Mechwarrior 3

Mech kolmosen varmin ja turvallisin keino klaanimechin eliminoimiseksi on sen kaataminen jalkaan tähdätyllä yhteislaukauksella ja vastustajan kompuroidessa pystyyn jalan lopullinen irrottaminen toisella täyslaidallisella.

Yksi parhaista aseistusvaihtoehdoista tähän tarkoitukseen on kimppu keskikokoisia ER-lasereita niiden keveyden, riittoisan 600 metrin kantaman sekä ennakon ottamisen tarpeettomuuden ansiosta. Koska yksinpelikampanjan jokainen tehtävä on "Tuhoa kohteet A–C, sekä klaanilaiset Alpha–Zeta" -tyyppiä, voi koko kampanjan läpäistä yksinkertaisella, lasereihin tukeutuvalla kokoonpanolla.

Varusta mechi tehokkaimmalla extra-light-moottorilla, standardilla ulkopanssaroinnilla sekä maksimimäärällä hyppymoottoreita. Jäljelle jäänyt tila täytetään ER-lasereilla (M), sekä kaksoisjäähdyttimillä. Esimerkiksi 70-tonniseen Thor-malliin saa vaivatta 12 kaksoisjäähdytintä ja 7 ER-laseria, ja 100-tonniseen Annihilatoriin 15 kaksoisjäähdytintä ja 10 ER-laseria. Oikealla jäähdytinten määrällä mechi kestää räjähtämättä yhden yhteislaukauksen, ja lasereiden palauduttua käyttökuntoon myös lämpö on tippunut nollalukemiin.

Sotasaaliin karttuessa kannattaa mechiin pultata myös tähtäystietokone, joka varsinkin pitkiltä matkoilta helpottaa zoomin kanssa tähtäämistä huomattavasti. Jäljelle jäänyt mahdollinen alipaino täytetään lisäpanssaroinnilla, kun taas riittävän tyhjät varustelupisteet Endo-Steel-rungolla. Käsien irtoamisvaaran vuoksi kannattaa niihin pultattavat aseet ja jäähdyttimet sijoittaa 2 laseria, 3 jäähdytintä -tyyliin. Näin käsien irtoaminen ei vaikuta Mechin lämpötasapainoon liikaa.

Lopuksi vielä muutama yleispätevä vinkki. Klaanivarusteisiin kannattaa siirtyä heti kun siihen tulee mahdollisuus, sillä klaanitavara on poikkeuksetta parempaa kuin sisämaailmojen vastaavat.

10 ER-laserin tähdittämällä Annihilator-kokoonpanolla voi yksittäislaukauksilla ampua käytännössä loputonta sarjaa, mikä on hyödyllistä varsinkin helikoptereita ja Elementaleita vastaan.

Pelin yksinkertaisen tehtävärakenteen takia kannattaa jokainen alle 55-tonninen mechi poistaa käytöstä, jos raskaampaa rautaa on tarjolla.

Lämpömittarin tarkkailu kannattaa suhteuttaa tehtäväympäristön mukaan: vedessä ja lumimaastoon sijoittuvissa viimeisissä tehtävissä voi lämpömittarin unohtaa, kun taas varsinkin aavikolle sijoittuvissa tehtävissä aseiden harkittu käyttö on elinehto selviytymiselle.

Maalämpölaitokseen sijoittuva operaatio 4.5 on pelin kuumin ympäristö. Jokaisen laavanpumppauslaitoksen vieressä on kuitenkin jäähdytysallas, joissa seisomalla voi helposti rei'ittää vastaan vyöryvät Sunderit ja Elemental-laumat.

Operaatiossa 2.4 kannattaa mechitehtaalla valmistettavat 3 runkoa jättää ehjiksi, sillä jokaisesta ehjästä rungosta saa sotasaaliiksi mechin (muun muassa Annihilator ja Vulture).

Lisää aiheesta