Metal Gear Acid (PSP) – Metallikäärmeen uudet kujeet

Se näyttää Metal Gear Solidilta. Sen juoni tuntuu Megal Gear Solidilta. Mutta sen pelaaminen tuntuu aivan muulta kuin Metal Gear Solidilta. Se on Metal Gear Acid.

Vuosi 2016. Lentokone on kaapattu, yli 500 matkustajaa on hengenvaarassa. Yksi matkustajista on senaattori Hach, josta veikataan seuraavaa Yhdysvaltojen presidenttiä. Kaappaajat vaativat itselleen Pythagorasta, joka on huippusalainen ja -tekninen sotilasprojekti. Apuun kutsutaan legendaarinen palkkasoturi Solid Snake.

Toiminnallisesta reaaliaikaisuudesta on siirrytty kortti- ja vuoropohjaiseen strategiaan, jossa Solid Snake ei edes nenäänsä kaiva ilman oikeanlaista korttia. Kortteja on yli 200 erilaista ja ne antavat käyttöön aseita, hyödyllisiä laitteita ja erikoistaitoja. Korteissa näkee usein edellisistä sarjan peleistä tuttuja hahmoja ja keksintöjä aina pahvilaatikkoa myöten.

Ideana on välttää taisteluita viimeiseen saakka. Jos Solid Snake aiheuttaa hälytyksen ja saa viholliset kimppuunsa, järkevintä on etsiä sopiva piilopaikka ja odottaa tilanteen rauhoittumista. Aivan kuten ennenkin. Mutta jokainen siirto eli lyöty kortti ja jopa siirron väliin jättäminen maksavat. Mitä pienemmillä kustannuksilla tason läpäisee, sitä paremmat bonukset ja arvosanan saa. Pelaajan on pääteltävä paras tapa käyttää korttipakkansa aivan kuin pasianssissa.

Pitkät välianimaatiot ja loputtomat jaarittelevat keskustelut ovat myös Metal Gear Acidin riesa (tai vahvuus), vaikkakaan ei aivan niin suuressa määrin kuin ennen. Graafisesti peli on upea eikä juuri eroa PS2-veljistään. Kuvakulmaa voi käännellä melko vapaasti, mutta kameran kääntelyä on myös pakko harrastaa jatkuvasti, jotta ei törmää esimerkiksi valvontakameraan.

Sarjan edellisten pelien tuntemuksesta ei ole apua Metal Gear Acidin pelaamisessa, ja ohjekirja saa pelin vaikuttamaan hankalammalta kuin se onkaan. Aluksi vaaditaan hieman kärsivällisyyttä, mutta kun korttisysteemi on kunnolla avautunut, alkaa iloakin irrota.

Konami on ottanut tietoisen riskin pistämällä suositun sarjan uusimman julkaisun peliteknisesti aivan uusin uriin. Vaikka Metal Gear Acid ei PSP:n pakkohankinta olekaan, se on kuitenkin omaperäinen laatupeli.

3 tähteä