelu

Pelit-lehden patentoitu, lähes virtuaalinen Lue ja Pelaa -seikkailu jatkuu. LUE ensin hiuksianostattavan dramaattinen taistelukertomus, PELAA sitten läpi sen ratkaisuhetket haettuasi HUIPPUJÄNNITTÄVÄT vuorotiedostot Pelit-BBS:stä.

Vuonna -45 Saksan romahtaessa Hauptman von Nirvi tankkeineen seisoi muurina toveri Kaizunovskin punaista aaltoa vastassa. Hetken loiskaus ja Puna-armeija jatkoi kohti Berliiniä.

Mutta neiti Kohtalon tiet ovat kiemuraiset. Kun Venäjän ja Saksan rajakiistat laajenivat aseelliseksi konfliktiksi vuonna 1995, sai Venäjän armeijan majuri Kaizunovski, Suuren Sodan sotasankarin pojanpoika, tehtäväkseen varmistaa Mittelburgin pienen kylän. Äärimmäisen yllättävästi von Nirvin pojanpoika Bundeswehristä sai jokseenkin saman tehtävän.

Viisikymmentä vuotta isoisiensä jälkeen on pojanpoikien vuoro ottaa yhteen taistelussa, jonka näyttämö on jo tuttu. Kumpi nousee menneen konfliktin uusinnasta voittajana, vai nouseeko laisinkaan?

Vuorokohtaiset kommentit on kirjoitettu pelin aikana siirron jälkeen. Kirosanat ja kirjoitusvirheet on siivottu sekä tapahtumia vähän selvennetty ja selitetty.

Hyvät lukijat, tämä tarina on tosi.

Suuri kilpa-ajo

1. SAKSA

Kilpa-ajon lähtölaukaus on Venäjän 122 mm tykistökeskitys, ja ralli alkaa! Luchsit ajavat talla pohjassa kohti Mittelburgia, kun etu-Luchsia kohti tulee T-90:n heittolaukaus. Niinpä kolme Leopard 2:sta ohi ajaessaan heittää pari tervehdystä sen suuntaan, mutta surkeat pari osumaa vain kimpoavat neukkutankista. Olen ykköskukkulan juurella.

SELITTÄÄ:

Strategiani oli selvä: kahta tankkia lukuunottamatta kaikki joukot kylään, ja ohi ei mene kukaan. Etelän kaksi Leo1:stä ovat BMP:ien varalta. Tein sen virheen, että luulin, ettei Venäjä saa ostaa koptereita kun en minäkään, enkä ostanut Stinger-ryhmiä.

1.VENÄJÄ

Kukkulan laelle sijoittamani T-90 saa yhteensä yhdeksän tulitervehdystä. Pari kutia osuu, mutta kimpoaa harmittomasti panssarista, eikä miehistökään ole moksiskaan. Uskomatonta! Lupaa hyvää jatkoa ajatellen, muttei silti pidä sortua kukkoilemaan.

Ajan täynnä olevat BMP:t kakkoskukkulan juurelle pusikoihin, saksalainen on näköjään jo ehtinyt voittoheksoihin. Hokumini havaitsevat useita Leopardeja sekä yhden Gepard IT-vaunun. T-90 saa yhden Leopardin tähtäimeen ja kuin onnen kaupalla tuhoaa sen. Kämmäilen kuljetuskopterin kanssa, enkä saa lastattua jalkaväkeä sen kyytiin. Tykistö moukaroi kaikilla putkillaan saksalaisten valtaamaa kylää.

SELITTÄÄ:

Kopterit ovat harvinaista herkkua, joten alusta pitäen strategiani perustui niiden hyödyntämiseen. Pitäisin tankkien tukeman pääjoukon puolustamassa omia heksojani ja auttamassa kylän valtauksessa. Samalla kuitenkin kuljettaisin kopterilla ainakin kahdessa erässä miehiä vihollisen selustaan. Toki yritin myös päästä heti ekalla vuorolla keskellä olevaan kylään.

2. SAKSA

Tykistötuli ei huoleta, mutta Ka-50 Hokumit kyllä. Tykit paukkuvat ja raketit lentävät, mutta saavat aikaiseksi vain pintalommoja: Leopard 2A4 on laatutyötä. Mutta T-90 saa saaliikseen muista jälkeen jääneen Leo2:n, onko seuraavaksi vuorossa sen liian eteen kukkulan laelle kiirehtinyt toveri? Poksautan varoiksi savun.

Ensimmäinen veri on vuotanut, ja se on saksalaista. Tunnen DejaVun siipien kosketuksen...

Joka tapauksessa etujoukkoni ovat päässeet Mittelburgiin, ja olen kyttäysasemissa kakkoskukkulan takana. Ammun muutaman laukauksen kohti näkyvissä olevaa T-80:aa, turhaan.

2. VENÄJÄ

Leopardit jatkavat epätoivoisesti kukkulan laella avoimesti poseeraavan T-80:n turhaa moukaroimista. Mittelburgissa luhistuu rakennus, ilmeisesti saksalainen jyräsi tankilla läpi. Toivottavasti rikkoi edes telaketjunsa. Hoh! Yksinäinen Leopard pöllähtää kukkula kakkosen laelle. Leopardin komentajakin tajusi mokanneensa, sillä tankista tupsahtaa kolme savukranaattia. T-80 jakaa kyseistä Leopardia kohti kolme laukausta, kaikki ohi. T-90 tilalle ja ensimmäinen laukaus on täysosuma.

BMP teurastaa vihollisen jalkaväkeä kasapäin. Kaikki kolme BMP:tä ajavat läheisten rakennusten sivustoille, ampuvat savukranaatit suojaksi, ja matkustajat ulostautuvat.

Onnetonta on sakemannin ilmatorjunta: toinen Hokumini tuhoaa Gepardin. Lastaan jalkaväen viimein etelässä odottavaan kuljetuskopteriin ja valmistaudun itsemurhalentoon.

Tykistöni moukaroi voittoheksoja, ja jytinän seasta kuuluu mukava kolaus. Ilmeisesti saksalaisesta vaunusta hajosi telaketjut.

Menestys tässä vaiheessa on jopa liian lupaavaa. Saksalaisten tappiot ovat jo kaksi Leopardia, yksi Gepard ja yksi kk-ryhmä. Itse en ole menettänyt ensimmäistäkään miestä tai ajoneuvoa!

3. SAKSA

Kiire tappaa, totesi jo toisen tuhoutuneen Leopard 2:n miehistö. Niin myös helikopterit, kuittasi kuollut Gepard. Ja toinen Luchs immobilisoitui keskelle kylää. Angst on melkoinen, nyt saa ottaa Bundeswehr varovaisen linjan. Leopardit ja Luchs sentään saivat saalikseen jalkaväkeä, yhden Spigot-ryhmän sekä T-80:n, mutta ei tilanteessa mitään hurraamista ole.

3. VENÄJÄ:

Sen siitä saa kun äityy ylimieliseksi. Rohkeasti saksalaisten nenän eteen tunkenut jalkaväkeni antautuu Luchsin tulituksessa ja taaemman kukkulan laelle vahtiin jäänyt T-80 kosahtaa suorasta osumasta. Jo aiemmin kartan ylälaitaan parempiin ampuma-asemiin siirtynyt Hokum kostaa ampumalla Luchsin renkaat, ja rohkea BMP ajaa eteenpäin kylväen luoteja suojattoman jalkaväen sekaan.

Etelässä HIP on lastannut sotilaat, joten lähetän sen kohti vihollisen selustaa. Katveessa pysymisestä huolimatta Gepardit pääsevät ampumaan pariin otteeseen. Eivät osu, laskeudun aivan saksalaisen selustaan ja komennan miehet ulos kopterista. Saa nähdä miten saksalainen vastaa tähän vetoon.

SELITE:

Tässä vaiheessa olisi pitänyt irrottaa ainakin yksi T-80 kiertämään etelästä kaukopartion tueksi. Pelkkä jalkaväki ei pystynyt taistelemaan vihollisen selustassa.

4. SAKSA

Hokumin pirut taas kimpussa, saalis viimeinen Luchs. Olisi pitänyt ottaa Stingereitä mukaan. Pidän kaksi viimeistä Leo2:ni visusti piilossa: venäläiset ovat varmaan kukkulan toisella puolella. Leo1:t aloittavat matkan kohti etulinjaa, kukkula ykkösen juurelle.

Veli Venäläinen yritti heivata pari ryhmää jalkaväkeä Mittelburgiin. Jalkaväen avustamana Marderit putsasivat sekä ne että niitä kuljettaneen BMP:n.

Jos venäläisillä oli alunperin 8-10 T-90:ää ja T-80:aa, tilanne on nyt neljä Leopardia vastaan yhdeksän neukkutankkia, plus kaksi kopteria. Pahus.

4. VENÄJÄ

Helvetin teutoni on tappanut kaikki rakennuksiin hiipineet mieheni sekä BMP:n! HIP purkaa kaukopartion, joka varovasti etenee kohti saksalaisen selustaa. Palatessaan kotia kohti HIP kätevästi näkee useamman Leopardin sekä jalkaväen sijainnit. Keskellä oleva kylästä ei ole tykistökeskitysteni ansiosta jäljellä kuin savuavat rauniot.

Toinen Hokum niittaa liikkumattoman Luchsin ja pysyy pohjoisessa, toisen käsken omien linjojen kautta etelässä lymyilevien Leopardien taakse. Hokum onnistuu siirtymään piilossa. Haluaisinpa nähdä sakukomentajan p

ärstän kun Leopardien perskarvat kärähtävät...

SELITE:

Kopterit onnistuivat tuhoamaan yllättävän paljon, mutta eniten niistä oli hyötyä tiedustelijoina. En aivan pystynyt hyödyntämään "silmää taivaalla".

5. SAKSA

Kirotut kavalat kirgiisit! Yrittävät tulla kahdella T-80:lla, toinen jo melkein kakkoskukkulalla, toinen vähän kauempana. Liki olevaan ei edes osu, mutta kauimmainen jysähtää. Prosit! Yritän varovaisesti tiedustella Marderilla, ja se tuhotaan kukkulan päälle.

Ja veli V. yrittää kiertää myös kopterilla etelästä. Gepardin miehistö onnistuu kerrankin ja pujottaa pupun Hokumin housuihin, joka minimaalisella tuurilla häviää ikuisiksi ajoiksi. Sitten se kirottu ajatus pläjähtää mieleeni: kierona tyyppinä Kaizunovksin arosiat ovat varmaan matkalla kohti selustaani. Vaan mistäpä joukot sen estämiseen?

SELITTÄÄ:

Perusvirheeni oli tapattaa miehiä turhaan: sitä kun ei usko, että paikallaan ollut T-90 osuu aina.

5. VENÄJÄ

Tästähän tulee tappelu. Marder työnsi nokkansa liian pitkälle ja hajosi T-90:n ampumaan täysosumaan. Vastaukseksi loput saksalaiset tuhosivat etujoukkojen tukena olevan T-80:n ja miehistöä lastaamassa olevan BMP:n. Kukkulalla häiriköinyt T-80 sai lähietäisyydeltä monta osumaa, mutta kesti. Miehistö oli kuitenkin niin sekaisin, että päätin vetää tankin turvaan. Etelässä selustaan pyrkinyt Hokum ottaa siipeensä ja lähtee kotiin. HIP kuljettaa saksalaisten selustaan toisen lastin jalkaväkeä. Saan hyvitystä tappioille kun T-90 tuhoaa Leopard 1:n.

6. SAKSA

Hmmm. Leopard 1 kosahtaa metsän reunasta ja Hokum kiusaa pohjoisessa Leo2:sta. Onnistun sentään poistamaan T-90:n, eli minulla on kolme tankkia venäläisten ehkä seitsemää vastaan.

Siirrän jalkaväkeä etulinjaan ja laukauksia vaihdetaan, minimaalisin tappioin. Päätän uhrata tulenohjausvaununi saadakseni selville, missä tankit luuravat. Uhraus toki onnistuu, muttei hyödytä mitään.

6. VENÄJÄ

Saakelin krautti kosautti T-90:n. Vastaukseksi Hokum tuhoaa tulenjohtovaunun. Olen menettänyt puolet tankeistani, tosin lohdutuksena saksalaisen tappiot ovat vähintään yhtä suuret. Kaukopartioni eivät ole vieläkään kohdanneet vastarintaa. Saa nähdä kuinka lähelle pääsevät huomaamatta.

7. SAKSA

T-90 on aika hirviö: pellit kolisevat kun 120-millinen kanuuna kolkuttaa, mutteivät avaudu. Onneksi BMP on sentään heikompaa tekoa. Kurja venäläinen nitistää etulinjaan heitetyt mieheni.

7. VENÄJÄ

T-90 ottaa useita osumia, muttei ole moksiskaan. Pohjoisessa oleva BMP sen sijaan kosahtaa ja kyydissä ollut kk-ryhmä kuolee. Vien Hokumin kauas länteen saksalaisen selustaan, ja se havaitseekin vihollisen komentajan. HIP kuskaa Spigot-ryhmän etelästä, tarkoituksena saada se livahtamaan Gepardin ja Leopard 1:n taakse. Kaukopartioni etenevät edelleen vihollisen selustassa ilman vastarintaa. Etenen ainoalla T-80:lla vihollisen hallitseman kukkulan pohjoispuolelle ja käsken toisen T-90:n etenemään lähemmäs. Koko itäinen rintama siirtyy eteenpäin. Tulitukseni tappaa kaksi vihollisen AT-ryhmää ja haavoittaa kahta jalkaväkiryhmää.

8. SAKSA

On se merkillistä, kun kolme huipputankkia ampuu samaa T-90:stä, eikä yksikään osu. Tai kaksi Marderiä tykittää venäläisiä, eikä kumpikaan osu mihinkään, mitä nyt kokonainen venäläinen sala-ampuja siirtyi taivaalliseen Rodinaan. Onneksi venäläisten ampuminen meni suohon kanssa.

8. VENÄJÄ

Ammustilanne huolestuttaa: tankeillani ei ole enää kuin muutama PST-ammus, ja tykistöllä ei ole muuta kuin savua. Kaukopartio etenee, kuten myös yksinäinen Spigot-ryhmä etelässä kohti isoa kissaa. Hokumini tuhoaa onnekkaasti vihollisen ainoan Gepardin ja säikyttelee heidän komentoryhmäänsä. Köysi saksalaisen kaulan ympärillä kiristyy. Hetki vielä ja vedän pallin alta.

SELITE:

Hassasin tykistön ammukset aivan liian aikaisin. Myöhemmin niille olisi ollut enemmän tarvetta.

9. SAKSA

Hokumit poistavat viimeisen Gepardini. Se ilmatorjunnasta. Sekalainen räiskintä ei tuota muuten vahinkoja, mutta yksi Hokum tunkeutuu syvälle selustaani ja röpöttää itse minua, majuri Nirviä! Heitämme poikain kanssa pari savukranaattia, ehkä siitä tulee jopa vuoro lisää elinaikaa.

Normaalilla tehottomalla räiskinnällä Leopard 2:t ja Marderit saavat yhden pohjoisesta yrittävän T-80:n hengiltä. Eli laskujeni mukaan minulla on nyt kolme tankkia Kaizunovskin kuutta vastaan.

9. VENÄJÄ

Rivit harvenevat. Voittoheksoissa piilottelevat Leopardit ja Marder tuhoavat pohjoisessa viilettävän T-80:n. Se siitä yrityksestä. Onneksi se ei ollut ainoa temppu. Nyt on aika ottaa riskejä: vien Hokumin aivan voittoheksojen taakse notkoon. Jos hyvin käy, napsautan pian toisen Leopard 2:n. Kuljetan HIP:llä viimeisen jalkaväkiryhmän vihollisen päämajan pohjoistuntumaan. Parin vuoron päästä kaukopartionikin ehtii paikalle. Tankkini jäävät odottamaan sitä hetkeä, koska saksalaisen on pakko reagoida siihen, että yhtäkkiä kaksi kolmannesta voittoheksoista on minun hallussa.

10. SAKSA

Mikä luulee olevansa hyvässä piilossa, muttei olekaan? Venäläinen Hokum!

Pakeneva miehistö kertoi kopterin sijainnin, ja kukkulan kupeessa lusmuilevan helikopterin miehistö tiputti mahorkat, kun pusikko rytisi ja viereen ajoi Leopard 2 it-kk laulaen. Vaurioitunutta kopteria tuskin enää nähdään. Jäljellä ainakin yksi HIP (joka tappoi kivääriryhmän) ja todennäköisesti kuitenkin vähemmän kuin kuusi tankkia.

Ryhmitän kaksi Marderiani ja toisen Leopardin kyttäämään mahdollista rynnäkköä kukkulan yli. Leopard 1 pistää nokkaa esiin muttei näe muuta kuin kk-ryhmän, jota luikauttaa.

10 VENÄJÄ

Mayday mayday! Riski kostautui, kun Leopard 2 jyrää aivan notkossa odottavan Hokumin nenän eteen ja kosauttaa tämän päreiksi. Pilotti parkuu rodinaa ja kääntää vatkaimensa kohti kotia. Ei voi mitään. Hokumin menetys pitäisi kostaa, mutta millä joukoilla? Taistelukunnossa on enää kaksi T-90:stä, yksi HIP-kuljetuskopteri ja kaukopartioni, vihollisella on edelleen vähintään kaksi Leopardia ja kaksi Marderia. Mutta ei saa vaipua epätoivoon, vaikka pahalta näyttääkin.

SELITE:

Yritin turhaan käyttää koptereita hyökkäysaseena, tai sitten kävi vain harvinaisen huono tuuri. Hokum ei nimittäin pysty liikkumaan paljoakaan ja ampumaan ohjuksiaan samalla vuorolla, joten ensin oli pakko viedä kopteri lähelle, jotta seuraavalla vuorolla pääsisi ampumaan.

Kaukopartio koukkaa selustaan

11. SAKSA

"Äl' onnetarta kiusaa", sanoo Bundeswehr ja pitää siilipuolustusasemansa kylässä. Kk:t niittaavat venäläisen tiedustelijan, HIP tappaa takalinjoihin paenneen miehistönjäänteen. Leopard 1 kosauttaa sala-ampujaa, ohi.

Olo on jo paljon kevyempi. Kuljetus-HIP:ä lukuunottamatta Venäjän kiusalliset kopterit ovat historiaa, ja loput T-tankit istunevat Venäjän voittoheksoilla vartiossa.

11. VENÄJÄ

Tiivistän rivejäni Mittelburgin länsipuolella siirtämällä miehiäni ja tankkejani eteenpäin. Kaukopartioni saavat

lisää vauhtia kun käsken HIP:n kuskaamaan ne aivan selustan voittoheksojen tuntumaan. Kriittinen hetki, sillä partioni ovat nyt haavoittuvimmillaan ollessaan täysin avomaastossa ilman mahdollisuutta puolustautua.

12. SAKSA

Nein! Hindin piru on tiputtanut joukkoja lähelle selustaani! Onneksi Kaizu luuli että jopa vartioin selustaani, eikä tiputtanut niitä suoraan voittoheksoihin. Marder poimii kk-joukkueen mukaan ja lähtee turvaamaan selustaa.

Jalkaväen niitattua jälleen yhden neukkutiedustelijan, Leopard 2 työntyy kukkulan laelle. T-90! Feuer! Ohi! Mutta niin missaa T-90:kin, ja voi iloa! Seuraava Leopardin karjaisu tuhoaa T-90:n (mikä edestäpäin on helvetin vaikeaa).

Onni jatkuu: etelään seikkailemaan lähtenyt Leopard 1 saa tulisen tervehdyksen toisesta liikkeelle lähteneestä T-90:stä. Mutta ohi menee, ja Leo1 vetäytyy metsään takaisin. Hengissä.

SELITTÄÄ:

Kyllähän minä arvasin että se sika koukkaa. Pelkäsin vain tankkeja enemmän enkä uskaltanut irrottaa edes Mardereita. Itse asiassa takaheksan puolustus oli suunniteltu Gepardien hommaksi, mutta kun kävi miten kävi.

12. VENÄJÄ

Saamarin Leopardit tekevät selvää jälkeä toisesta T-90:stä, kostoksi viimeinen T-90 tuhoaa etelässä olleen Leopard 1:n. Mahdollisuuteni vallata keskiheksat pienenivät rajusti. Kaukopartioni etenee vihulaisen päämajan läheisyydessä oleviin pusikoihin. Lähellä on ainoastaan rippeet vihollisen komentoryhmästä, jotka teurastan viimeiseen mieheen. Niiden lisäksi ympäristössä vilistää vain rohkeutensa menettäneitä tankkimiehistöjä.

13. SAKSA

Väliaikaista kaikki on vain: viimeinen Leopard 1 puree nurmea T-90:n uhrina. Majuri Nirvi, päämajan viimeinen eloonjäänyt, kuolee kirgiisien luoteihin.

Marderit niittaavat venäläisiä kahdella rintamalla, ja toinen tiputtaa kk-ryhmän takahekosille. Toivottavasti typerä kukkulan takana kyyläävä HIP pysyy loitolla.

13. VENÄJÄ

Marderit riehuvat. Saksalainen huomaa vihdoin aivan voittoheksojen tuntumaan edenneen kaukopartioni ja ajaa paikalle Marderin sekä yhden kk-ryhmän. Mieheni saavat kyytiä, mutta pitävät asemansa. HIP tappaa kk-ryhmän, muttei saa ajettua Marderia pakosalle. Viimeinen T-90 saa useamman osuman itseensä, mutta kantti pitää. Siirrän sen varmuuden vuoksi vähän taaemmas keräämään itsetuntoa.

SELITE:

Olisi pitänyt tajuta jakaa kaukopartio kahteen ryhmään. Ensimmäinen olisi mukamas hyökännyt ja kuollut, jolloin saksalainen olisi luultavasti palannut takaisin itärintamalle. Siinä vaiheessa olisi tietysti jälkimmäinen "oikea" valtausryhmä käynyt toimeen. Homma olisi ollut periaatteessa helppoa, koska HIP pystyi jatkuvasti tarkkailemaan vihollisen liikkumista.

14. SAKSA

Kirottu HIP kiusaa Marderiani ja tuhoaa kk-ryhmän. Päätän lähettää yhden Leo 2:n it-konekivääreineen antamaan kurinpalautusta, seuraksi pistän toisen Marderin. Lännen Leo 2:lla siirtää kk-ryhmän kukkulan päälle asemiin, turautan venäläisten esikuntaa kk:lla (1 kuolee) ja vetäydyn strategisesti. Jos Kaizunovskin tankit tulevat nyt, Mittelburgin ainoa puolustaja ei voi ampua takaisin.

14. VENÄJÄ

Selustaa puolustava Marder yrittää turhaan ampua AT-ohjuksella HIP:tä, ja muilla rintamilla saksalainen roiskii ympäriinsä. Kaukopartion tiedustelijat ottavat vähän kipeää, mutta muu porukka säilyy vammoitta. HIP-kuskit panevat parastaan ja tuhoavat selustassa olevan Marderin raketeillaan. Mahtaa saksalainen kiroilla. Pidän ainoan T-90:n edelleen kauempana suojaamassa itärintamaa ja etenen jalkaväellä varovasti sekä edestä että takaa.

15. SAKSA

Kovaa peliä. HIP niittaa Marderin, onneksi edesmenneen Leopardin miehistön viimeinen jäsen ajaa ryhmän venäläisiä pakoon pelkällä pistoolilla. Musikat! Leopard 2 pääsee ampumaetäisyydelle, ja takaheksojen luona kuolee Spigot-ryhmä. Yksi heksanvaltaaja vähemmän.

15. VENÄJÄ

Lieneekö saksalainen paniikissa selustahyökkäyksestä, hän kun ei voi tietää, paljonko puskoissa väijyy vanjoja? Vain yksi Marder tyytyy kyykyttämään kaukopartiotani. Eiköhän tuo tule vielä lähemmäksi, kun ei noin kaukaa tunnu osuvan. HIP seuraa silmä kovana Saksan liikkeitä. Siirrän T-90:n lähemmäksi saksalaista, sillä lähempää on kuitenkin parempi mahdollisuus pamauttaa täysosuma, jos Leopard innostuu työntämään kuononsa kukkulan harjan yli.

16. SAKSA

Tappokoneet paikallaan, seuraa konetuliaseilla roiskimista. Juoskaa votjakit, nämä heksat ovat minun!

16. VENÄJÄ

Peräheksoissa Marderin lisäksi yksi Leopard yhtyy miesteni teurastukseen. Pahalta näyttää kun ei ole mitään millä vastata tuleen. Mieheni roiskivat kranaateilla ja kivääritulella takaisin, mutta ei niillä leluilla tankkeja pysäytetä. Leopardin miehistö ehkä vähän hätkähti, mutta tuskin niin paljon että lähtisi pakosalle.

17. SAKSA

Siperian sissit pommittavat Leo2:ta kävyilläkin, eikä ihan turhaan: panzer-miehille menee melkein pupu pöksyyn, mutta taitava komentaja puhuu pojat ruotuun, ja venäläistä kauraa niitetään taas.

Kestopelästynyttä kk-ryhmää kukkulan laelle tuliasemiin siirtävä Leo2 äkkää T-90:n. Kiivaan laukaustenvaihdon jälkeen T-90:ltä menee ketju, ja tyytyväinen kissaeläin vetäytyy kyttäysasemiinsa. Panzerfaust-ryhmä vielä demoralisoi rynnäkköä yrittävää kivääriryhmää.

17. VENÄJÄ

Hemmetin teutonit reuhaavat tankeillaan. Viimeinen T-90 vastasi kiitettävästi tuleen, mutta lopulta Leopardi tuikkasi telaketjut soosiksi. Se siitä hyökkäyksestä. Muutama häntä koipien välissä luikkiva iivana ei jalkaisin valtaa mitään, kun vastassa on tulta ja terästä. Lännessä Leopard ja Marder kuppaavat heksojen päällä ja roiskivat ympäröiviä jalkamiehiäni. Ukot ampuvat hyödyttömästi takaisin. Yksi urhoollinen ja onnekas kk-ryhmä jollain ihmeen tempulla onnistuu rikkomaan Marderin telaketjut. Ei auta, kun höskä istuu suoraan keskellä sitä paikkaa mistä se pitäisi ajaa pois. En helvetti anna periksi vaan taistelu jatkuu viimeiseen vanjaan.

SELITE:

Tämän jälkeen touhu meni epätoivoiseksi räpeltämiseksi. Olisi pitänyt heti alussa vaan rohkeammin rynniä tankeilla ja jalkaväellä yhtäaikaa. Nikon varovaisuuden tietäen olisin saattanut onnistua säikyttelemään hänet pois keskellä olevista heksoista, varsinkin, jos selustassa kaukopartio olisi ajoittanut hyökkäyksensä samaan aikaan. Olin vähän liian varovainen.

18. SAKSA

Meno senkun kovenee. Idässä kivääriryhmä jää Leopardin hampaisiin. Lännessä HIP- ja kk-ryhmät masentavat Leopardia, joka kylvää vähän takaisin. Marder saa ketjuunsa ja miehistön pelkurit hyppäävät ulos. Varmaan kuolevat ensi kierroksella. Yhden voittoheksan vallannut venakkoryhmä ei Leopardin tulituksesta värähdäkään, mutta edesmenneen tankin viimeinen mies ampuu pikku pistoolillaan ja kirgiisit lähtevät. Mieshän on sankari!

18. VENÄJÄ

Länsirintamalla ei mitään uutta. Leopardit maleksivat voittoheksoilla ja roiskivat ympäristöön. Molemmissa paikoissa vähäiset mieheni ovat helvetin masentuneita. Vien HIP:llä vielä yhden Spigot-ryhmän keskeisten heksojen viereisiin raunioihin: voitonva

rma saksalainen ei välttämättä ole suojannut Leopardin selustaa. Vedän läntisiä heksoja piirittävät kk-ryhmäni vähän kauemmas, jos saksalainen vaikka luulisi miesten kuolleen. Tavalliset jalkaväkiryhmäni ovat shokissa, eivätkä liiku niiltä sijoiltaan. Kuolkoon, pelkurit.

19. SAKSA

Hip yrittää silittää kissaa, mutta tämä ei masennu. Leopardit kylvävät edelleen kuolemaa: toinen ruputtaa takalinjan soluttautujia, toinen niittaa Spigot-ryhmän. Yli-innokas Panzerfaust-ryhmä tosin kaatuu idän luoteihin. Venäläiset ja saksalaiset hajanaiset miesryhmät vaihtavat tulta, ja tappioita tulee puolin toisin.

Olo on paljon valoisampi: kaksi tankkia on vielä operatiivisessa kunnossa, ja voittoheksoista hallussa 2/3. Venäjän pitäisi alkaa olla piipussa: sillä tuskin on yhtä tankkia kummempaa iskuryhmää, tai niitä olisi jo näkynyt.

19. VENÄJÄ

Ei ole onnea aron pojilla. Totta kai kyläpahasta puolustanut Leopard huomasi HIP:n tuoman Spigot-teamin ja kävi tylysti teurastamassa nämä. Muutenkin lyijyä tuli tällä vuorolla enemmän kuin lääkäri määräsi. Jäljellä olevat miehet ovat niin demoralisoituneita, ettei heistä ole enää edes viimeiseen rynnäkköön. Aikaisemmin telaketjunsa menettäneen T-90:n miehistö kipittää kohti rodinaa. Viimeiset rupusakit koittavat kiertää jäljellä olevat kaksi Leopardia, jos vaikka edes kerran pääsisi koskettamaan voittoheksoja.

Kissanhäntä jalkojen välissä

20. SAKSA

Ja taas puskista ryntää venäläisiä takaheksojen kimppuun. Luotien kimpoillessa maailman parhaisiin kuuluvan panssarin Leopard 2:n miehistön moraali luhistuu, ja se säntää karkuun niin että ketjut savuavat.

Taistelu on luhistunut oikeaksi jäännösten sodaksi, jossa tuhoutuneiden tankkien miehistöt ja kivääriryhmien jäännökset kamppailevat muita samanlaisia vastaan.

20. VENÄJÄ

Uskomatonta! Juuri kun olin jo varautumassa pitkään lomaan Siperiassa, yllättävät sankarilliset mieheni ajamalla läntisiä heksoja puolustaneen Leopardin pakosalle. Se on miehistä eikä koneista kiinni, sano. Nahkurin orsilla tavataan, riistokapitalistit. Jopa keskiheksoja puolustaneet joukot kunnostautuvat tappamalla raunioissa lymyilleen saksalaisten jalkaväkijoukon.

SELITE:

Luulin jo hävinneeni, joten pienten onnenkantamoisten aiheuttama euforia oli vähintäänkin ymmärrettävää. Olisihan se pitänyt tajuta, etten silti voi millään pelkällä jalkaväellä puolustaa mitään. Häikäilemättömämpi vastustaja olisi luultavasti tässä vaiheessa paahtanut suoraan läpi itäisten linjojen ja vallannut kaikki heksat.

21. SAKSA

Scheisse, Leo2 jatkaa pakoaan. Irto-venäläisiä ilmestyy Mittelburgin voittoheksoille ja niittaa kivääriryhmän jäännökset. Luchsin miehistön vastahyökkäys epäonnistuu surkeasti. Mutta pakko minun on irrottaa viimeinen Leopardini putsaamaan takaheksoja, ei ole ketään muitakaan. Paitsi yksi tankinkomentaja pistooleineen.

21. VENÄJÄ

Uraaaaaaaa! Työn sankarit ja rodinan pelastajat nakkelevat kivillä suuria ja pelottavia Leopardeja, jotka kipittävät karkuun onnettomia nostomiehiä. Toinen Leopard painaa peräsuoli pitkänä kohti Berliiniä, jolloin toiselle tulee hirveä kiire päästä hätiin. Mieheni rynnivät voittoheksoihin sekä lännessä että keskellä. Keskimmäisiä heksoja puolustanut Leopard lähtee takaisin länteen, jolloin miehilläni on vapaa pääsy keskimmäisiin heksoihin. Tiellä on muutamia hajanaisia saksalaisten rippeitä, jotka kuolevat armottoman tuleni alla. Nyt on pienestä kiinni. Jos karkuun kipittävä Leopard kääntyy takaisin, jää sankarillinen rynnäkköni lyhytikäiseksi.

22. SAKSA

Leo2 valtaa takaheksat takaisin ja kirgiisien kuolinhuudot raikuvat. Mutta kavalat venäläiset ovat jo keskiheksojen kimpussa, eikä pelkuri-Leo2 suostu palaamaan ruotuun. Seuraavaksi se ajaa jo lopullisesti pakoon. Saksan kunnia on nyt käytännössä yhden tankin varassa. Tunnen kuinka mahdollinen voitto alkaa lipsua kaukaisuuteen.

22. VENÄJÄ

Aijaijai, viimeinen taistelukuntoinen Leopard rynnii länsiheksoihin niitaten miehiäni kuin kauraa. Toinen Leopard luikkii edelleen karkuun ja on kohta ulkona taistelusta. HIP seuraa vierestä silmä kovana, muttei ilman ammuksia pysty roiskimaan lisää vauhtia. Vyörytän keskiheksojen ympärille kaikki jäljellä olevat mieheni lähitienoolta. Läntiset heksat on menetetty, sillä jäljellä on pari masentunutta ukkoa, jotka eivät rynni enää mihinkään. Mutta kaksi kolmasosaa voittoheksoista on ylväästi punatähtien peitossa!

23. SAKSA

Kersantti Steiger saa miehistönsä kuriin, ja karkukissa palaa ruotuun. Töräytettyään ensin HIPin pakosalle Leo ajaa vielä kahden näkymättömän talon päältäkin huvikseen. Niinpä toinen Leo tuhoaa kk-ryhmän ja aloittaa paluumatkan omalle kustannuspaikalleen.

SELITTÄÄ:

Kyllä kiroilinkin. Jos Leopard olisi ajanut reunan yli, häviöni olisi ollut jokseenkin varma. Päämajan tuho aiheutti automaattista moraalihäviötä ympäri rintamaa.

23. VENÄJÄ

Taisi olla liian aikaista tuulettaa. Lähes kartalta poistuneen Leopardin miehistö kerää rohkeutensa, kääntää tankkinsa 180 astetta ja rynnii takaisin ampuen mennessään HIP:n siihen kuntoon, että sen on pakko luikkia karkuun. Keskiheksoista jo kerran poistunut toinen Leopard tajuaa tilanteen ja lähtee takaisin kylän raunioissa piileksiviä miehiäni. Määrään miehet asemiin lähimpiin rakennuksiin ja odotan pahinta. Saksalaisella on kaksi tankkia, minulla epämääräinen joukko nostoväkeä. Loppusota on kirjaimellisesti mies vastaan kone!

Götterdämnerung

24. SAKSA

Toinen Leo jää takaheksojen vartijaksi, toinen aloittaa operaation "Kylä takaisin". Keskiheksat ovat piukassa venäläisiä, mutta eiköhän siihenkin saada muutos.

24. VENÄJÄ

Nyt menee täysin sissitoiminnaksi. Tankit roiskii, miehet luikkivat parempiin suojiin, mutteivat kuole. Ainakaan kaikki, koska taas pari entistä tankkimiehistöä sai tuta kylmää terästä. Aikaa ei ole paljon ja kömpelöiden tankkien on vaikea selviytyä tällaisessa piiloleikissä. Mieheni juoksevat keskiheksojen päällä makaavan Leopardin ympärillä ja ohimennessään muistuttavat miehistöä olemassaolostaan kilistelemällä panssaria.

SELITE:

Kohtalaisen uskomatonta, että pystyin edes tällaiseen menestykseen. Kaiken järjen mukaan miesteni olisi pitänyt olla jo juoksemassa kilpaa kohti Siperiaa.

25. SAKSA

No jo on! Vähän kivääritulta, ja Leopard singahtaa käpälämäkeen niin että talot sortuvat! Bundeswehrin moraali on niin liki nollaa ettei mitään, eikä parane itse Kaizunovskin nitistäessä viimeisen Panzerfaust-ryhmäni. Taistelu jatkuu. Takaheksat onneksi on jo melkein siivottu, yksi kivääriryhmä pistää vielä hanttiin.

25. VENÄJÄ

Vanjat heittävät ripaskaksi ison kissan ympärillä, joka toikkaroi paniikissa ympäri raunioita. Ihmeellisiä velliperseitä, kun yhdestä tark'ampujan osumasta noin hermostuivat. Länsiheksoista ei kannata enää unelmoida, mutta keskimmäisistä taistellaan loppuun asti.

26. SAKSA

Ja niin on takakenttä siivottu. Leopardi lähtee auttam

aan veljeään, joka sekin vähän tokenee ja ottaa muutaman voittoheksan takaisinkin. Syytäkin, koska tämä taistelu ei ole vielä likikään ratkennut, ja jokainen pisteen puolikaskin voi olla kullan arvoinen.

26. VENÄJÄ

Hui hirviä, sakemanni tuo toisen rumiluksensa keskelle raunioita ja taas alkaa hillitön teurastus. Onneksi Siperian poikia riittää tuleen heitettäväksi. Antaa äijän roiskia, ei se silti ehdi joka paikkaan.

27. SAKSA

Heksoja takaisin kuitatessaan onnistuu Leo katkaisemaan tassunsa, tietysti keskelle tulipaloa. Taitaa miehistö ottaa pitkät. Kakkos-Leo on onneksi lähellä ja putsaa talossa piileksivän kivääriryhmän. Varaudun henkisesti siihen, että Venäjä yrittää vallata voittoheksat viimeisellä vuorolla joillain sala-ampujilla ja Spigot-ryhmillä.

27. VENÄJÄ

Mouho teutoni teloi toisen tankkinsa raunioihin, mutta samalla roiski parhaan jalkaväkeni sairaalakuntoon. Pistän kaikki ukot heksojen ympärille vihoviimeistä voitelua varten.

28. SAKSA

Viimeinen vuoro. Ainoa taistelukuntoinen yksikkö (yhtä takaheksoilla pistooleineen kekkaloivaa miestä lukuunottamatta) Leopard 2 vartioi keskiheksoja. Voitto voi vieläkin mennä kumpaan tahansa suuntaan.

28. VENÄJÄ

Tästä eteenpäin kaikki on hämärää sekasortoa. Keskellä olevien savuavien raunioiden keskellä hortoilee kalpeita ja demoralisoituneita sotilaita, jotka voivat yhtä hyvin ampua omia ja vieraita. Viimein ammukset loppuvat, eikä sotiminen enää onnistu.

29. SAKSA

Ja lisävuorokin loppuu. Leopard töräyttää kauniiksi lopuksi Venäjän komentoryhmän. Sinne meni Kaizunovski! Silmä silmästä! Majuri Nirvi voi levätä rauhassa.

Savun hälvettyä tutkimme vauriot. Jäljellä on yksi Leopard, pari miestä ja kourallinen venäläisiä resupekkoja. Rauha. Ja tasapeli, jossa Saksa kuittaa pistevoiton 492-485. Se oli pienestä kiinni.

Lisää aiheesta