Maaseudulla elää tulevaisuus

DL-The-Following-screen-2-4K

Alkuvuodesta ilmestynyt zompparitoimintaseikkailu Dying Light saa uuden lisärin. The Following ei ole mikään pikku-dlc, sillä tekijöiden mukaan pelialue on isompi kuin koko emopelissä yhteensä. Pelattavaa luvataan olevan 10 tunnin edestä.

Juoni kuulostaa peruspelin tarinaa kiinnostavammalta. Maaseudulla leviää kultti, joka palvoo mystistä Äitiä. Kultin jäsenet tuntuvat olevan immuuneja zombiepidemialle. Kukaan ei tiedä syytä immuniteettiin, mutta tiedosta olisi kiva päästä osalliseksi.

Sankari Kyle Crane lähetetään selvittämään asiaa. Maaseutua ei tarvitse tutkia apostolinkyydillä, vaan uutuutena leluna käytössä on rantakirppu. Pelaajayhteisön pyynnöstä mukaan lisätään myös hiljainen varsijousi ja konepistooli. Maaseudulla kukaan ei kuitenkaan tunne Kylea, joten ansaitakseen kulttilaisten luottamuksen hänen on suoritettava sarja erilaisia tehtäviä, joiden jälkeen audienssi Äidin luokse ehkä avautuu.

Lyhyen Gamescom-kokeilun perusteella uudet ympäristöt tuovat mainiota vaihtelua pääpelin kaupunkiympäristöihin, ja rantakirpulla rällästäminen tuntui sekin hauskalta. Vaikka urbaani ympäristö jää taakse, toimivaa parkourmeininkiä ei ole unohdettu.

The Followingia voi pelata yksin tai co-opina kaverin kanssa. Dying Lightin Season passin omistajille delsu kuuluu pakettiin, mutta muillekin se on maksullinen. Hinta on 15 euroa ja DLC vaatii peruspelin toimiakseen. DLC:n ilmestymispäivää ei ole vielä tiedossa.