Metal Gear Solid - Osa II

Tässä lupaamani jälkimmäinen osa viime numeron hömpötyspakettiin. Nyt paketista löytyy jo hyödyllisiäkin niksejä.

Hyväkäytöksiset sudet

Susihukat ovat periaatteessa varsin mukavia eläimiä. Karvaisia, sympaattisia, mutta joskus ne saattavat käydä hermoille. Esimerkiksi silloin, kun Fox-Hound-tiimin ykköstykki, Solid Snake, hiippailee luolastojen alueella.

Kun saavut luoliin ensimmäisen kerran, etsi Meryl käsiisi. Vedä sitten esiin Socom-paukkurautasi ja pidä naamiolaatikko saatavilla. Aloita Merylin suolaaminen ja pian lyijysuihkusta kimpaantunut neitonen käskee haukut kintereillesi.

Vaihda naamiolaatikko käyttöön, ja pienin susista alkaa tutkia laatikon sisältöä. Lopulta runsaskarvaisen otuksen hätä käy sietämättömäksi ja se päättää merkitä laatikon susien perinteisellä tyylillä. Suunnitelma on siitä mitä mainioin, että nyt Solid voi liikkua luolissa täysin vapaasti ilman karvakuonojen häirintää.

Policenauts

Höykytettyäsi Ninjan ensimmäisellä kerralla ja tavattuasi Otaconin, tämä kertoo sinulle kivan sadun japanilaisista Metal Gear -prototyypeistä. Elokuvan aikana tarkkaavaisimmat näkevät paloja Konamin japanilaisesta Policenauts-pelistä.

Ujo Meryl

Liikkuessasi Merylin viehkeässä seurassa, vaihda first person -kuvakulmaan ja tuijota eukkoa kävellessäsi tämän ympärillä. Meryl punastuu, kääntyy ympäri ja rupeaa hermostuksissaan taputtamaan asettaan jalkaansa vasten. Jatka epäilyttävää tuijottamista ja pian neiti muuttuu vieläkin punaisemmaksi. Lopulta Meryl alkaa supisemaan kummia. Sekavaa eikö totta?

Hiljainen, kuolettava ja helppo niskannaksautus Solid Snaken tyyliin: hiivi aseettomana vahdin läheisyyteen. Kun olet tarpeeksi lähellä epäonnista, perheellistä ja siviilielämässä leppoisaa kaveria, naputa neliönäppäintä todella nopeasti kymmenisen kertaa. Kyseessä on erittäin hiljainen tapa riistää henki viattomilta miehiltä, jotka vain yrittävät ansaita elantonsa.

Psycho Mantiksen koulutus:

Psycho Mantis on ehdottomasti videopelihistorian tyylikkäimpiä hahmoja. Mies on häiriintynyt, kovaotteinen ja luonteeltaan perin ilkeä.

Pelatakseen pelin läpi on tästä hemmosta kuitenkin päästävä eroon, joten ennen taistelun alkua kytke peliohjaimesi toiseen ohjainpaikkaan ja paina mitä tahansa näppäintä. Ruudun pitäisi muuttua mustaksi, ja viestin "HIDEO" ilmestyä näkyviin. Muutaman sekunnin jälkeen tuo outo viesti katoaa ruudulta ja voit nyt käyttää kakkospadia Mantiksen löylyttämiseen. Näin mies ei voi lukea ajatuksiasi, koska käytät oikeaa aivonpuoliskoasi (siis kakkosohjainta)...

Sniper Wolf ojennukseen

Jos haluat pistää Sniper Wolfille nekkuun, on sinun liikuttava takaisin Armory-tasolle. Jatka sieltä matkaasi huoneeseen, joka pitää sisällään kuusi minihuonetta. Siirry ylävasempaan huoneeseen juuri hankkimaasi viitostason avainkorttia käyttäen. Sisältä löydät PSG 1 -kiväärin ammuksineen.

Juokse rivakasti takaisin Sniper Wolf -tilanteeseen. Kumma kyllä hän edelleen odottelee samalla paikalla ikään kuin aika olisi pysähtynyt. Nappaa pari nappia pameja, jotta kiväärillä sohottelu olisi helpompaa. Ammu Sniper Wolf hengiltä. Tämä voi olla hieman hankalaa, sillä tyyppi rakastaa kuurupiiloa eikä oikein malta pysyä aloillaan. Voit havaita tarkka-ampujan esimerkiksi paikantamalla tämän hengityksen, ja käyttämällä lämpölaseja. Tässä suuria viisauksia: "Learn from your mistakes. Let it make you stronger."

Tykkimiehen lopettaminen

Heti sen jälkeen, kun Meryl avaa Tank Hangar -tason ensimmäisen kerroksen lastaushuoneen oven, juoksuta Snake ylös asti ja varmista, että varustelistalta löytyy nyt miinanhavaitsin. Ramppaa takaisin alas ja siirry ovesta sisään. Käytä lämpölaseja, jotta näet huoneen halki liikkuvat infrapunasensorit. Liiku huoneessa varovasti niin, ettei yksikään infrapunasäde osu sinuun. Jos olet surkea pelaaja, kuulet hälytysäänen ja tila täyttyy pian myrkkykaasulla. Kun lopulta pääset huoneen läpi, on edessä hullun tykkimiehen aiheuttamat ongelmat.

Laita ensin miinanhavaitsin päälle ja ryömi sitten Claymore-miinojen lähelle niin, että ne voidaan noukkia Snaken dynaamisesti laajentuvaan reppuun. Nakkaa tämän jälkeen Chaff-käsikranaatti tankin lähelle, ja miehen suurin kanuuna lamaantuu hetkeksi toimintakyvyttömäksi. Nyt tykkimies voi paukuttaa sinua vain nuhaisella kakkospyssyllä. Yritä päästä panssarivaunun taakse, ja heittää sieltä mahdollisimman monta kranaattia romun päälle. Muista kuitenkin viskoa välillä aiemmin mainittuja Chaff-kranuja, jottei psykoottinen tykkimies pääsisi jälleen pahan tekoon. Lähimaastosta löytyy onneksi ratioita ja lisää kranaatteja, jos sihti ei ole aluksi aivan kohdallaan.

Generaattorin tuhoaminen

Voimanlähteestä pääsee eroon käyttämällä Nikita-vatkainta. Ammu heittimellä ja siirry sitten first person -kuvakulmaan, sillä siitä on helpompi käskeä ohjusta. Käänny ensin oikealle, jatka matkaa oviaukon läpi ja käänny vasemmalle, jolloin ohjuksen pitäisi olla generaattorihuoneessa. Kamerat ovat tosin yllättävänkin tulivoimaisia, joten ohjuksia saattaa joutua ampumaan muutaman lisää.

Meryl kuntoilemassa

Ryömiessäsi ilmastointikanavissa saatat nähdä Merylin oman kuntopiirin vankisellissään. Poistu kanavasta ja ryömi sitten jälleen tiirailemaan Meryliä. Neiti suorittaa penkkisarjoja, punnerruksia ja tietenkin tarpeelliset venyttelyt. Häiriintyneet pelaajat innostuvat varmasti, jos kerron kuntoiluvaatetuksen olevan varsin niukka.

Kidutusvinkki

Varoitus rehellisille Metal Gear -pelureille: luvassa on spoileri.

Kuten varmasti tiedätte, kidutusvaiheessa ei jatkomahdollisuuksia ole. Jos kämmit, aloitat pelin uudelleen viimeisimmästä tallennuskohdasta. Muista siis tallentaa peli Sniper Wolfin tiputtamisen jälkeen. Jos haluat parhaimman lopetuksen, älä alistu kidutuksessa. Touhu vaikeutuu kovimmilla vaikeustasoilla, mutta siitä selviää kunnialla lähes aina.

Kahden kidutuskerran jälkeen Snakelle tarjoutuu mahdollisuus pakoon. Kun vahti juoksee saniteettitiloihin, piiloudu sängyn alle. Palattuaan typerä mies huutaa "He's gone!" ja juoksee ovelle. Ponkaise esiin sängyn alta ja naksauta kaverin niskat nurin. Kun saat tavarasi takaisin, hankkiudu eroon Timer B:stä. Se kun on aikapommi.

Lisää aiheesta