Metal Gear Acid 2 (PSP) – Snake lyö kortiksi

PSP:n julkaisupeli Metal Gear Acid yllätti monet. Se näytti Metal Gearilta, tarina oli ehtaa Metal Gearia, mutta strateginen korttipelisysteemi oli outo ja uusi juttu. Metal Gear Acid 2 panee tuplasti paremmaksi.

Muistinmenetyksestä kärsivä Solid Snake palaa Yhdysvaltoihin lähes hengenlähdön aiheuttaneen tehtävän jälkeen. Snake ei saa sankarin vastaanottoa. Hänet kiristetään suorittamaan välittömästi uutta tehtävää. Tarkoituksena on murtautua salaiseen asetehtaaseen selvittämään, mitä siellä oikein tapahtuu.

Tehtävään tulee yllätyskäänteitä yllätyskäänteiden jälkeen. Metal Gear -peleissä on aina ymmärretty melodraaman ja tunteellisen paisuttelun päälle. Suuruudenhulluus ja liioittelu ovat oleellinen osa maailmaa eikä huumoria ole unohdettu. Vaikka välianimaatiot ovat yhä liian pitkiä, ne ovat kieltämättä komean tyylikkäitä.

Kaikki sujuu vuoropohjaisesti erilaisia kortteja käyttäen: taistelut, eteneminen, itsensä parantaminen, ansojen asentaminen, ampuminen... Menestymällä kortit päivittyvät tehokkaammiksi ja jopa niiden käyttötarkoitus voi muuttua. Korttisysteemi on pysynyt samana kuin ykkösosassa, vaikka korttien määrä on kaksinkertaistunut entisestä. Snake kerää oman kätensä kaikkiaan 500 kortista, joista jokaisella on erilainen käyttötarkoitus.

Systeemin oppimiskynnys ei ole valtava, mutta keskivertoa korkeampi kuitenkin. Kun aluksi hämmentävän pelisysteemin on tajunnut, perusvaikeusaste tuntuu jopa helpolta. Onneksi hankalampikin vaihtoehto on. Mukana on uusi hahmo, naispuolinen palkkasoturi Venus, joka ottaa osaa taisteluihin. Myös naikkosen elämä on jatkuvasti korttipakan varassa ja hän kehittyy seikkailun myötä siinä missä Snakekin.

Metal Gear Acid 2:n erikoisuus on vempain nimeltään Solid Eye. Se on pahvilaatikko, joka asetetaan PSP:n päälle, ja jolla peli muuttuu kolmiulotteiseksi. Taistelujen aikana voi käyttää vapaasti Solid Eye -systeemiä tai ihan normaalia kuvaa. Uutuuden viehätystä kestää kymmenkunta minuuttia ennen kuin silmät alkavat rasittua. Taisteleminen on helpompaa ilman Solid Eye -vempainta, eikä härpäke ole missään kohdassa välttämätön. Tulipahan tällainenkin jippo keksittyä ihan vain huvin vuoksi, Hideo Kojima tuumaa kotonaan ja naureskelee kolmen saken kumarassa.

Vaikka Solid Eye -kikkailun unohtaisi, Metal Gear Acid 2 on hintansa arvoinen laatupeli, joka antaa hubaa 15–20 tunniksi. Sen jälkeen kaksinpeliä voi pelata langattomasti omalla korttipakalla kaveria vastaan.

84