Max Payne

Seuraavalla tempulla löytyy salainen paikka tutoriaalissa. Hyppää asuntovaunun päälle, kun olet löytänyt sen sisältä kiikarikiväärin. Sitten hyppää aukosta, joka on seinässä. Sieltä hyppää palouloskäyntiin, mene kolme kerrosta ylös ja hajota ikkuna. Lopuksi kapua ikkunasta salaiseen huoneeseen.

Voit ottaa kuvaruutukaappauksia käynnistämällä Max Paynen lisäämällä komentoon -screenshot -parametrin (esimerkiksi c:paynemaxpayne.exe -screenshot). Nyt voit painaa pelissä F10 ja kuva tallentuu Max Payne -kansioosi.

Tässä vihjeet viimeiseen vastukseen eli helikopteriin. Ensin ammu kiikarikiväärillä kaksi vaijeria, jotka ovat lähellä. Sitten tulee joukko vihollisia ja yrittävät tappaa sinut eli anna aseiden laulaa. Sen jälkeen ammu viimeinen vaijeri ja ala ampua radiomastoa aika alhaalta niin se kaatuu. Onneksi olkoon, peli on läpi.

Kun energiasi on vähissä (pään mitta) ja joudut taisteluun, tee Shoot Dodge (hidastettu hyppy). Vaikka saatkin osumia hitaan ilmalennon aikana, et kuole, vaikka energiasi tippuisikin nollaan. Energiaa palautuu hieman ilmalennon päätyttyä. Mutta heti kun hidastus loppuu, olet kuolevainen vaikka makaisitkin maassa.

Jos joku viskaa kranaatteja lähellesi, toimi samoin. Kikka ei toimi isoihin räjähdyksiin eikä lasermiinoihin. Erittäin kätevä keino, jos energiasi on vähissä ja kipulääkkeet ovat lopussa.

Punchinellon kartanossa, kentän toiseksi viimeisessä huoneessa, voi tehdä jännän kikan (huone johon juteltuasi Punchinellon kanssa tulee kolme harmaa smokkipuku ja M16 -äijää). Kun olet ampunut huoneen vartijat, tallenna peli. Ennen kuin astut huoneeseen, jossa Punchinello on, heitä kranaatti sen oven luo, josta saavuit huoneeseen (saman oven luo, josta smokkiäijät tulevat myöhemmin).

Kun pelin moottorilla tehty välikohtaus, jossa smokkiheput juoksevat ovesta tappamaan Punchinelloa, käynnistyy, kranaatti räjähtää ja ainakin yksi miehistä kuolee (oikea kranaatinheiton ajoitus on erittäin tärkeää). Siispä on hyvä tallentaa peli ennemmin.

Räjähtäviä esineitä ampumalla voi räjäyttää ilmaan vihollisia, ennen kuin he edes huomaavat sinua. Paina mieleesi eteenkin punaiset tynnyrit ja kaasupullot. Kaasupulloja kannattaa ampua venttiileihin. Varo kumminkin, koska kaasupullot saattavat lentää vaakatasossa päällesi. Etenkin kiikarikiväärillä tynnyrit on helppo räjäyttää.

Kiikarikivääri on paras vihollisiin, koska se tappaa laakista osumakohdasta riippumatta. Se on käyttökelpoinen kaukana seisoskeleviin vihollisiin, mutta myös yksittäisiin vihollisiin lähietäisyydellä. Etenkin kulman takaa liukumalla on helppo tappaa yksittäisiä vihollisia.

Käytä kranaatteja/kranaatinheitintä/polttopulloja silloin kun monta vihollista on vierekkäin. Näitä on myös erittäin rajallinen määrä pelissä, joten käytä niitä harkiten.

Huomaa myös pelin yhteydet Half-Lifeen testikeskuksessa. Jos ei kommandopipoisten miesten ammunta vielä sano mitään, niin esimerkiksi Maxin tokaisu keksijälle (If you do this you are free man), pitäisi jo herättää jonkinlaista reaktiota.

Jos näet jollain vihollisista käsikranaatin tai polttopullon, ammu hänet ennen kuin vihulainen ehtii heittää sen. Saat yleensä aseen sijasta sen räjähteen, mikä vihollisella oli kädessään.

Usein paras tapa on olla vihollisen näkymättömissä ja hyökätä bullet time päällä tai ampua vihulainen kiikarikiväärillä (koska se tappaa nopeimmin). Tarkista kaapit, autojen takaosat, vessat, hyllyt ja niin edelleen. Niistä löytyy yleensä kaikkea käyttökelpoista kamaa.

Kentässä, jossa joudut katsomaan pesäpalloilua ilman pienintäkään sopupeliä, eli kun mafiososetä murjoo Maxia pesismailalla, jonka jälkeen lähdet liikkeelle vain tuo sopupeliväline kädessäsi, älä jää tappelemaan käytävällä olevien korstojen kanssa. Odota, kunnes käytävällä olevat korstot menevät oikealle ja katoavat taas vasemmalle. Mene itse ensin käytävää oikealle ja sitten oikealla näkyvään koppiin. Siellä on runsaasti aseita ja särkylääkkeitä, vasemmalla on samaa korstojen kanssa.

Lopuksi vielä hauskoja pikku yksityiskohtia, jotka ovat saattaneet joiltakuilta mennä ohitse.

Kolmannen näytöksen neljännestä tasosta (autotalli) löytyy Max Paynen tuotantotiimin juttua ja pari yllätystä. Kun alkuanimaatio loppuu, tapa auton jättämät neljä tyyppiä. Ennen kuin lähdet oikealle autotalliin, käänny autotallin suuntaan ja tiiraile oikealle aukiolta. Siellä pitäisi näkyä kolme tynnyriä (yksinäinen tynnyri ja kaksi tynnyriä päällekkäin) ja seinästä törröttävä ilmastointilaite. Käytä niitä päästäksesi autotallin katolle. Katolla on pikkuruinen mökki, jossa on oven muotoinen kohta, joka on maalattu hieman vaaleammalla kuin muu seinä. Ammu sitä millä tahansa aseella, niin se hajoaa ja mökkiin pääsee sisälle. Huoneen lattialla on ritilä. Mene seisomaan sen päälle, niin putoat huoneeseen, jossa on kuollut panttivanki, kiikarikivääri ja ammuksia sekä radio, josta voit kuunnella tuotantotiimin jutustelua.

Tehtävässä, jossa jahdataan miestä katoilla, yhdessä välissä on huone, jonka seinällä on Soldier of Fortune II:n juliste ja pari muuta hyödyllistä esinettä.

Kun törmäät pankkiryöstön tapahtumapaikalle, voit hiljentää ulvovan hälytyssireenin ampumalla sitä. Palkinnoksi saat Maxin kiitoksen.

Kartanotasolla on piano, jota voi soittaa. Käytä sitä, niin Max soittaa pelin tunnusmusiikin. Ammu kannen tukea, jotta kansi putoaa ala-asentoon. Kokeile sen jälkeen soittaa uudestaan pianoa.

Voit soittaa Ragna Rockin baarissa olevia rumpuja ja kitaraa. Jos yrität käyttää lavalla olevia mikrofoneja, Max kertoo, ettei karaoke ole koskaan ollut se juttu hänelle.

Lisää aiheesta